Home
Inget konto? Registrera dig!

Ödesveckan

Det har gått en tid sedan mitt senaste inlägg där jag var starkt kritisk till Moyes sätt att leda laget. Tyvärr ser läget knappast bättre ut nu, snarare tvärtom. Veckan som stundar är enligt min mening Moyes viktigaste i karriären. 2 matcher som får utvisa och han besitter vinnarkvalitéer överhuvudtaget. Om inte, bör ledningen agera och avsluta sommarbetet med omedelbar verkan. Det måste finnas en gräns..

Jag skulle kunna fylla en hel tidning om hur jag personligen känner just nu. Klubben som ligger mig så varmt och hjärtat och som jag har följt i över 10år håller på att falla ihop totalt. Ingenting är sig likt, ingenting är som förut och just nu frågar jag mig vad egentligen Manchester United står för. Att en är världens största klubbar på mindre än ett år så totalt kan kollapsa är en milstolpe i hela fotbollsvärlden. Utslagna direkt ur FA-cupen av Swansea. Utslagna ur Ligacupen av Sunderland över 2 matcher!? Med 9 matcher kvar i ligan är man 18 poäng efter serieledande Chelsea och 12 poäng bakom 4:e placerade City. Som även har 2 matcher mindre spelade. Man är även obehagligt nära att bli utslagna av Olympiakos i kvällens åttondelsfinal i Champions League.

Samma klubb, med samma spelare, som förra året vann ligan i överlägsen stil och var ett horribelt domslut ifrån att slå ut Real Madrid i CL. Hur värdefull och oersättlig Sir Alex än var för Manchester United så är hans pension inte en acceptabel förklaring till vad som just nu pågår. Hur mycket vi än vill vara den klubben som skiljer sig från majoriteten så kan inte prestigen vara hur stor som helst. Det var Moyes beslut att rensa staben. Det var Moyes beslut att inte förstärka de positioner som behövdes. Det är Moyes beslut hur United ska spela. Och det är utan tvekan Moyes ansvar som manager att vända den här skutan.

Den närmaste veckan blir det slutgiltiga provet om David Moyes besitter kvalitéer som krävs för att leda Manchester United. Hans två viktigaste hemmamatcher i sin karriär stundar. Misslyckas man avancera till kvartsfinal i CL och åker på ytterligare en hemmatorsk mot en av våra största antagonister, ja då måste Moyes väck. Det finns liksom inga alternativ längre vid ett sådant scenario. Det handlar inte längre om reslutat. Den handlar om heder.

Olympiakos och Manchester City är slagen som avgör David Moyes framtid i United. Jag tror tyvärr han förlorar dem båda.

 

Johan Kuylenstjerna
Johan Kuylenstjerna - onsdag, 19 mars 2014 19:05

johan@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (2)

  1. Felix
    Felix 1301 dagar sedan

    Fast var det verkligen Moyes beslut att “inte förstärka de positioner som behövdes”…? Så länge hade han inte känt truppen, och man måste ju också undra exakt hur mycket som hängde ihop med Woodwards direkta oförmåga.

  2. tyko 1299 dagar sedan

    Utan att ha någon som helst insyn i klubben kände jag att Moyes var rätt man att ta över efter SAF. Dock reagerade jag starkt emot att han gjorde sig av med staben som funnits med runt SAF.
    I efterhand undrar jag om Moyes verkligen gjorde rätt och om han ångrar sig idag, med facit i hand.