Home
Inget konto? Registrera dig!
Rooney_

Rooney: Snart kommer ni få veta mitt beslut

Wayne Rooney säger att beslut om framtiden kommer att fattas inom kort…

Jose Mourinho bytte in Wayne Rooney sent i den mycket väl genomförda matchen på Friends Arena och förklarade efter matchen att han gärna vill ha kvar Rooney i laget även nästa säsong.

“Wayne var redo att spela. Han var ett stort alternativ. Men jag behövde inte anfalla när det stod 2-0. Vi var tvungna att kontrollera matchen, dra ned på tempot och ta in spelare ett steg i taget. Jag sa åt honom (innan matchen) att han kunde bli en nyckelperson och han kan mycket väl vara här nästa säsong. Han är en väldigt viktig spelare för oss och om han stannar nästa säsong så blir jag väldigt glad” sa Mourinho.

Wayne Rooney själv medger att det stundtals varit frustrerade att få finna sig i en ny roll – där han förvisso fortfarande har en stark roll i miljön, men där han fått rejält reducerad speltid och inte längre ses som en startspelare. Han säger att det finns gott om erbjudanden och att han inom de närmsta veckorna kommer fatta beslut om framtiden.

“Det ligger många erbjudanden på bordet, både ifrån England och utomlands och det är det jag måste fatta beslut om. Jag har spelat för två Premier League-klubbar och de är de enda två Premier League-klubbarna jag kommer spela för. Som managern sa tidigare så vill han att jag stannar, men… Jag måste bara fatta ett fotbollsmässigt beslut och det kommer jag att göra. Jag ska göra det under de kommande veckorna tillsammans med min familj när jag är bortrest. Så fort jag vet vad som kommer hända, så kommer ni säkert att veta det.”

“Jag har alltid varit en lagspelare. Det här året har jag inte surat någon gång. Aldrig hängt med huvudet. Jag har förstått att det är bäst för laget och jag har försökt hjälpa till när managern spelat mig. Men självklart vill man spela och vara ute på planen. Jag tror att en yngre version av mig själv hade blivit mycket mer frustrerad. Jag tror att jag förstår vad som är rätt och vad som behövs för klubben och det repeterar jag. Jag är så klart glad att vara en del av det här och att på något sätt hjälpa klubben att vinna troféer. Så det är ett beslut jag måste fatta nu – om jag vil fortsätta göra det eller gå vidare och få spela fotboll regelbundet. Jag anser fortfarande att jag kan spela varenda match. Frågar du mig så tycker jag själv att jag är en bättre spelare nu än för tio år sedan. Det är jag ju inte, men jag känner ändå att jag har andra kvalitéer nu som kan hjälpa laget. Som sagt, det är ett beslut jag kommer fatta inom de närmsta veckorna.”

Källa: MEN

 

Alex
Alex - fredag, 26 maj 2017 09:51

alex@unitedsverige.se

Redaktör Unitedsverige

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (2)

  1. Spaddeward 202 dagar sedan

    Min kung ❤

    • Red Devils 202 dagar sedan

      Kung är han men liiiite förstördes när han började gnälla om mera lön under Fergusons tid.