Home
Inget konto? Registrera dig!

Tankar efter Chelsea

Det blir ingen FA-cuptitel denna säsong heller. United är utslaget, och resten av säsongen blir nu en enda lång ospännande formalitet.

 

Bollinnehav men uddlöst
Jag kan inte minnas att jag någonsin sett ett United med så mycket bollinnehav på Stamford Bridge som laget hade under framför allt första halvlek när det fortfarande var mållöst. Några få farliga chanser skapades (Chicharito X2 främst) men det kändes aldrig som att United riktigt hotade på allvar mot ett uppställt hemmaförsvar. Trenden var densamma i lördags, men det kan bara bero på kalibern på motståndet respektive motivation/matchläge. Blir oavsett intressant att se hur det ser ut mot City om en vecka.

Hatkärleken till Nani
Jag har alltid varit förtjust i Nani sedan han kom till klubben. Visst håller han ibland allsvensk nivå, men han har det där lilla extra som kan avgöra matcher som få i dagens United har. Med Ashley Young och Antonio Valencia ur form var det helt rätt att starta med portugisen – tyvärr hörde dock dagens insats hemma på Kopparvallen. För att gå på Roberto Mancinis Nasri-linje: Nani skulle behövt en smäll idag.

Ingen målfest
Sedan den första CL-kvartsfinalen för två år sedan har de sju senaste matcherna mellan United och Chelsea producerat 34 mål. Idag var det inte tal om någonting sådant med två lag som snabbt ställde upp sig med tio man bakom bollen i defensiven och riskminimerade à la Lasse Lagerbäck. Att första målet skulle bli viktigt syntes tidigt, och så blev dessvärre fallet.

Nej, han är inte i form
Efter Sunderland-matchen ställde jag mig frågan om Robin van Persie hittat tillbaka till formen. Svaret då var kanske. Efter idag är det tyvärr nej. Holländarens gyllene kvitteringsläge i slutminuterna hade han inte satt på 47:e bänkraden om han var i form. Så enkelt är det.

Låt de bua så mycket de vill
Att Rio Ferdinand fick ta emot burop vid varje bollkontakt undgick ingen. Jag säger inte mer om den historian än vad jag redan har gjort. Rio lät i alla fall spelet tala. Klockren men tappade tyvärr bort Demba Ba på målet.

Nio år and counting…
2004 var senast United fick lyfta FA-cuppokalen. Kalendern kommer att visa minst 2014 innan det sker igen. Det är tur att det har blivit jubel på andra håll det senaste decenniet.

Hatten av
Ibland är det bara att sträcka upp händerna, kapitulera och gratulera motståndarna. Petr Cechs räddning på Chicharitos nick var helt fenomenal, och anfallarens reaktion efteråt säger allt då han skrattandes frågade sin tjeckiska kollega vad sjutton han sysslade med.

Rooney
Hoppas det bara är en skada och att den är av den mildare sorten.

Vad tycker ni? Kommentera här under.

Marcus Hassel
Marcus Hassel - måndag, 01 april 2013 15:39

marcus.hassel@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer