Home
Inget konto? Registrera dig!
Matic_Fellaini

Moyes: Vi ville ha Matic, inte Fellaini

David Moyes pratar om det dåliga transferfönster man gjorde under sommaren 2013…

När David Moyes ersatte Sir Alex som manager för Manchester United så var hans första uppdrag att tillsammans med den då just tillträdde Ed Woodward hantera sommarens transferfönster. Man hade höga ambitioner och siktet inställt på spelare som Fabregas Thiago Alcantara och Gareth Bale men ingen av dessa värvningar roddes hem och man fick nöja sig med vad som såg ut som en panikvärvning av Fellaini under transferfönstrets sista timmar.

Fellaini har nog alltid haft en extra uppförsbacke till United-fansens hjärtan till viss del för han just förknippas med Moyes och bivit kanske lite av en symbol för en dålig period i klubbens historia. Men under Jose Mourinho har belgaren växt till en nyckelspelare i United och är numer en omtyckt karaktär.

I en intervju med BBC säger Moyes att man faktiskt ville ha sommarens succéförvärv Nemanja Matic redan då och inte Fellaini.

“Jag ville aldrig att Marouane Fellaini skulle bli min första Manchester United-värvning. Hade vi tagit in min personal här och frågat dem vad vi planerade att göra så skulle de säga att det sista vi ville var att signa Fellaini. Jag visste att det aldrig skulle se rätt ut för Manchester United eftersom han kom från min gamla klubb. Jag måste säga att vi tittade även på Matic. Just då hade det inte gått bra i Chelsea och han flyttade tillbaka till Benfica. Vi övervägde honom. Vi tittade på honom och vi behövde ju en mer defensiv typ av mittfältare som kunde vara mer sittande och slå passningar från mittplan. Men vi fick inte mycket av det vi hade hoppats på och i slutändan fick vi bara Marouane på deadline day. Annars hade vi inte fått någon värvning den sommaren.”

 

 

Källa: MEN

 

 

 

 

Alex
Alex - måndag, 16 oktober 2017 08:47

alex@unitedsverige.se

Redaktör Unitedsverige

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (13)

 1. jonathan 36 dagar sedan

  Moyes är historia, något vi bara vill glömma.. kan han inte knipa igen munnen. vi bryr oss längre inte vilka värvningar han hade tänkt att göra, han totalt misslyckades och det är fakta.

  • Danne10 36 dagar sedan

   Kan bara hålla med. Låt han inte få mer tid i pressen när det gäller United. Räcker med att han körde klubben i botten på 7 månader.

 2. Dennis Violett 35 dagar sedan

  Otroligt att framgångssupportrarna inte har en susning om vad det omöjliga jobbet att efterträda Sir Alex innebar.
  Skäms på er.

  • Spaddeward 35 dagar sedan

   Håller med fullständigt, tänkte skriva samma sak men du hann visst före.

  • Danne10 35 dagar sedan

   Vet historiken redan innan SAF. Men när man har fått ett litet hus att växa och bli till en Borg då kan man inte börja riva skiten för att bygga sitt egna lilla hus. Då måste man förvalta det den Borg och historik som finns och utveckla (förnya) för att bli ännu starkare. Man har inte råd att bygga nytt varje gång man ska byta ledare. Det bara att acceptera att Moyes var ett felaktigt val oavsett.. Klubben var för stor för Moyes. Att ta in han gjorde att stora namn inte våga komma till oss och därför
   Blev det Fellaini. Alla vet att det kunde ha blitt Ronaldos återkomst tex, hans namn och aura lockade inte helt enkelt. Thats IT… Handlar inte om att vara medgång lr framgångs supporter. Det är fakta.

  • Fricken89 35 dagar sedan

   Bra skrivet Danne10. (y)

  • Affe 35 dagar sedan

   Så är det Danne 10. Och vad är det prat om ett omöjligt
   jobb. I såna fall var det lika omöjligt i både Real Sociedad
   och Sunderland. Och nu står Moyes där, utan något jobb.

  • Xinpei 35 dagar sedan

   Men samtidigt så hade Moyes ungefär samma trupp som vunnit ligan överlägset redan året innan. Kritik mot hans träningar samt hans taktiska kunnande började flyga nästan direkt och så här på efterhand så förstår man att det låg något i det. Moyes är ingen tränare som man vinner titlar med.

 3. Richard 35 dagar sedan

  Pogba börjar träna,Mouirinhio i bråk med woodward

 4. Fricken89 34 dagar sedan

  Om du ens läst Sir Alex biografi, så ska du veta att Moyes inte ens var förstahandsvalet som efterträdare.

  • Dennis Violett 32 dagar sedan

   Jag har ställt några enkla frågor och tystnaden ekar.

  • Fricken89 32 dagar sedan

   Ingen idé att svara dig, då dina kommentarer raderas ändå. Oj, nu gjorde jag det ändå.

 5. Xinpei 33 dagar sedan

  Och kort efter han sparkades så var det Pogba och Kroos.. inte Fellaini. Moyes vänder kappan efter vinden ganska friskt verkar det som.