Home
Inget konto? Registrera dig!

Ferguson tillbaka på OT, då vann United

Ferguson var tillbaka på Old Trafford under lördagseftermiddagen och fick se Manchester United ta årets första seger på hemmaplan. Trots seger och tre poäng finner jag fortfarande en del frågetecken som behöver redas ut.

United har öppnat säsongen med 7 poäng på 4 matcher. Vinner inte Liverpool mot Swansea på måndag så blir avståndet upp till Liverpool max 3 poäng. Varken jag som fan, eller klubben i sig behöver oroa sig över poängskörden så här långt. Utan det som oroar mig är att spelet inte riktigt sitter där det har varit och där det borde vara. United har inte gjort ett spelmål på tre matcher nu. När hände det senast? Det vi vet var att United innan matchen mot Chelsea inte hade spelat 0-0 på 118 matcher. Visst United vann matchen i går och tillät inte Crystal Palace att skapa mer än en möjlighet under hela matchen. Jag klagar absolut inte över det, men det är något som känns annorlunda. Känslan som återkommer är att United inte riktigt forcerar framåt med lika mycket spelare som tidigare utan är lite mer återhållsamma i sitt sätt att spela. Jag tror att detta lite mer försiktiga anfallandet kan passa bättre i Champions League än vad det gör i Premier League. Men det är bara en tanke som slagit mig under dessa inledande matcher. Det kan och kommer säkerligen hända saker under säsongen.

Jag anser givetvis inte att man ska dra några större växlar över att United har haft svårt med att få in bollarna de fyra första omgångarna av ligaspelet. Men jag vill ändå lyfta ett varningens finger för att spelet om möjligt inte kommer se likadant ut som förra säsongen och säsongen innan den och de 24 åren innan dem.

Fellaini debuterade. Det kändes tryggt när han kom in. Han tog för sig, vann närkamper, vann nickdueller, tog sig fram i banan och var nere och hämtade bollen hos Ferdinand och Vidic. Han påminner en del om Yaya Toure i mina ögon, vilket är en fantastisk jämförelse då Toure möjligen är den bästa box-to-box mittfältare i hela ligan, ja kanske till och med i hela världen.

Jag har ofantligt svårt för Ashley Youngs sätt att kasta sig, sättet han försöker sno åt sig fördelar genom att slänga sig. Igår varnades Young helt rätt för filmning. Jag tycker att domaren ändå gjorde rätt i att visa ut Palace-spelare då Young var fri (målchansutvisning). Att det sker utanför är bara olyckligt för Crystal Palace. Young är den enda spelare jag anser att United borde göra sig av med, tyvärr.

I övrigt så Rooney log i går igen. Jag anser att United behöver Rooney. Men jag tror ändå någonstans att Rooney behöver United mer. Därför kändes det skönt att han log och verkar vara tillbaka till de stunder då han är som bäst. Det är Manchester-derby på söndag. Räkna med att Wayne är laddad då. Men före det ska United i i Champions League. Jag önskar Moyes lycka till i hans första match på den Europeiska scenen (Undantag två kvalmatcher med Everton 2006).

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - söndag, 15 september 2013 13:01

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (2)

 1. Persie 1500 dagar sedan

  Håller med, Young bör kastas ut från klubben. Blir även lite orolig över Moyes laguttagningar, Young och Andersson får plats i startelvan men inte spelare som Zaha, Welbeck eller Kagawa, what up with that?

  • jesper
   jesper 1499 dagar sedan

   Kagawa var sjuk, får se om han är med mot Leverkusen på tisdag