Home
Inget konto? Registrera dig!

Ett nytt spännande kapitel runt hörnet

Alla har vi någon gång börjat på ny skola, nytt jobb eller flyttat hemifrån. För de flesta människor är det ofta ett nytt stort och viktigt kapitel i ens liv. När Manchester Uniteds spelare kliver ut på Old Trafford kl 16.55 imorgon kommer det vara något liknande för Manchester United.  På pappret är det ett nytt Manchester United. I själen är det samma vackra Manchester United.

 

Sedan det där tragiska avskedet från Sir Alex Ferguson för mer än 1 år sedan har det hänt mycket i den klubb han bossade över. Det sorgliga i det gångna kapitlet är att det har varit en hemsk tid för alla involverade. En sjundeplats och en sparkad tränare som inte hann vara i klubben ens en säsong.

Men istället för att blicka bakåt på det sorgliga så ska det här inlägget handla om vad som imorgon står framför oss. Det är ett nytt Manchester United som enligt vissa “tappat sin själ”. Saken med en klubb som Manchester United är att den tappar aldrig själen, oavsett vad. Fotbollen har kämpat för att ta ner oss från tronen i flera års tid och Manchester City, Chelsea, PSG osv har försökt göra detta genom att ta in shejker som kan betala dyra summor för spelare. Att det finns folk som påstår att United är samma sorts “köpelag” som dessa visar enbart brist på kunskap. Eller anser dessa personer att en person som tar sms-lån till att resa till Dubai vara lika förmögen som en person som utan problem kan använda sitt vanliga bankkonto?

Det är skillnad på att använda lånade pengar och på pengar man sparat eller tjänat in. Dessa summor vi har spenderat under sommaren är sanslösa, det kommer jag aldrig sticka under stolen. Poängen är dock att detta är pengar som vi har haft liggande under flera års tid och som borde ha spenderats tidigare. För att ta som exempel så redovisade Manchester United en omsättning på £433 miljoner från förra säsongen. Samtidigt ryktas det att tvåan i England, Arsenal, under samma tid hade en omsättning på £280 miljoner. Fotbollen ser ut så här idag och ska man hänga med i toppen får man anpassa sig, annars står man i kvicksand.

 

Match imorgon. QPR hemma. Sex nya spelare. Alla från start?

Nej, det blir väl max 3-4 stycken som startar.

Luke Shaw - Ska vara spelklar efter sin skada men inte redo för 90 minuter. Lär förmodligen nöta bänk, men ett inhopp från 19-åringen hade varit trevligt.

Marcos Rojo - Rakt in i startelvan, allt annat vore märkligt och det enda som jag tror kan sätta stopp för det är skada. Med Jones och förmodligen Smalling borta så finns det inte så mycket alternativ.

Angel di Maria –  Rakt in i elvan, oavsett om han får spela mittback, central mittfältare, kantspringare eller målvakt så ska han starta. Succé direkt i hemmadebuten?

Ander Herrera - Bör starta med tanke på urvalet men undrar ändå om det är rätt att slänga in honom direkt från start i och med hans ankelproblem? Ska vara redo för spel men just dessa anklar är lätta att slå upp igen och det riskeras att förvärras. Men lägger ändå min röst på att han startar.

Daley Blind - Rakt in i elvan. Om det blir Fletcher eller Herrera bredvid är frågetecken men Blind bör vara given på det centrala mittfältet imorgon. Med tanke på att det är Anderson han konkurrerar mot så borde det bli start direkt för Daley. Kanske tom får spela bredvid Di Maria på centrala mittfältet?

Falcao - Säger själv att han är helt fit for fight men med egen erfarenhet av korsbandsskador så är det inget man bråkar med och även om hans rehab säkert skiljer sig en del från den jag fått så är knäskador aldrig lätt att handskas med. Dock har han deltagit i träningar (och matcher)  med Monaco under nästan två månaders tid nu och borde vara redo för spel. Även om magkänslan säger att han startar så säger hjärnan att han startar på bänken och kommer in runt 73e minuten. Och gör mål. i 75e.

 

Så hur ska man då formera laget? Jag vill ju personligen se en fyrbackslinje i vanliga fall men imorgon ska vi gå all in på offensiven och därför kommer jag ställa upp två elvor med trebackslinje. Den ena med hur jag vill se det och den andra hur jag tror vi får se det.

Niclas vill se detta;

De Gea

Rafael Evans Rojo

Blind Herrera

Di Maria     Mata     Januzaj

Falcao Rooney

Balansen är lite si sådär med även om den i mina ögon inte är bedrövlig. Di Maria är duktig på att ta ett defensivt ansvar och kommer att kunna hjälpa Blind och Herrera på mittfältet.

Hur jag tror Louis formerar;

De Gea

Rojo Evans Blackett

Di Maria Fletcher Blind

Mata              Rooney             Young

Van Persie

 

Med Rafael precis tillbaka och ingen annan naturlig högerback tillgänglig så tror jag Rojo kommer ta hand om den högra platsen i trebackslinjen. Blackett har spelat bra och lär nog få flertalet chanser under säsongen. Mittfältet kommer nog säkras upp och köra det säkra före det osäkra och köra med två skadefria balanserade mittfältare i Blind och Fletcher. Dem lär behöva hjälpa till i defensiven och där är en ettrig Herrera en risk. Bland dem offensiva spelarna är Rooney och Di Maria självklara medan Young kan bytas mot Januzaj och Valencia. Får Blind uppgiften att hjälpa Blackett på vänstersidan tror jag Januzaj startar istället för Young. Längst upp hamnar Van Persie tillsammans med Rooney, Falcao avvaktas och säkras innan han slängs in i hetluften. Lär dock finnas med på bänken.

Att formera ett lag är aldrig enkelt men att formera ett lag där offensiven är världsklass och defensiven är mittlagsklass så är det jobbigt att bänka briljanta offensiva spelare till förmån för defensiva sämre spelare.

 

Annars?

 • Imorgon är det bara ett riktigt val; och det är ifall Falcao ska starta eller inte.
 • En omsättning på £433 miljoner. Tänk på det i några minuter.
 • Hade balans inte existerat i fotboll hade jag ställt upp med 9 offensiva spelare.
 • Idag gör Djurgårdens IF comeback i Elitserien (nej, inte SHL). Se den.
 • Hoppas Rio får ett rejält tack innan matchen imorgon. När matchen är igång däremot..
 • Ni får ursäkta att det smiter in skånska ord lite varstans. Vet inte skillnad på svenska och skånska.
 • Media, andra lags supportrar osv måste ha slagit något rekord i att publicera Falcaos felaktiga lön.
 • Ni kommer ihåg Giusseppe Rossi va? Nu skadad igen och missar fem månader. Få spelare i världen jag tycker så synd om som med Rossi.
 • Jag saknar Dat Guy.
 • När ska Manchester United börja förstå sig på sociala medier?
 • Kommer ni ihåg på den tiden folk sa att “United kommer inte kunna locka till sig storspelare utan CL-spel”?

 

/Niclas Svensson

Niclas Svensson
Niclas Svensson - lördag, 13 september 2014 11:11

niclas@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (4)

 1. Tommy 1187 dagar sedan

  Underbart skrivet Nice! Jag hoppas dock att varken någon av dina startelvan går in, lite jobbigt att lira med en man mindre i 90min ;) Skämt åsido,antar att Rooney ska in bredvid Falken, grym elva. fantastiskt skrivet!

  • Niclas Svensson
   Niclas Svensson 1187 dagar sedan

   Haha, herregud. Tur det är någon som är vaken. Nu stämmer det bättre.

 2. Christofer 1187 dagar sedan

  Kul att du börjat blogga igen! Dessa inlägg är i min mening betydligt mer intressanta än de små nyheterna som dyker upp då och då. Även om dem självklart är av intresse de också. Mitt hjärta bultar ju trots allt för United.

  • Niclas Svensson
   Niclas Svensson 1186 dagar sedan

   Kul att höra att det uppskattas. Nu ska den bara tas upp mer frekvent.