Home
Inget konto? Registrera dig!

Ja, United styr mot rätt håll nu

Det blev seger med 1-0 mot Arsenal vilket gav United tre viktiga poäng i toppen av Premier League. Jag skrev i förra inlägget där jag undrade om United var på väg åt rätt håll? Svaret på det är JA, jag tycker att United är på väg mot rätt håll nu.

Det finns mycket som börjar falla på plats nu elva matcher in på säsongen. Försvarsspelet ser mer gediget ut än vad det gjorde i början av säsongen. Jag tycker att anfallsspelet, där Robin van Persie och Wayne Rooney får symbolisera kraft, beslutsamhet och mer effektivitet, har börjat ta form.

Även om spelet framför allt i går inte imponerade speciellt mycket på mig så visade spelarna en annan typ av karaktär än tidigare. Nu menar jag inte att jag kräver att spelet sitter till 100 % i en match mot Arsenal. Så länge United vinner dessa typer av matcher struntar åtminstone jag i hur spelet ser ut. Kommer United till dessa matcher med den inställningen samtliga spelare visade i går är jag ganska säker på att United kommer att klättra ännu högre i tabellen innan jul och är vi med i toppen runt julhelgen så kan det lika gärna gå hela vägen.

Det finns alltid en risk med att segra i matcher som den i går mot Arsenal. Hade United varit en vanlig klubb hade spelarna kunna känt en mättnad efter en seger likt denna. Nu är inte United en vanlig klubb utan jag anser att spelarna har nog med rutin för att sväva vidare på denna framgångsvåg. För det krävs att spelarna fortsätter att visa samma karaktär som samtliga spelare visade i går. Jag tycker Robin van Persie får personifiera glöden vi såg hos spelarna i går. Känslan jag fick efter hans 1 – 0 mål var att det är mycket känslor som han bara ville skrika ut till hela världen.

Trots den välbehövliga segern kvarstår problemet kring hur vi på bästa sätt ska använda Shinji Kagawa. Nu valde United uppenbarligen att försöka stänga till centralt och lämna kanterna fria och då gör Kagawa sig mer rättvist. Men om United ska spela sitt traditionella 4 – 4 – 2 med ett strukturerat kantspel så gör Kagawas vandring in i banan att United tappar den ena kanten då Evra inte orkar ta sig fram i vartenda anfall – även om han gör det ofta och bra. Jag är glad så länge han spelar då han enligt mig är den mest kreativa mittfältaren som kan trä in bollar till både Rooney och van Persie men frågan jag ställer mig är: Kan man inte spela med Kagawa och Carrick tillsammans i mitten och spela med Januzaj på vänsterkanten?  I matcher, framför allt hemma på Old trafford, där United bör föra spelet anser jag inte att det behövs två sittande mittfältare utan man borde kunna formera laget så här:

Rooney     van Persie

Januzaj          Kagawa           Carrick                   Valencia

 

Det kommer ett landslagsuppehåll nu vilket innebär att spelarna får ladda om batterierna och sedan resa till Cardiff för att ta sig an just Cardiff. En tuff bortamatch, fråga Man City, där det kommer krävas samma koncentration och inställning som den United visade mot Arsenal.

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - måndag, 11 november 2013 14:26

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (4)

 1. Ivarsson 1443 dagar sedan

  Bra läsning och kloka tankar. Har själv tänkt att man bör formatera om sin uppställning för att få ut det mesta av spelarmaterialet. Bland annat Kagawa. I vissa matcher med Bayern tycks Pep spela en slags 4 1 4 1 variant, blir ju lite i stil med det med din uppställning. Kagawa lär ju inte ligga jätte lågt i banan direkt. Tror att man måste placera ut honom annorlunda för att få ut mesta av han kapacitet. Alternativt att man kan kalla det 4 1 3 2. Strunt samma egentligen, allt är ju bara en slags lek med siffror, men jag skulle också vilja att man testade Kagawa i mitten bredvid/strax ovanför Carrick. En annan spelare jag skulle vilja att man testade på mittfältet i en liknande roll är Welbeck, tror dessutom han har de defensiva kvaliteér som behövs för det. Vad tror du?

  • Claes 1443 dagar sedan

   Welbeck ska absolut inte flytta ner. Han är en forward och ska spela som en också. Inte som yttermittfältare eller på tjoflöjt platser som han har fått spela på. Absolut inte som central mitt. Nej, nej nej nej.

