Home
Inget konto? Registrera dig!

Två matcher, två dagar, två lag

United återvänder från landslagsuppehållet med besked. Två matcher på mindre än 48 timmar. Nu hoppas jag att vi får se ett lag med två olika ansikten.

 

Uniteds landslagsmän har nu återvänt till Carrington efter den senaste raden av VM-kvalmatcher. Vad Sir Alex än tycker om att släppa iväg sina spelare kom uppehållet för en gångs skull lägligt för United. För begrunda detta:
Före uppehållet
Demoraliserande uttåg ur Champions League.
Klarat omspel i FA-cupen med ett nödrop.
Oinspirerad insats mot Reading i ligan.
Efter uppehållet
Phil Jones, Nani och Paul Scholes tillbaka från skador.
Nyckelspelare som levererat för sina respektive landslag.
Distans till den känslosamma CL-matchen.

Jag hade inte velat se ett United som åkte till FA-cupomspelet direkt efter matcherna mot Real, Chelsea och Reading.

Så, nu tar United nya friska tag när det är dags för sista rycket för 2012/2013 års säsong. Och det börjar med ett bang. Eller vad sägs om två matcher inom loppet av mindre än 48 timmar.

Engelsk press rapporterade tidigare i veckan om att United kommer att spela med två vitt skilda lag på Stadium of Light och Stamford Bridge. Ett reservbetonat gäng respektive starkast möjliga uppställning. Givetvis är det som vanligt ingen drevjournalist som har en bakdörr in i Fergusons huvud, men likväl gillar jag tanken. United har råd att förlora imorgon, och FA-cupen är viktigare att prioritera i detta läge eftersom det snart har gått ett decennium sedan en rödklädd spelare fick lyfta den. Samtidigt kämpar Chelsea med näbbar och klor för att försvara sin Champions League-plats och de har verkligen inte råd att förlora imorgon mot Southampton.

Så om ett skadefritt (borträknat Darren Fletcher) United kan ställa en utvilad elva på benen i omspelet mot ett Chelsea vars nyckelspelare har varit i aktion bara timmar tidigare skulle jag inte klaga.

Om vi nu fortsätter i samma tankebanor och iklär oss rollen som Sir Alex för en stund så skulle de två elvorna kunna se ut som följer:

Sunderland
Lindegaard
Smalling, Jones, Evans, Buttner
Anderson, Giggs, Valencia, Kagawa, Nani
Hernandez

 Chelsea
De Gea
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Carrick, Cleverley
Welbeck, Rooney, Young
van Persie

Det är inte direkt ett gäng dussinlirare i något av de två lagen.

Vilka spelare som än ställs på benen har jag oerhört svårt att se att United ska förlora med tanke på läget i Sunderland. Om det finns två spelare Martin O’Neill inte vill vara utan är det lagets skyttekung Steven Fletcher och kapten Lee Cattermole – och i veckan kom beskedet att båda är borta säsongen ut. Med bara fyra poäng ner till strecket spelar visserligen de svarta katterna med livet som insats, men om det börjar gå emot kommer de få svårt att resa sig, som brukligt när det gäller bottenlag. Jag gillar O’Neills filosofi och spelidé, men efter hur Sunderlands fans uppträdde efter ett visst 3–2-mål ifjol vill jag verkligen se de röda fansen jubla på Stadium of Light imorgon.

Vad tycker ni? Kommentera här under.

Marcus Hassel
Marcus Hassel - fredag, 29 mars 2013 14:03

marcus.hassel@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (3)

 1. ManU2000 1670 dagar sedan

  “United har råd att förlora” ?? Ja men SAF hatar att förlora!!
  Vs Sunderlan
  De Gea
  Smalling Jones Evans Buttner
  Valencia Anderson Giggs Welbeck
  Kagawa
  Hernandez

  Vs Chelsea
  De Gea
  Rafael Vidic Rio Evra
  Nani Carrick Cleverley Young
  Rooney RvP

  • Marcus Hassel
   Marcus Hassel 1670 dagar sedan

   Givetvis gör han det. Men om han, och vi supportrar, får välja är en seger mot Chelsea viktigare än mot Sunderland.

 2. ManU2000 1670 dagar sedan

  Jo klart att Chelsea matchen är viktigare men jag tror SAF kommer med 2 starka 11:or DDG spelar båda tycker han är mycke bättre än lindegaard plus att han inte är i matchform alls.