Home
Inget konto? Registrera dig!

Uddlöst, oinspirerat och helt utan game plan

Uddlöst, oinspirerat och helt utan game plan. Så skulle jag sammanfatta gårdagens urusla insats nere i Pireus. När jag såg lottningen till Champions Leagues åttondelsfinaler vattnades det i min mun. Som halvgrek är jag väl medveten om vilket typ av fotbollslag Olympiakos är. Helt överlägsna nere i Grekland, vilket svider eftersom jag sympatiserar med Panathinaikos, men utan några som helst meriter från Champions Leagues slutspel. Laget har besökt Old Trafford tidigare och åkt hem med svansen mellan benen, ofta med ett par mål i baken. Så inte i går..

Okej, så vem ska vi skylla på nu då? Om man ska gå in på individnivå är det svårt att inte kritisera Smalling för hans katastrofala insats under gårdagskvällen. Smalling är för mig två helt olika spelare beroende på var på planen han placeras. Som högerback – då ser jag nästan Valencia som ett bättre alternativ och det är illa nog. Som mittback – en helt annan spelare som besitter ett lugn och uppoffrande spel. Så nej, snälla.. placera från och med nu aldrig Smalling som ytterback igen.

Jag tänkte inte nämna Ferdinand med tanke på att jag redan har predikat för att han bör lägga skorna på hyllan. Men vad höll karln på med?? Det som dock störde mig mest under gårdagens match var att se van Persie. Helt oinspirerat, helt utan glädje och när chansen väl kom så skickade han bollen upp på Akropolis topp ungefär. Nej, han ser inte ut att trivas speciellt bra ute på planen och jag undrar om han i och med Fergusons avhopp om möjligt ångrar sitt val av klubb.

Om man bortser från många usla insatser på planen så är det omöjligt att inte ifrågasätta vilken matchplan United åkte ner till Pireus med? Vad var tanken med taktiken? Att spela 0-0 och åka hem med ett oavgjort resultat. Det ser jag absolut inget fel med. Men att försöka få med sig ett kryss utan att knappt skapa en chans, och med vårt darriga försvarsspel därtill, skrattretande.

Om man tittar på de spelarna som faktiskt spelade något under matchen i går så var det i stort sätt samma spelare som för ett år sedan spelade åttondelsfinal mot Real Madrid då varken Mata, Fellaini och Januzaj deltog. Ett år, hinner det hända så här mycket under en så pass kort period? Apropå Januzaj så vilades han enligt uppgifter. Till vilken nytta då? Uniteds nästa match är inte förrän nästa lördag.

Slutligen vill jag ställa en öppen fråga som ni läsare gärna får svara på. Med tanke på att United nästan besitter samma spelarmaterial som under förra säsongen. Vilket uppenbarligen är för dåligt? Då ställer jag frågan om Sir Alex Ferguson är så pass bättre än David Moyes på att motivera medelmåttor att lyckas? Jag begriper inte vad problemet är längre.

Mitt tålamod är fortfarande kvar där, jag tror att det kommer att lösa sig. Men då vill det till att det köps in ett halvt dussin med nya spelare som går rakt in i startelvan. För det här håller inte längre. Inte ens mot Olympiakos som för övrigt aldrig har slagit United tidigare..

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - onsdag, 26 februari 2014 14:35

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (3)

  1. SirGiggsy 1386 dagar sedan

    Ja jag tror att med den karma som Sir Alex hade så hade han förmågan att få spelare att spela över sin förmåga (alt. på toppen av sin förmåga) oftare. Sedan får man även tänka på att det var mycket tack vare RVP som man vann ifjol, och med skador på honom i år och utebliven form så har kräftgången fortsatt. Vidic/Rio/Evra ett år äldre och ett år sämre, förhoppningsvis behöver man inte räkna in Carrick i den trion utan jag hoppas han bara har bara är inne i en svacka just nu.

  2. Micke 1386 dagar sedan

    SAF har under många år byggt sitt rykte och den pondus han har. SJälvklart kan inte Moyes ha det från första början, men det som känns riktigt läskigt är att det inte ens finns en offervilja hos spelarna. Det verkar inte finnas någon som vill visa att de hör hemma i startelvan, är alla spelare redan så säkra på sina platser? Under gårdagen såg vi ingen rörelse, ingen teknik, uruselt passningsspel med andra ord totalt oinspirerat. Jag kan inte förstå hur man som ett lag som United ska spela en slutspelsmatch i världens största och finaste klubblagsturnering och inte ens krigar i 90 minuter. Riktigt pinsamt.

  3. Arild 1386 dagar sedan

    Tycker du sammanfattar matchen mycket bra. Problemet är att Moyes inte har någon stabilitet i laget, han ändrar laget hela tiden. Sedan är det i mina ögon ofattbart att han låter Cleverley spela, han är sämst i klassen varje gång han får spela. Moyes har heller ingen spelidé och ställer upp fel laguppställning gång på gång, det är direkt pinsamt dåligt. Men allt kan inte lastas på Moyes, spelarna har också ett stort ansvar. Dock har det gått för långt i och med denna match och Moyes bedrövliga laguppställning så ja Moyes out!