Home
Inget konto? Registrera dig!

Skutan börjar styra åt rätt håll

Manchester United tog sin andra raka seger och är topp fyra för första gången sedan augusti 2013. Efter guld och gröna skogar första 40 minuterna så blev det sen 50 nervkittlande minuter på det.

Det var 40 minuter av dominans från vår sida, spelet stämde, försvaret var intakt, ledde med 1-0 och skapade chanser. Det tog Everton 39 minuter innan dem ens fick första skottet mot mål. Men på tilläggstid i första halvlek vände allt på en sekvens. Huruvida det är straff eller inte tycker jag är svårt att bedöma även efter ha sett repris på det tiotalet gånger. Vid just det ögonblicket och efter dem första repriserna var jag helt övertygad om att det inte var straff. Men desto fler repriser jag ser desto mer kluven blir jag, beroende på vilken vinkel man ser det från.

I vilket fall dömde, den ack så urusle, Kevin Friend straff. Men då stiger Dave fram och räddar. Det är inte heller bara en straffräddning som är lätt utan ändå en ‘bra straff’ från Baines men De Gea lyckas hålla den utanför nätmaskorna. Detta var verkligen en viktig räddning i ett väldigt viktigt skede. Kvittering där och vi hade haft en ännu tuffare andra halvlek än vad det blev.

Everton kvitterade efter svagt markeringsspel från dagens ytterbackar Rafael och Shaw, Valencia och Falcao ska dock också belastas för att de inte stötte på Baines. Kvitteringen startade väl egentligen inte någon uppåtkurva från vår sida dock tog vi ledningen ganska omgående och det var än en gång Di Maria som lyckades när han misslyckades. Ett skott (ingen påstår väl att dessa två skott-passningarna är med vilje? Eller är han så bra?) som blir en perfekt passning för Falcao. El Tigre fick äntligen göra det och nu ligger mina förhoppningar att han släpper alla hämningar som har besvärat honom tidigare och kör på sitt race med målsprutande.

Efter säkrat 2-1-vinsten och klättrat upp till fjärdeplatsen är det nu dags att börja klättra och hitta formen på riktigt. Spelet finns där stundtals men vi måste lära oss att avgöra matcher och få igång målskyttet ordentligt. Hade avsluten varit på sin plats under gårdagen hade vi kunnat säkra segern redan i första halvlek. Men det Van Gaal sade till sina spelare efter matchen var klockrent;

“I told my players, ‘We are not playing well but we are fourth in the table – so what will happen when we do play well?’

 

Di Maria nivå

 • Di Maria, så klart. Fullständigt briljant i sina aktioner och jag har snart slut på ord över att beskriva vår sjua. Klacken till Falcao är en bra beskrivning men inte tillräcklig. En Angel är han.
 • De Gea, en av de individuellt bästa målvaktsinsatserna jag har sett av en målvakt i United-tröjan. Igår gjorde Dave 3-4 räddningar i en och samma match som vissa målvakter är glada om dem lyckas med på en hel säsong. Räddningen på Osmans “friläge” är i min bok den med absolut bäst klass, hårt och från nära håll men spanjoren lyckas stå emot och få ut bollen till hörna. Matchens lirare!

 

Något sämre än Di Maria nivå

 • Rafael, gör återigen en superb insats och bidrar i offensiven på ett mycket bra sätt samtidigt som han säkrar defensiven på ett godkänt vis. Fick inte en enda frispark mot sig igår vilket är högst anmärkningsvärt för honom. När Rafael spelar på den här nivån är han ett enormt tillskott i truppen, nu ska han bara hålla sig skadefri och plocka fram dessa insatserna oftare.

 

Bubblare till något sämre än Di Maria nivå

 • Blind, påminner en hel del om en spelare vi redan har i truppen men ändå en uppgradering av honom; Carrick. Så stabil och säker i sitt spel och tänker lag, lag, lag, lag och sedan jag. Tillsammans med Herrera kan dem bli ett riktigt radarpar, men då ska ju båda hålla sig skadefria, och det är väl för mycket begärt förmodar jag?
 • McNair, han gjorde ingen brytning som den här men nordirländaren är säker och lugn i sitt spel vilket imponerar på mig. Precis som med Blackett lär det säkert dyka upp något junis-misstag men av det jag sett än så länge av de två herrarna är jag imponerad.

 

Aina uhakika (punktform på swahili)

 • Di Maria.
 • Reaktionerna från spelarna vid De Geas räddningar är fantastiska. Framför allt vid Osmans volleyskott. Alla är övertygade om att den ska gå in för att sen se Dave ta den. Underbart.
 • Rojo och McNair plockade inte ut Lukaku från byxfickan förrän runt 19.30 igår hörde jag.
 • Vi hade fem egna produkter på bänken igår.
 • Baines inlägg är helt absurt bra, att vi sen lät honom stå och mata dem hela matchen är en annan sak.
 • Kevin Friend var oerhört ojämn igår. Började matchen med att inte dela ut frisparkar för att sen fortsätta med att ge gult på ALLT.
 • Di Maria har gjort 3 mål och 3 assist på 5 matcher. Är relativt glad att ha honom i laget.
 • Kommer ni ihåg att Ferguson gjorde ett misstag som valde De Gea före Stekelenburg?
 • Blind ska ha cred för sina matcher, kommit lite i skymundan men tror verkligen på Daley.
 • Ronaldo är en okej fotbollsspelare.
 • Också var det landslagsuppehåll igen. 14 dagar till nästa match. Tror dem vi är robotar utan känslor eller?

 

/Niclas Svensson

Niclas Svensson
Niclas Svensson - måndag, 06 oktober 2014 15:35

niclas@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer