Home
Inget konto? Registrera dig!

Styr vi åt rätt håll nu?

Det finns fortfarande en mängd frågor jag ställer mig angående diverse laguttagningar, sättet United spelar på och var detta kommer landa i slutet på maj. Men frågan jag ställer mig efter gårdagens match är ”Har David Moyes börjat få ordning på sitt lag nu?”

Om man utgår från hur United sett ut under de senaste 10 åren ska man inte vara särskilt imponerad av en svit på sex matcher utan förlust. Det är vardagasmat för denna klubb. Utgår man däremot utifrån den starten United visade upp denna säsong är jag relativt tillfreds med hur resultaten har sett ut under den senaste tiden (undantag Southamptonmatchen).

Man börjar sakta men säkert känna igen det lag som vann ligan för sex månader sedan. Nu handlar det främst om att fortsätta att vinna matcher. Det kommer några tuffa matcher här näst. Fulham borta på lördag är ingen enkel uppgift för United som blandar och ger på sina besök på Craven Cottage. Efter det följer en ny tuff bortamatch nere i Spanien mot Real Sociedad. United har under de senaste åren haft otroligt svårt att hantera spanska lag på bortaplan. Efter dessa två matcher kommer säsongens kanske hittills viktigaste match för United då Arsenal kommer till Old Trafford som troliga serieledare. Detta är en match United måste vinna för att krympa avståndet upp till ligaledarna. Ferguson brukade alltid säga att ”Är vi med i toppen runt jul och nyår har vi chansen på titeln” Nu är det på tiden att börja krympa avståndet så att United finns med i toppen runt jul och nyår.

Blickar man tillbaka till gårdagens insats så vill jag främst lyfta två spelare lite extra. Adnan Januzaj, vilket geni. Visserligen saknas fortfarande viss beslutsamhet i lägen där han måste värdera vad som är bäst för laget. Men jag är säker på att med tiden kommer han bli en av våra viktigaste spelare. Om man tittar på hur Ronaldo spelade under sin första säsong i klubben och jämför det med hur Januzaj spelar i dag finns det skäl att drömma. Den andra spelaren jag vill lyfta fram är Javier Hernandez. Han gör mål i nästan varenda match han spelar och är livsfarlig inne i boxen. Finns det en lösning på detta problem? Kan man spela både Rooney, som är i kanonform, v Persie, som behöver höja sig, och ”Chicharito” tillsammans? Samtidigt som jag vill ha in Kagawa också? United har bredden för att vara med och slåss på flera fronter denna säsong. Nu har resultaten börjat gå Uniteds väg. Nu handlar det om att hitta ett koncept som gör att United fortsätter att trumma på och vinner en rad matcher till så att klubben finns med i toppen kring jul och nyår. För vem vet vad som kan hända om United finns med där uppe då?

 

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - onsdag, 30 oktober 2013 10:59

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer