Home
Inget konto? Registrera dig!
Matic

Mourinho om Matic debut

Jose Mourinho kommenterar Nemanja Matic första halvlek i Manchester United…

Nemanja Matic gjorde i går sin debut då han fick en start och en halvlek i träningsmatchen mot Sampdoria. Matic har inte tränat med Chelsea under sommaren, utan har tränat på egen hand och han anslöt häromdagen till United där han träffade sina nya lagkamrater. Så här sa Mourinho om debuten:

“En ensam försäsong är alltid en ensam försäsong – en spelare kan vara professionell och jobba hårt men fotboll handlar om kollektiv och när man tränar ensam, så tränar man bara en del av sig själv som spelare. Han använder sin hjärna mycket när han spelar, men fysiken behöver vara på topp. Så han behöver tid, men hans intelligens, erfarenhet och genialitet i sättet han tänker fotboll kommer hjälpa honom att vara redo tidigare. Därför klarade han av 45 minuter bra i dag. Han gör allting så enkelt och han är fantastisk i sin position.”

United vann sex av sina sju matcher under försäsongen och nu på tisdag är det dags för första tävlingsmatchen då man ställs mot Real Madrid i Supercupen.

“Försäsongen var bra. Jag tröttnar aldrig på att upprepa hur välorganiserad den var. Alla fick spela, vi provade många olika saker och brydde oss inte om resultaten – vi brydde om vår evolution. Vi hade dessutom bara småskador, men inga allvarliga skador så alla är redo. Som jag räknade med så var Sampdoria perfekta – konsekventa, bra taktiska. De spelade för ett resultat, de är smarta tekniskt och vet hur man ska spela. Nu har vi två dagar ledigt för grabbarna och nästa vecka blir det allvar med Supercupen och Premier League.” 

 

Källa: Manutd.com

Alex
Alex - torsdag, 03 augusti 2017 08:57

alex@unitedsverige.se

Redaktör Unitedsverige

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (3)

  1. Ciffe_utd 134 dagar sedan

    Tycker han visade ett lugn som vi kommer behöva, skall bli intressant och se vad han kan tillföra!

  2. Mogge 134 dagar sedan

    Tror att han är strategisk viktig för oss. Vi kan möblera om lite på mittfältet med Matic på planen.

  3. Filosofen 134 dagar sedan

    Matic är skillnaden på en kamp om 4e plats och ett nytt CL äventyr eller vara i en het titelstrid, mot serieseger!