Home
Inget konto? Registrera dig!

En ny dynasti

Idag presenterades därmed Everton’s David Moyes som Sir Alex efterträdare.

Perfekt.

Att Sir Alex valde att lägga av kom som en chock, men ser man till helheten så kan man i varje fall trösta sig med att allting i övrigt spelade ut på bästa sätt. Att David Moyes får, per Sir Alex rekommendation, förtroendet som manager bådar gott. Jag har länge förespråkat Moyes som Sir Alex efterträdare just för att de är liknande karaktärer och för att Moyes symboliserar långsiktighet på ett sätt som andra kandidater likt Mourinho och Guardiola inte ens är i närheten av. Moyes har i Everton gjort ett fantastiskt jobb med små medel, och konstant lyckats utveckla klubben. Han har visat att han är oerhört bra på att ta relativt begränsade spelare och sen få ut max av dem (se t.ex. på Pienaar som inte direkt lyckats någon annanstans, och på Rodwell), samtidigt som han inte varit rädd för att släppa fram yngre spelare. Båda egenskaperna är oerhört viktiga i ett lag som United.

 

Enda nackdelen med Moyes är bristen på Europaerfarenhet, men det är något som inte lär ta mer än ett år eller två för honom att kompensera, dessutom kommer ju Sir Alex vara kvar i organisationen och kunna ge Moyes råd. I och med den goda relationen mellan Moyes och Sir Alex så lär det vara något Moyes kommer utnyttja, absolut.

Med detta visar Glazers också att de ser långsiktigt på klubben: att de låter Moyes ta över med ett sexårskontrakt(!!!) säger en del. Sex år är en lång tid och själv känner jag mig säker på att Moyes är precis rätt person att bygga en ny dynasti i United. Det blir intressant att se hur spelartruppen och värvningarna påverkas av att Moyes tar över, men det är något vi får följa mer under silly season. Förhoppningsvis tar Moyes med sig från Everton sin förmåga att plocka in relativt begränsade spelare och utveckla dem något enormt.

Trots att det känns tungt att Sir Alex slutar så måste jag säga att… Framtiden ser ljus ut. Även om första året kan bli en mellansäsong för United så är jag säker på att detta är rätt val.

 

 

 

 

 

Felix
Felix - torsdag, 09 maj 2013 18:08

death_khand@live.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (1)

 1. Affe 1678 dagar sedan

  Det låter kanske trist,men jag instämmer helt och hållet med dina
  åsikter.Var under den relativt korta debatten om ny manager mest
  orolig för att man skulle fastna för Mourinho.Det hade blivit alldeles
  för turbulent och kortsiktigt.Det hade helt enkelt inte passat in i Uniteds
  långsiktiga filosofi.Ingen av oss vet hur det kommer att gå,men som sagt
  så tror jag benhårt på den här lösningen.Lycka till i United Moyes!