Home
Inget konto? Registrera dig!

United lyckades till slut, efter många om och men, värva en mittfältare

Fönstret är blockerat, stängt, ja helt igenbommat för denna gång. Det var en annorlunda situation för min del under gårdagen. Normalt sett brukar jag inte följa Sky Sports maratonsändning under Deadline day för normal sett brukar inte Manchester United vänta in i det sista med att värva spelare denna dag (Undantag Rooney 2004 och Berbatov 2008). Men igår satt jag från 11.30 till 00.40  och följde Sky Sports sändning, Aftonbladets sändning, BBCs liveuppdatering o.s.v. innan jag gav upp. Det är nya tider nu och det är bara att börja vänja sig vid detta. Det är en ny manager, som har med sig sin tränarstab och sina idéer. Det är en ny ordförande för de som missat att den så effektivta David Gill ersatts av vad som visat sig vara en ineffektiv Ed Woodward. Det är många förändringar som gör att det har blivit en turbulent transfersommar för Manchester United.

Att det blev som det blev igår ska jag försöka reda ut. Manchester United har, under framför allt den senaste veckan, öppet visa sig vara en klubb i desperat behov av att värva en central mittfältare. Moyes lyckades till slut, efter otroligt många om och men, plocka in sin Maourane Fellaini från sin forna klubb. Visst, fine, jag var nöjd över att Manchester United slutligen fick in en spelare av hög Premier League-klass, men om man nu ändå hade tänkt värva Fellanini, varför då vänta till sista timmen med att presentera honom?

Fellaini har uppenbarligen haft en klausul i kontrakten, som gick ut innan juli månad var slut, som gett Manchester United (och andra klubbar med så klart) chansen att köpa loss honom för £4milj mindre än vad Manchester United till slut fick betala för honom. Så varför köpte inte Manchester United honom vid ett tidigare skede kan man givetvis fråga sig. Jag tror att Manchester United hade Cesc Fabregas som ett tydligt mål för sommaren. Det var den spelaren de absolut ville ha. Jag tror att värvningen av Fellaini var tänkt som en back-up ifall att Fabregas inte kunde värvas. Det händer mycket nya saker i Manchester United just nu och jag tycker man ska ha lite överseende med detta. Jag tror att ett sammarbete manager och ordförande emellan även det behöver klicka för att det ska gå smidigare än vad det har gjort i sommar, något som inte har skett. Men jag tänker vara ganska lugn ändå och försöka smälta att det kommer ta sin tid för David Moyes att sätta sin prägel på klubben.

Vad hände egentligen i går? Ander Herrera från Bilbao kändes väldigt nära att ansluta till Manchester United även han. Vad som hände, om det som skrivs om bedragarna stämmer, vet jag inte vid skrivande stund men det sägs vara problem med skatter, pappersarbete o.s.v. jag låter detta vara osagt vad som gick snett i det fallet. I fallet med Fabio Coentrao från Real Madrid som helrenoverat sitt lag inför denna säsong så sägs det enligt vissa källor att den affären sprack på grund av att Real inte hann få in ersättaren till Coentrao i tid, vilket gjorde att det inte blev någon affär. Även i detta fall är det väldigt oklart vad som hänt så jag tänker inte gräva ner mig i vad som skett där heller.

Om jag är nöjd över att Manchester United ”bara” köpte in Fellaini. Hade någon sagt det före sommarens transferfönster hade jag sagt blankt nej. Hade någon sagt det för två veckor sedan hade jag sagt nja. Om någon hade frågat mig igår vid 15.23 om jag är nöjd med att United bara köper Fellaini hade jag svarat JA! Det var några jobbiga timmar i går men jag hoppas att Moyes får lite lugn och ro nu under tio dagar och kör över Crystal Palace nästa lördag hemma på Old Trafford.

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - tisdag, 03 september 2013 13:33

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer