Home
Inget konto? Registrera dig!

Tre poäng & Mr Rooney

Det blev tre poäng mot Arsenal trots att det på förhand skulle bli betydligt tuffare än visade sig bli. Maskinen har på senare tid börjat komma igång alltmer och Moyes boys går helt klart i rätt riktning i jämförelse med starten på säsongen. 

 

Arsenal kom till Old Trafford som favoriter för första gången på kanske, 5-6 år? Eller mer? Aja, dem var på förhand favoriter pga sin ligaledning och till stor del för deras vinst nere i Dortmund. Men Arsenal hade inte vunnit mot Manchester United på Old Trafford på de fem senaste försöken, inte ens fixat oavgjort. Det ändrades inte igår.

 

1-0 må låta som en seger som satt långt inne och tittar man på statistiken motbevisar den inte det men tar man snarare en titt på matchen och hur spelet såg ut tycker jag det var en stabil seger. Arsenal skapade egentligen inga heta skott på mål utan hade egentligen bara två inlägg från Sagna som fick mitt hjärta att pumpa lite fortare. Sen skapade inte vi heller särskilt mycket chanser mer än Smalling och Rooneys chanser men vi hade 1-0 och det viktiga var att sköta försvarsspelet vilket vi gjorde helt briljant.

 

Försvarsspelet ja, insatserna från Smalling, Jones och Evans var världsklass igår, jag tycker verkligen det. Visst, Smalling kan ibland springa runt med pjäxor på fötterna när han har bollen men hans försvarsspel är enastående och det är få som kommer förbi honom. Jones var suverän både som mittback och som mittfältare och hans uppoffringar ger mig stundtals gåshud, vilken grabb. Det må var en stor jämförelse och kanske inte helt schysst men jag kan inte låta bli att se likheterna med en viss Roy Keane när Phil Jones springer runt och kör omkull allt omkring sig. Evans är bara Evans och har numera växt till en grymt bra mittback, kommer Ferdinand peta honom i någon stormatch igen?

 

Matchens lirare blev dock inte någon utav dessa. Det blev en spelare som har varit säsongens bästa spelare än så länge. Spelaren som kanske ville lämna oss i somras. Wayne Rooney. Han har spelat med störst hjärta och med störst vinnarmentalitet under säsongen, uppoffringen på Mezut Özils skott är en bra bild vad han gör för vårt United. Jag skrev det i ett blogginlägg för ett tag sedan (har varit ont om bloggar på senare tid..), jag har inte sett Rooney så här bra sedan omkring 07-09 då han också slet som han gör nu. Men det är inte bara det grovjobb han gör, utan alla passningar och mentaliteten han visar. Han är inte den målskytten han en gång var, men han är en förbannat bra spelare på att starta upp anfall som man inte såg komma.

 

Men hur står allting till med Rooney numera då? Är Rooney fortfarande den Manchester United-spelare han var för, låt säga 8 månader sedan? Eller är han lika illa omtyckt som han var efter den ‘första’ förflyttningsfrågan? Eller har det aldrig kommit in en transferförfrågan?

För min del är soppan så oklar just nu att jag inte tänker ställa mig i något av hörnen utan kör den fega utgången och ställer mig neutralt. Jag tycker fortfarande Rooney kunde skött det snyggare i somras och gått ut och förnekat allting ifall det inte fanns någon sanning i det men samtidigt läste jag något om att Ferguson förnekat Rooneys transferförfrågan. I vilket fall är det ett nöje att se honom spela fotboll för tillfälligt, världsklass rakt igenom pojken.

 

In other news? 

 • Hur ser ni på Rooney? Är han en hjälte eller är han en svikare som “bara gör sitt jobb”?
 • Jonathan Evans eller Rio Ferdinand? Vem faller ert val på?
 • Match of the day från igår. Titta & njut. 
 • Män mot pojkar, Arsenal. Män mot pojkar…
 • Och varför skulle inte Van Persie fira sitt mål? Vore det inte respektlöst gentemot den klubb han nu tillhör att inte fira ett mål? I think so.
 • Jag blev riktigt nervös när Vidic var tvungen att gå av. Så går Jones in & spelar sådär. Philly Jones. Kärlek.
 • Kära Arsenal-supportrar, ni kan nu kliva ur er gigantiska bubbla. 
 • Arsenal har nu förlorat sex raka matcher på Old Trafford. Välkomna åter. 
/Niclas Svensson
Niclas Svensson
Niclas Svensson - måndag, 11 november 2013 16:02

niclas@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (2)

 1. Petter 1493 dagar sedan

  Evans alla dagar i veckan. Håller faktiskt smallig högre än ferdinand nu!

 2. Alex Kaloudis
  Alex Kaloudis 1493 dagar sedan

  Jag tycker Rio tyvärr har gjort sitt.. Han hänger inte med längre.. Det känns jobbigt att erkänna detta då jag alltid har gillat Rio men det är dags att lämna över platsen till framför allt Evans men kanske också Jones då jag anser att Jones bästa position är längst bak. SÅ långt ifrån motståndarens mål som möjligt.