Home
Inget konto? Registrera dig!

Min värsta dag som United-supporter

Efter ett litet uppehåll från skrivandet av olika anledningar satt jag nu under förmiddagen och skissade på en längre krönika om min tro att Ronaldo nästa säsong skulle återförenas med Sir Alex. Jag tog en kortare kafferast i skrivandet och slog på de sociala medierna. Sen någon timme tillbaka är jag i chock.

Under åren jag har följt United har jag fått uppleva otroligt många medgångar, men också många motgångar. Förlusterna i Champions League finalerna, Citys avgörande på stopptid, Beckham och Ronaldos övergångar till Real. Men beskedet att vår ledare, Mr. Manchester United, världens bästa tränare väljer att pensionera sig, slår alla de stunderna i överlägsen stil. Att fotboll kan beröra är inget nytt, men denna känslan jag nu har i kroppen är helt overklig. En känsla fylld av chock, ledsamhet, förtvivlan, men framförallt ovisshet.

Vem ska vi nu förlita oss på i tyngre perioder? Vem ska nu hitta spelare som Giggs, Ronaldo och Schmeichel? I 26 år har Ferguson basat över United och jag tror många har känslan att det egentligen är han som styr hela klubben. Han har varit den där tryggheten som inget annat lag i världen kunnat mäta sig med. Och att inte se han på tränarbänken nästa säsong känns helt overkligt. Helt overkligt.

Jag är i nuläget inte i balans att göra en längre krönika om Ferguson. Om jag ens är att kapabel att göra det någonsin. Jag tror vi alla har samma känsla i kroppen och det känns som att man behöver några dagar att smälta detta overkliga besked.

Tack för allt Sir Alex. Du är redan saknad, men kommer aldrig bli glömd!

Johan Kuylenstjerna
Johan Kuylenstjerna - onsdag, 08 maj 2013 11:31

johan@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (1)

 1. Affe 1629 dagar sedan

  Så klart är vi alla berörda i chock.Och självklart är det svårt för att
  inte säga omöjligt att greppa situationen.Den här dagen visste vi
  alla skulle komma någon gång och det känns som när en nära
  anhörig går bort.Så illa är det ju inte,men illa nog för oss fans.
  Nu gäller det att inte gräva ner sig i sorgens tecken utan gå vidare.
  Allt det United med sir Alex hjälp fått oss att uppleva kommer inte
  glömmas!Ingen annan klubb är ens i närheten av dessa fantastiska
  framgångar.Vem som tar över vet varken du eller jag,men vår stolta
  klubb kommer att stå stark även framöver var så säker!Enade står vi
  starka!!!