Home
Inget konto? Registrera dig!

Pang sa det, så small ballongen

Det går inte riktigt att komma ifrån att United small som en varmluftballong som kolliderade med en bergvägg igår. En försvarsinsats som förmodligen lämnade Gary Neville i gråtande spillror gav City fyra riktigt billiga mål. Första målet var ett skolboksexempel på hur man inte försvarar sig som vare sig ett kollektiv eller individer. Valencia släppte Kolarov, Smalling hängde inte med, Vidic och Ferdinand stod och markerade tomma ytor och blev statister när inlägget for förbi, och 60 centimeter Evra var inte med på noterna alls när Agüero retfullt enkelt (men ändå tekniskt oerhört skickligt) skarvsköt in bollen bakom en De Gea som undrade vart hela hans försvarslinje höll hus. Liknande scenarion upprepade sig tre plågsamma gånger innan kvällen var slut.

Det mest chockerande är dock inte att Valencia gjorde ett seriöst markeringsmisstag eller att Smalling var ett rundningsmärke som högerback… Det mest chockerande är den nonchalans och den lojhet som två såpass rutinerade försvarare som Ferdinand och Vidic uppvisade, och det i ett Manchesterderby. Och en av dessa ska dessutom föreställa vår kapten. Man kan bara hoppas att Moyes klargjorde att det inte var en acceptabel insats. Och att han inser att han faktiskt måste utnyttja försvararna bättre. Kontinuitet är bra, men man kan inte köra Ferdinand-Vidic match ut och match in. Det håller inte, och det vore en enorm waste med tanke på de försvarsspelare United faktiskt har.

Uniteds nyförvärv då? Fellaini? Ja det var ingen bra insats av denne. Han såg väldigt vilsen ut, och hamnade ofta ur position, samtidigt som han såg långsam och loj ut och inte verkade ha mer aning om vad han gjorde på plan än de flesta katter som då och då råkar hamna på en fotbollsplan. Han inser säkerligen själv att det krävs mycket bättre, framförallt vad gäller attityden, men man undrar också vad för instruktioner han faktiskt fick före matchen.

Youngs insats ska vi inte ens kommentera, han hade en riktigt värdelös dag. Samma kan väl sägas om Welbeck. Den enda som faktiskt kan hålla huvudet högt efter matchen är Rooney, och att han såg frustrerad ut hela matchen är det ingen som klandrar honom för. Han såg ut som en trimmad Ferrari på ett skrotupplag.

Är det då dags att börja skrika om att spelare ska säljas, om att Moyes ska sparkas, etc? Nej, det är det inte. Det är ett enormt bakslag, javisst, men både Moyes och spelarna vet att det var en insats under all kritik, och det kommer bli bättre. Moyes måste bara inse att han behöver rotera mer i United än han gjorde i Everton, och även om United fortfarande är i behov av förstärkning så bör man inte börja skrika om att spelare ska säljas till höger och vänster. Framförallt Young och Anderson har ju fått mycket kritik, och ganska klart är de ju långt från startspelar-nivå för United, men de har roller att spela som truppspelare ändå. Young är dessutom Engelsman, vilket inverkar på bestämmelser i cupspel t.ex., samtidigt som Andersons roll som glädjespridare inte bör underskattas.

Dessutom måste man komma ihåg att United fick en grymt svår start på säsongen (och än är den inte slut, då man möter Pool nästa), och det är väldigt många matcher kvar att spela. Have patience, lads!

Felix
Felix - måndag, 23 september 2013 14:14

death_khand@live.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer