Home
Inget konto? Registrera dig!

Same same, but different

Trots att Manchester United spelat otaliga gruppspelsmatcher i Champions League tidigare kändes detta som något nytt. Debut för Moyes, debut för Fellaini och till detta fanns en härlig spänning med tanke på att Uniteds grupp för första gången på ett par år känns genomgående stark.

Bayer Leverkusen är inget lag som frambringar härliga minnen, det första jag tänker på är nämligen semifinalförlusten 2002 där man försvann via den hemska bortamålsregeln och missade finalen mot Real Madrid. Det ska sägas att Leverkusen årgång 2013 inte är lika vass som Leverkusen årgång 2002 där spelare som Ballack och Lucio, för att nämna några, huserade, och matchbilden blev därefter.

Inledningsvis, och under stora delar av första halvlek, kändes det som att United fortsatte på den inslagna vägen som stakades ut mot Crystal Palace nu i helgen. Bollinnehavet var stort, chansen förhållandevis få och ledningen skrevs till 1-0 i halvtid, efter en tveksam situation. Skrämmande likt minst sagt. Den andra halvleken bjöd på öppnare spel och spelet blev frejdigare med fler chanser både framåt och bakåt. Kvitteringen kom som en ren käftsmäll bara minuter efter att Rooney varit självisk och missat vidöppet mål istället för att spela en fristående Van Persie. Oron han dock aldrig infinna sig då nämnde Van Persie visade upp vilka förmågor han besitter genom att, via en cykelspark, sätta 2-1 ganska omgående. Det blev till slut 4-2 efter att även Van Persie missat öppet mål från 1-2 meters håll och det fanns bud på fler mål.

Jag ser detta som ett litet trendbrott om vi blickar tillbaka på de senaste säsongernas insatser i Champions Leagues gruppspel. Vi har då ofta fått uppleva ett cyniskt United som gärna joggat hem 1-0 segrar utan att imponera alltför mycket. Nu kändes det mer som en viktig ligamatch där laget var hungrigt och ständigt ute efter flera mål. Kanske ville man visa Europa framfötterna även under Moyes, kanske ville man visa att offensiven fortfarande håller internationell toppklass. Det vi kan konstatera i alla fall var att Rooney var på ett fantastiskt spelhumör, att Van Persie stod för konstmål och att Valencia för en gångs skull fick hitta rätt. Det bådar gott inför helgens derby där City väntar, ett City som även de bjöd på flera fina mål i sin vinst med 3-0 över Viktoria Plzen.

 

Keep the red flag flying high!

jesper
jesper - tisdag, 17 september 2013 23:15

jesper@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer