Home
Inget konto? Registrera dig!

Tankar efter Sunderland

99,9%. Så säker är ligatiteln nu. Men även om Sunderland-matchen blev en formalitet fanns det en hel del intressant att notera.

 

En transportsträcka inför måndag
Som jag förespråkade i går valde Sir Alex att vila ett helt gäng nyckelspelare (Rio Ferdinand, Patrice Evra, Tom Cleverley, Danny Welbeck och Wayne Rooney) inför FA-cupkvartsfinalen som sparkar igång om mindre än 48 timmar. Elvan var visserligen inte lika extrem som jag hade förslag på, men likväl kommer vi ha många pigga ben på Stamford Bridge. Som matchen utvecklade sig blev det även en perfekt uppvärmning, borträknat tio minuter i mitten på andra halvlek då Sunderland fick press. United spelade mest av tiden och konserverade kraft – men det krävs att laget höjer sig en nivå om det inte ska bli respass ur cupen.

Tog de ifrågasatta chansen?
Då elvan kom ställde jag mig snabbt frågan om Anderson, Antonio Valencia och Ashley Young skulle visa framfötterna. Mittfältstrion har fått kritik i skiftande utsträckning denna säsong, och deras svar på frågan var också skiftande. Anderson serverade ett par fina långbollar men försvann långa stunder som han så ofta gör. Valencia gjorde en del produktivt på högerflanken, men inläggen är under all kritik. Och Young skapade en del oreda men utmärkte sig mest med ett par billiga frisparkar. Wilfred Zahas och Nanis aktier fortsätter att stiga.

En terrier på vänsterkanten
En annan spelare som fick chansen att visa upp sig var Alexander Büttner. Och i min mening var han den som visade mest. Holländaren var längst fram och avslutade, stängde till sin kant i defensiven (även om han inte ställdes på det svåraste av prov) och var så spelsugen att han i en situation slog ut med händerna i frustration då han inte fick bollen efter en överlappning trots att han var hopplöst utnumrerad om han fått bollen. Mer sånt och Evra kommer få kämpa för att behålla sin plats.

RvP är tillbaka – eller?
Han gjorde mål igen, eller låg åtminstone bakom det, Titus Bramble kommer med all säkerhet att tilldömas det. Känslan var dock att Robin van Persie tog ett steg mot höstformen. När han fick bollen och började dribbla vid målet hann jag tänka att han hade gjort någonting magiskt om han varit i form – och sen small det till. Han skapade även en handfull chanser, men missen i slutsekunden lämnar ändå kvar frågan hur det står till med formen.

Trivdes i sin fria roll
Shinji Kagawa är som bäst när han får spela bakom toppforwarden i en fri roll, och med Rooney på läktaren fick han operera i favoritpositionen. Japanen visade inte några tecken på jetlag efter resan till Asien och var överallt under första 45. Som vanligt mattades han dock efterhand, men det blir allt tydligare var han bör spela för att United ska få ut mest av honom.

Defensiven
Sjätte raka nollan i ligan. Nemanja Vidic var dominant igen och det enda prov David de Gea ställdes på var då han knockades av sin serbiske mittback.

Revansch för ifjol
Ramsan United-klacken skanderade sammanfattar det: ”Where’s your famous City-songs?”.

Michael Carrick
Det är svårt att förstå att det inte är Scholes.

Rafael
Hoppas verkligen det inte är en allvarlig skada. Hans offensiva kvaliteter i öppet spel går inte att jämföra med Chris Smalling.

I full fart mot katastrof
Varför Sunderland ligger sist i formtabellen och snabbt sjunker närmare nedflyttningsstrecket behövdes det ingen raketforskare för att förstå. Hemmalaget var håglöst från första minut och lyckades bara producera ett fösskott på mål. Om inget drastiskt sker illa kvickt ser det nattsvart ut för ”Uniteds b-lag”.

Vad tycker ni? Kommentera här under.

Marcus Hassel
Marcus Hassel - lördag, 30 mars 2013 16:18

marcus.hassel@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer