Home
Inget konto? Registrera dig!

Uppbyggt för fest – blev bridge

Gårdagen skulle bli en sådan fin dag med Premier League-fotboll och en debut för Louis van Gaal. Gårdagen blev ett misslyckande och spelet var lika stelt som under en viss David Moyes. Ska vi behöva oroa oss redan? Både ja och nej. 

Det är två (nästan tre) månader om året det inte existerar Premier League-fotboll. Dessa månader är dem ljusaste tiderna utomhus. Men de övriga 10 (9) månaderna om året är livet ljust vid TV:n. Sommar är skönt men det spelas ingen Premier League-fotboll så därför är det alltid en längtan efter vad som komma skall efter sommaren.

Förra säsongen var lång, oerhört lång. De sista 2-3 månaderna av säsongen ville man bara avsluta hela säsongen och stå redo för den kommande säsongen. Där trodde jag vi var igår, hade jag fel? Delvis.

Van Gaals 3-5-2 är offensivt, attraktivt och oerhört spännande. Denna formation har Van Gaal spelat med i flertalet klubbar och i 100-tals matcher. Frågan är om inte vår trupp är den sämst anpassade till just denna formation? Nu har vi visserligen nästan tvåsiffrigt med skador (9 stycken redan nu, helt otroligt) men även om Jonny Evans är tillbaka ser jag inte hur Jones (var en jätte igår), Smalling och Evans ska kunna stå emot de gånger våra kantspringare inte hjälper till hemåt. Jag har alltid varit ett stort fan av Smalling och trott att han kan växa till en helt otroligt bra mittback, och tror fortfarande på det, men i en trebackslinje passar han inte in och det är flertalet gånger han missar i markeringsspelet. Nu hade han Tyler Blackett vid sin sida men då måste Smalling ta ett ännu större ansvar och axla det trycket, det lyckades han inte med igår.

Detta är ingen rant mot formationen, Smalling eller någon annan. Detta är faktadel en att vi bevisligen behöver förstärka, oavsett vad, och det är ingen “BREAKING NEWS” precis.

Van Gaal har sagt att det ska ta 2-3 månader att få formationen att sätta sig, det är förståligt att det tar tid för spelarna att vänja sig vid en helt ny formation. Trots att jag har förståelse och tålamod med det så är jag säker på att detta systemet kommer inte fungera om vi inte får in 2-3 spelare. Fletcher i all ära men att lägga förhoppningarna på honom och en nykomling i Ander Herrera fungerar inte i mina ögon, där behövs en spelare till på det centrala mittfältet.

Den andra positionen är självklart mittbacksplatsen, där skulle jag gärna vilja se två spelare till. En lite snabbare och bollskicklig mittback tillsammans med en stor, stark och markeringssäker mittback. Finns dessa tillgängliga? Bör dem göra, dock måste man våga öppna den stora spargrisen för det.

Av gårdagen att döma har vi en bra bit kvar till det Manchester United man vill se, vilket även Van Gaal påpekade. Efter försäsongens succé hade man dock byggt upp ett sådant hopp och glädje inför omstarten av Premier League men redan efter första matchen var man nedslagen och helt bekymrad igen. Jag trodde på Moyes förra säsongen och trodde han skulle kunna bygga upp “sitt” Manchester United, jag hade så otroligt fel (även om en liten jävel inom mig fortfarande tror han hade kunnat bygga något bra). Skillnaden mellan Mr Moyes och Mr Van Gaal är att holländaren är en helt annan karaktär och har en pondus som Moyes saknade. Hos Van Gaal går inget hem om det inte passar honom, han är bestämd och kör raka rör på att allting ska se ut som han vill. I just dessa situationer är det just vad vi behöver.

 

 

Sidopunkter;

 • Hela gårdagens Match of the day. Om ni vill se dvs.
 • Januzaj är den enda spelaren som har fart och bryter mönstret i United. Han är född 1995.
 • Hur kan vi vara så fullständigt urusla på köpa spelare?
 • Moyes gjorde sin första intervju sedan avskedet i maj. ‘It’s been well documented that we wanted Fabregas, Bale and Ronaldo”.
 • Tycker Blackett gör det han ska, varken mer eller mindre. Kan bli en bra backup i framtiden.
 • Chicharito är tyvärr inte tillräckligt bra för att starta. Hur mycket jag än tycker om honom.
 • Varför inte spela Januzaj som anfallare tillsammans med Rooney, när RvP är borta?
 • Hur i ****** fungerar handsregeln, egentligen?
Niclas Svensson
Niclas Svensson - söndag, 17 augusti 2014 10:10

niclas@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (1)

 1. Affe 1214 dagar sedan

  Som vanligt,intressant.En sak kan vi vara överens om,och det
  är att Chicharito (tyvärr) aldrig kommer bli en startspelare.
  Åtminstone inte i United.Sedan är jag hjärtligt trött på Moyes
  mantra om att han hade behövt mer tid.Min åsikt är att han
  gjorde ett fatalt misstag när han avskedade hela den invanda
  och kunniga staben! Här kunde han lutat sig mot deras kunskaper
  och gått vidare därifrån.Helt obegripligt beslut! Och hur kunde det
  komma sig att ett helt lag (minus Scholes och plus Fellaini) blev
  så dåliga efter att ha vunnit PL med 11 poäng till tvåan? Förklara
  det den som kan!En annan sak är värvningen av Mata som
  säsongerna innan var Chelseas tongivande spelare.Nu släppte
  Mourinho iväg honom till en av de största konkurrenterna utan
  att blinka! Hur kunde detta hända?Säkerligen gnuggar både
  Mourinho och Abramovitch händerna nu,för bra betalt fick dom.
  Och jag tycker inte han har presterat vad man förväntat sig,sen
  spelade Moyes honom förra säsongen på fel plats,men nog tycker
  jag man kan kräva mer,eller? En sak som är säker är att det måste
  förstärkas! Både i mittförsvaret och på mittfältet annars blir det en
  ny mardrömssäsong!