Home
Inget konto? Registrera dig!

Di Maria-day!

Den här säsongen känns som den har bestått av skador, förluster, nyförvärv och Di Maria. När spelarna kliver ut mot West Ham idag hoppas jag det kan ändras så vi får två vinster i alla fall. Och det bör vi ha efter matchen mot Big Sam.

Vi ligger ändå bara på en delad tredje plats i skadetabellen i Premier League (och 12:e i den “riktiga” tabellen”). Där är trots allt “bara sju” spelare där. Dock är det värre vilka som är där och inte antalet som är där. En hel backlinje (Rafael skadefri) saknas i princip till matchen mot West Ham. Tyler Blackett saknas dock inte pga skador utan han drog på sig ett något klumpigt rött kort mot Leicester.

I vilket fall är offensiven där den ska vara och de spelare som ska spela, finns tillgängliga. I mina ögon borde där inte ske några större förändringar förutom att kanske Rooney eller Van Persie (RvP bör bänkas snart) bänkas till förmån för Mata, ser dock fortfarande att Van Gaal håller anfallarna högre än den lille spanjoren. Herrera och Blind tar plats centralt och idag lär de få ta ett viktigare och intensivare defensivt jobb än tidigare, såg väldigt lojt ut i den biten mot Leicester. Skärpning.

Big Sam saknar fem spelare där jag väljer att säga att Nolan och Carroll är viktigast att dem saknar, för oss. Inte för att dem är spelare som oroar mig i normala fall, utan för att dem två hade oroat mig något enormt när backlinjen ser ut som den gör idag. Det enda dessa två herrar är särskilt duktiga på är att dem kan nicka, och framför allt fram till lagkamrater. I ett mittlås där Rojo och…..Thorpe? McNair? Fletcher?…spelar så hade i alla fall jag varit orolig vid varje långboll som slängdes iväg.

Oavsett vem som spelar för West Ham och oavsett vem som spelar i vår backlinje så ska det bli tre poäng idag. Vi har en offensiv som få lag i världen kan mäta sig med och då ska vi vinna matchen. Jag är dock inte närheten av säker att vi kommer lyckas med det. Väldigt långt ifrån säker.

Hur ställer jag då upp min elva idag?

Dave

Rafael Rojo Thorpe Shaw

Herrera Blind Di Maria

Rooney

Van Persie Falcao

Målvaktsposten ordar vi inte om. Eller någon som har en tanke på ställa dansken mellan stolparna? Inte? Tänkte väl det.

Backlinjen känner jag är svår att ta ut, hade Smalling inte skadat sig hade den varit logisk men nu vet jag inte hur Van Gaal resonerar. Dock anar jag att hans resonemang lyder att en mittback ska spela mittback och en mittfältare ska spela mittfältare. Van Gaal har plockat fram många talanger genom sina år och slängde in Lingard och Blackett fort hos oss. Att slänga ner Fletcher som mittback tror jag inte Van Gaal gör. Thorpe bör gå före McNair, även om många tidningar väljer McNair före, och vi kan äntligen få se Tom Thorpe göra debut i A-laget, något jag tycker skulle skett tidigare.

Mittfältet är egentligen inte så mycket att orda om heller. De tre herrarna med tre olika nationaliteter bör starta och hålla i taktpinnen ifall Van Gaal inte väljer att byta formation, vilket vore ännu mer märkligt.

Anfallet är samma, say no more. Anfall är bästa försvar och det ska vi visa idag. Om inte annat är vi körda.

 

Some shortlines

  • Sju olika nationaliteter i min startelva. Hade kunnat vara elva.
  • Ironin i att Liverpool kan straffas av FFP-regeln är komedi.
  • Dessa ständiga skador, vad är det som händer på Carrington!?
  • 116, det är siffran av antalet skador vi haft sedan starten på förra säsongen. 116. Låt det sjunka in.
  • Kommer Rafael klara uppvärmningen utan att dra baksidan?
  • Blir det 8-7 idag skulle jag inte ens bli förvånad.
  • Hade gärna sett 11 Di Marias på plan.
  • I princip hela backlinjen är skadad men Rafael är skadefri. Flyger grisar nu?
  • DI MARIA-DAY!
  • GAME DAY!

 

/Niclas Svensson

Niclas Svensson
Niclas Svensson - lördag, 27 september 2014 10:08

niclas@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer