Home
Inget konto? Registrera dig!
Rooney_Lingard

Lingard: Rooney har lärt mig mycket

Jesse Lingard pratar om Wayne Rooneys betydelse och Romelu Lukakus form…

Wayne Rooney lämnade United efter 13 framgångsrika år i somras då han återvände till pojkklubben Everton. På söndag återvänder han till Old Trafford då Everton gästar och inför matchen så pratar Jesse Lingard om hur Rooney influerat honom.

“Man lär sig av hans erfarenhet varje dag, speciellt när man är ung. Om man bara ledde med 1-0 så är det alltid svårt att hantera en match och då kunde han veta hur man skulle göra, speciellt fram emot slutet av sådana matcher. Han kommer alltid att vara erkänd som en legendar i klubben och han kommer få ett fantastiskt mottagande när han återvänder. Han var ju där (i Everton) när han var ung och han ansåg nu att det var rätt beslut att återvända dit.”

I motsatt riktning gick Romelu Lukaku och belgaren har fått bästa tänkbara start på sin Unitedkarriär.

“Man såg redan förra året vad han går för och vad han gjorde i Everton” säger Lingard. “Han gjorde många mål och nu har han fortsatt så, vilket är väldigt bra för oss. Han håller upp bollen och tar löpningar vilket ger den som har bollen fler alternativ. Han är väldigt stark i boxen och han är väldigt bra på huvudet så han ger många möjligheter för den som har boll. Han har fötterna på jorden och låter sig inte distraheras av någonting. Så länge han gör mål så kommer han fortsätta få rubrikerna.”

Om sin egen roll under säsongsupptakten, säger Lingard.

“Det är många matcher. Speciellt den här månaden, så man kommer alltid få sin chans. Jag måste bara ha tålamod och när man väl kommer in får man se till att göra skillnad. Man lär sig mycket och man måste fortsätta träna hårt. Som sagt när man väl får chansen så handlar det om att ta den.”

 

Källa: Sky Sports

Alex
Alex - torsdag, 14 september 2017 09:03

alex@unitedsverige.se

Redaktör Unitedsverige

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer