Home
Inget konto? Registrera dig!

Fönstret är stängt och frälsaren kommen?

Nä. Kanske inte, va. Fellaini är många saker men han är då inte en frälsare. Risken är stor att United fortfarande kommer ha kreativa problem på centrala mittfältet, och med tanke på samtliga yttermittfältares riktigt usla form så lär det vara ett problem. Men samtidigt så måste man ändå se det positiva i värvningen också. Nämligen att Fellaini kan kliva in och stabilisera ett mittfält som lidit brist på balans då såväl Anderson som Cleverley och Giggs haft milt sagt bristande defensiv kapacitet. För även om Anderson ibland visat att han besitter den kreativitet som Uniteds innermittfält skrikit efter, så har han ingenting vad gäller defensiven och han har gått sönder alldeles för ofta. Fellaini erbjuder okej offensiv kombinerat med råhet och tuffhet som dessutom kan ge ytor åt Carrick att agera spelfördelare. Inte idealiskt, men funktionellt. Dessutom får man se det som att 32-årige Carrick har nog en eller max två säsonger kvar som startspelare, och vad händer sen? Där kan Fellaini mycket väl vara lösningen, nämligen som framtida ersättare till just Carrick. Dvs att United istället för att lösa det akuta problemet, istället löste ett framtida problem och sköt det akuta problemet på framtiden. Det är i så fall en lösning det också.

Däremot är det svårt att inte vara kritisk mot hur Uniteds transferfönster har skötts. Men för att klargöra först: det är inte på Moyes bord. Moyes säger vilka spelare han vill ha, sen är det upp till VDn att fixa. Och även om Ed Woodward har visat att han är riktigt grym på att fixa sponsoravtal så har han nu också visat att han är riktigt usel på att sköta transferavtal. Antingen lär han sig väldigt fort eller så kommer han få sparken väldigt fort. Det senare är fortfarande på bordet beroende på hur Herrera-soppan faktiskt gick till.

Herrera-soppan ja… Vad hände där egentligen? Det verkar finnas två möjligheter: antingen var de riktiga bedragare som gjorde det av någon märklig anledning, eller också var de faktiskt representanter för United, men United valde att distansera sig från dem när allt föll ihop. Var det första alternativet så blir det intressant att se vad för följder de får för snubbarna. Var det andra alternativet så sitter Ed Woodward väldigt löst.

Fortfarande är det dessutom oklart huruvida Coentrao kommer ansluta, och huruvida Büttner går på lån. Det beror på om Coentrao’s officiella papper blev klara i tid, vilket verkar tveksamt. Büttner kan fortfarande gå däremot då Turkiska fönstret har öppet till 5e September.

United ska också under transferfönstrets sista dag ha ryckt i såväl Baines som Khedira utan framgång, vilket inte känns som världens stabilaste agerande. Ed Woodward har mycket att lära om affärer i fotbollsvärlden, och vi kan bara hoppas att han lärt sig väldigt mycket väldigt fort nu eller att David Gill kommer tillbaka.

Kagawa har dessutom gått ut och sagt det något märkliga “Tuffa tider, men jag ska kämpa för min plats.” gällande Fellainis ankomst. Vilket ändå får betraktas som ganska märkligt. För inte är Fellaini tänkt som 10a väl? I så fall så är värvningen så meningslös den bara kan bli.

Klart är också att kampen om CL-platserna lär hårdna. Tottenhams värvningscirkus har nog ingen missat där man ersatte Bale med ett halvdussin spelare. Arsenal lyckades, efter många om och men, landa Mesut Özil från Real Madrid, till Real-fansens stora förtret. Grundtipset? Tottenham missar ändå CL. United får nog nöja sig med en tredjeplats i ligan efter Chelsea och City, där sannolikt Chelsea vinner. Men det är svårtippat. Fellaini stabiliserar United men hur stor skillnad det gör är upp till bevis för Moyes. I och med att det är hans första säsong så vore inte en tredjeplats någon katastrof, men det man hoppas på är ju att han mot alla odds lotsar United till att försvara ligatiteln!

Förhoppningsvis kan vi också få se Zaha få lite speltid snart också, med tanke på att våra yttermittfältare verkar vandra runt i limbo rent generellt. Valencias offensiv påminner om att såga diamant med en träkniv och Young ser lika skarp ut som valfri glass. Nani visade lite intentioner senast men det är ett välkänt faktum att han är planetens minst jämna spelare. Giggs kan fortfarande göra ett fullgott jobb på vänsterkanten i vissa matcher (men herregud, får jag se honom på högerkanten igen bryter jag ihop). Ett stort problem är Kagawa. Nu om Rooney är skadad bör han få chansen som 10a, men annars så är det svårt att få in honom. Han kan klara av att spela till vänster i ett 4-2-3-1, men United har ingen högermitt som kan hantera just den formationen. Alternativet vore väl då att slänga in Januzaj i hetluften men det verkar avlägset.

Rooneygate slutade med status quo… Rooney blev kvar och tystnaden likaså. Det är ganska sannolikt att det låg något i ryktena, men Moyes spelade hardball och Rooney kom ingenstans. Frågan är vad som händer i januari? Och nästa sommar? Skriver han inte på ett nytt kontrakt så är risken/chansen överhängande att han säljs.

Edit: Ett tillägg: Jag tror absolut att pengarna finns om vi skulle vilja värva. Tyvärr kan inte detsamma sägas om kompetensen hos de värvningsansvariga (Woodward).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felix
Felix - tisdag, 03 september 2013 14:45

death_khand@live.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (3)

 1. Roope 1512 dagar sedan

  Jag tror att detta är en framtidsvärvning, att han kommer ta över carricks roll om några år och att det kommer komma en kreativ mittfältare bredvid honom nästa år.
  Ska bli riktigt spännande att se honom i United tröjan, jag tror på succé och hoppas han kan bevisa tvivlarna fel!

 2. richard 1512 dagar sedan

  hahaha skarp som glass…dock en bra summering av spelare och värvningar

 3. Affe 1511 dagar sedan

  Bra sammanfattat!Jag kan bara inte låta bli tycka att värvningen
  av Fellaini var nästan desperat.Om det var så att han skulle värvas,
  varför slog man inte till innan sista Juli när hans utköpsklausul gick
  ut? Nu kostade det ju mer än vad som var nödvändigt.Sen tycker
  jag också det var dumt hålla på med Fabregas,trodde någon verkligen
  att han skulle lämna sin moderklubb för oss? Dessutom efter alla
  hans år i Arsenal,då måste man vara jäkligt blåögd.Jones hade man
  också förhoppningar på men det verkar tyvärr som han tagit upp
  Hargreaves mantel.Ideliga skador,det verkar som han är alldeles
  för vårdslös.Både mot sig själv och andra.Men jag håller med om
  Woodward,han har en hel del att bevisa och förklara.