Home
Inget konto? Registrera dig!
Mourinho-

Mourinho om matchen

Jose Mourinho kommenterar insatsen i Schweiz…

United gjorde i går en bra första halvlek borta mot Basel men brände en rad klara chanser. I andra halvlek hämtade hemmalaget ny energi samtidigt som United blev sämre, vilket resulterade i ett sent baklängesmål – något som betyder att United nu får kämpa hårdare i sista omgången hemma mot CSKA Moskva.

Så här sa Mourinho efter slutsignalen.

Om matchen 

“Första halvlek var en perfekt halvlek utan mål. Det var svårt att upprepa i andra halvlek. Vi visste att motståndaren skulle testa en annan väg. Vi förlorade eftersom vi skulle ha gjort fem mål i första halvlek men vi lyckades inte göra ett enda mål trots att vi var så dominerande. I första halvlek såg det stundtals ut som att det var omöjligt att inte vinna. Jag tror att de flesta under majoriteten av andra halvlek kände att det skulle bli 0-0, men de fick in det sena målet.”

Hur påverkade bytet av Pogba

“Om det påverkade laget att Pogba klev av? Jag tror det påverkade. Vi var inte ett så bra lag efter att Paul klivit av men det hade också att göra med tröttheten efter 65 minuter. Jag satte in en erfaren spelare som Matic och trodde inte att det skulle påverka matchen. Jag satte in Marcus för att få in mer snabbhet och skapa mer problem för dem. Zlatan för att hålla i bollen.”

Inte skylla på spelarna

“Jag kan inte skylla på spelarna. Jag tror vi hade vunnit den här typen av match bekvämt nio gånger av tio, men det har var den vi inte vann. Jag förlorade här med Chelsea också i sista minuten. Vi hade ett skott på mål och spelade väldigt dåligt, men så var det inte i dag. Jag tycker vi var väldigt bra i första halvlek.”

“Vi spelade mot ett lag med fem försvarare. Vi försökte spela med tre offensiva spelare som fungerade i första halvlek. Vi gjorde inte mål i andra halvlek och vi visste att en poäng räckte. I slutändan så förlorade vi så det är svårt för mig att vara arg på spelarna. I första halvlek så var både attityden och fotbollen bra. Det är så fotbollen är. En enkel match att vinna. Det är fantastiskt för Basel, för nu har de en bra chans att gå vidare.”

Beröm till Rojo

“Rojo spelade mycket bra. Han kunde spelat redan för ett par veckor sedan, men vi ville inte skynda honom tillbaka. Första halvlek var väldigt lätt. Han hade mycket boll och han behövde inte anstränga sig fysiskt. Han kontrollerade matchen väldigt bra så jag är mycket glad.” 

 

Källa: Manutd.com

Alex
Alex - torsdag, 23 november 2017 10:35

alex@unitedsverige.se

Redaktör Unitedsverige

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer