Home
Inget konto? Registrera dig!

Sista chansen

Nytt sponsoravtal med Nike sägs ge United uppemot 640 miljoner kronor om året, vilket motsvarar ungefär 60 procent av de intäkter som en finalplats för United i Champions League skulle gett. Det kostar att missa Champions League och det kommer troligen stå United dyrt. Jag vill dock inte avskriva United från Champions League-spel nästa säsong än. Mars månad brukar vara en månad där United lägger i femmans, om inte sexans, växel och bara gasar ifrån de övriga lagen i Premier League. I år kommer matcherna i mars troligen avgöra var United står inför sommarens transfersommar som med all säkerhet kommer bli klubbens mest omfattade någonsin.

Schemat för mars är späckat med tuffa matcher, Liverpool (H) följt av Olympiakos (H), West Ham (B), Manchester City (H) och sedan Aston Villa (H). Det är på förhand läge att göra ett sista tappert försök att rädda den sämsta Premier League-säsongen någonsin (United har som sämst slutat 3:a mellan 1992-2013).

Anledningen till att jag inte har gett upp hoppet om spel i Champions League nästa säsong än är när jag ser Arsenals kommande matcher. (Tottenham (B), Chelsea (B), Swansea (H), Manchester City (H) och Everton (B). Lägg därtill att Arsenal ser en chans att spela hem en titel för första gången på snart nio år vilket jag hoppas ska ta bort fokus från matcherna i Premier League. Det finns alltså läge att skapa spänning i duellen mellan United och Arsenal som jag tror kommer vara laget att passera om, jag säger om, United fortfarande drömmer om spel i Champions League. Mycket kan hända på vägen men det handlar givetvis främst för United att koncentrera sig på sina egna matcher, vilket har varit nog så svårt denna säsong.

Även om United skulle missa Champions League-spel nästa säsong tror jag, tack vare pengarna som verkar strömma in, (Nike och Chevrolet) att United kan utmana om några tunga namn till sommaren. Men frågan kvarstår fortfarande. Kan United knyta igen säcken? United hängde på stora beten på sina metspön i somras och fick bara upp en gammal stövel i form av Fellaini, som dock äntligen verkar ha hittat rätt spår. Vill spelare som exempelvis Reus, Gündoğan, Kroos som det pratats om, och som dessutom får spela Champions League om de stannar i sina lag komma över till ett lag som inte kommer att delta i Champions League? Jag är tveksam. Dock ska det sägas att United, precis som Mata uttryckt sig, kommer slåss om titeln igen nästa säsong. Jag kan inte föreställa mig något annat. Jag tror inte ens Glazers kommer tillåta något annat nästa säsong.

Mars månad 2014 kommer vara viktig då jag anser att United gör ett vägskäl inför sommarens transfers. Gör ett sista försök, räcker det inte hela vägen så visar det åtminstone att klubben inte tänker nöja sig med att sluta utanför topp 4 igen. Slå ut Olympiakos ur Champions League, vilket jag fortfarande tror är möjligt, så förlängs säsongen ytterligare några veckor med stora matcher i den turnering United hör hemma i.

På frågan om jag tror att United skulle kunna göra en Chelsea, det vill säga att sluta 6:a i ligan och vinna Champions League och på så sätt få spela i turneringen nästa säsong är svaret: Nej, det tror jag inte att United kan mäkta med. Anledningen är att lagen som är kvar är alldeles för bra.

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - måndag, 10 mars 2014 11:15

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (2)

  1. Persie 1371 dagar sedan

    Väl skrivet. Hoppet om CL nästa säsong, tycker jag, lever absolut om vi tar Liverpool(bakifrån..) på söndag för att sedan vinna stort på tisdag. Känns även som att mars är månaden då Moyes på något sätt kan “bevisa” att han är rätt man på rätt plats.

    • Persie 1370 dagar sedan

      CL matchen är ju på onsdag såklart och inte tisdag