   När Moyes går tillbaka till sin centrala taktik, så förlorar United allting. Ett lag som har så starka yttermittfältare SKA inte förändra på det sätt så dessa spelare inte utnyttjar sin bästa förmåga på planen. Det finns andra spelare att sätta på sådana platser och som är bra på det. Här kommer Welbeck in t ex. Man sätter inte en spelare som har “sisådär” kunskaper på en plats där det redan finns x4 andra spelare som är perfekta.
   Likväl köper man inte en lång jävla följetång (Fellaini) som inte ens håller bänknötar-mått i United. Vad är Fellaini bra på? Att suga in bollar som deras målvakt skickar upp? Att nicka i straffområdet? Att vara meningslös på planen? Ja, ja och ja.
   I United har han klarat av en utav tre saker iallafall. Vara meninglös. För nicka kan han fan i mig inte. Ett mål per säsong för 280 miljoner?! 280 miljoner kostar en spelare som vänder matcher, som gör mål eller är extremt bra defensivt som Carrick.
   Hur man än vrider och vänder på det så kan jag inte som United supporter godkänna ett sådant köp för sådana summor för en sådan spelare.

   Fanns inte ens ett uns utav fruktan för Arse-nal. Titta på deras lag. Titta! För helvete.
   Özil, bra spelare som INTE alls är 11 spelare, utan det är en enda. En enda, inte 11.
   Ramsey? Blah blah blah, nej. Han kommer aldrig blomma ut till den han borde varit utan sina skador.
   Anfallet? HA! Skämtar du eller? Är mer rädd för Elmander än någon i Arse-nals anfall.
   Försvaret? HA HA HA, okej sluta skämta.
   Bolton borta är värre än Gunners hemma. Säger allt.
   Som United supporter så fanns det ingen annan utgång än vinst i den matchen. Hur man än vrider och vänder på det så är Arse-nal inget lag som kan bygga upp en fruktan så andra lag är rädda. Man tittar en enda gång på pappret, sedan är det bara att skratta hela vägen till de tre poängen. Jaja, jag överdriver lite, men det tar inte bort det faktum att Arse-nal är inte i topp 3 i England längre. Chelsea och City har köpt till sig de två återstående platserna i topp 3.

  • Ivarsson 1443 dagar sedan

   Vad gäller Welbeck så står jag fast vid vad jag sa, jag tror Welbeck skulle passa i en roll bredvid Carrick på mitten. Varför göra om han från anfallare? Ja, helt enkelt för att Welbeck besitter många bra kvaliteer som fotbollsspelare, men mål gör han inte mycket av. Den positionen han kan bidra i på anfallet är möjligen som släpande, i en mer 4 5 1 uppställning, då han springer mycket och tar ett bra defensivt jobb, men där har vi Redan Rooney, vilket gör att jag faktiskt skulle vilja prova att sätta ner honom ännu lite till i banan. Jag tror på fullaste allvar att han skulle kunna bli en bra 2 vägsspelare. Sen tillhör jag kategorin som faktiskt tror på att det framgångsrikt går att skola om spelare. Scholes började förresten också som anfallare innan nån kom på idén att skola om honom. Sicken idiot som kläckte den idén förresten….. =)

  • Alex Kaloudis
   Alex Kaloudis 1443 dagar sedan

   Jo egentligen tycker jag inte att det vore så dumt att testa. Angående Wekbeck tycker jag att han gör sig mest rättvis längst fram, gärna med någon targetanfallare som får agera bollmottagare och Welbz lite mer som djupledslöpare. Å ena sida skulle det var den bästa lösningen för Welbeck men å andra sida så känns det inte aktuellt att spela Welbeck när vi har tre anfallare som går före honom för närvarande.. Såg att han satt på läktaren nu i helgen. Antar att han är skadad? Jag har inte läst varför han inte spelat på sistone. Återstår väl slutligen att se hur Moyes väljer att använda Kagawa och Welbeck när han kommer tillbaka. Sedan håller jag med dig om att Welbeck besitter bra defesiva egenskaper. Man tänker framför allt på när han plockade bort Alonso i CL mot Real på OT.. men frågan är om han inte är bäst längts fram ändå?