Home
Inget konto? Registrera dig!

Det börjar likna något…

Juletid är en hektisk period. Inte bara för alla personer som ska handla julklappar, koka skinka och koppla av utan även för Premier League lagen. Vad detta bottnar i kan man fråga sig både en och två gånger men det spelas enormt många matcher under slutet av december och början av januari.

Traditionellt sett har denna period varit ett av Uniteds trumfkort, ett skede där man istället för att visa tecken på trötthet visat upp smarta rotationer och grunden till ligasegern har ofta lagts halvvägs in i säsongen. Den här säsongen är, som vi alla vet, unik på alla möjliga sätt och förutsättningarna inför december-januari är klart annorlunda jämfört med tidigare säsonger. Däremot kan vi se liknande mönster som under tidigare jular, segern borta mot Norwich var Uniteds fjärde raka och man närmar sig sakta men säkert toppskiktet av tabellen.

Det ska dock sägas att segern idag var allt annat än välförtjänt, det här var en match där United borde ha varit nöjda med ett kryss. Med Van Persie och Rooney skadade, Welbeck på bänken och Giggs i en offensiv mittfältsroll stämde inte mycket under första halvlek. Norwich hade kunnat göra både ett och två mål under en halvlek som nog får anses vara den sämsta under den här säsongen. De enda som var godkända var De Gea i målet och möjligtvis mittbackarna Evans och Vidic.

I andra halvlek kom Welbeck in mot nämnda Giggs och en viss förbättring gick att urskönja. Målet som kom var dock en ren slump och effekten av ett flipperspel efter en misslyckad rensning i Norwich försvar. Efter målet kontrollerade man matchen och några farligare chanser blev det inte för “The Canaries”.

Så hur ska man reagera i efterhand, ilska över spelet eller glädje över resultatet? Jag väljer det senare, mest på grund av det tuffa spelschemat samt den utsatta tabellpositionen. Man ska inte glömma bort att betydande spelare inte fanns tillgängliga idag och Hernandez är en spelare som behöver kvalitativa medspelare i offensiven, här lös de med sin frånvaro. Visst är det oroväckande att man på egen hand knappt skapade en enda målchans under hela matchen och att Evras defensiva nonchalans blir mer påtaglig för varje match som går, men det hela ska sättas i relation till de krisrubriker som rubricerades för mindre än en månad sedan. Nu har man fyra raka segrar, ett fortsatt behagligt spelschema och möjligheter att haka på i toppen inför 2014.

Vad ska man hoppas på nu då? Jag väljer att fortsätta hoppas på att man kan vara med i slutstriden när säsongen går mot sitt slut, då har man gjort vad som kunde förväntas av klubben under första säsongen utan Sir Alex. Viktigast är att säkra Champions League spel inför nästa säsong, men jag räknar kallt med att Moyes klarar av en sådan sak nu när han börjar bli varm i kläderna.

I januari hägrar som vanligt ett transferfönster också. Ryktena är många runt United, ännu fler med Moyes som manager. Högljudda röster skriker även om att ta in ett halvdussin nya spelare, utan vetskapen om att detta inte är något arbetssätt United tillämpat i modern tid. Visst behöver vissa lagdelar stärkas en del men att man skulle värva 3-4 stjärnor kan till och med den största optimisten säkerligen glömma redan nu. På min önskelista står framför allt ett komplement på innermittfältet, där har United varit sårbara i år.

En spelare som varit på många personers läppar är Marco Reus, den unga tysken som ryktas finnas tillgänglig för strax över 300 miljoner kronor. Det är förstås svårt att inte lockas av att se honom i United, men innan man börjar sätta igång en värvningskampanj hoppas jag att Moyes ser över hur han ska passa in i laget Manchester United, något som man kan fråga sig om han gjorde innan han värvade Fellaini. Att Reus även är “cup-tied”, alltså att han inte får spela CL för United i år, är förstås något som också talar emot en januarivärvning. Hur som helst blir det ett spännande januari, omgärdat av många rykten och säkerligen ett gäng reella övergångar.

 

Keep the red flag flying high!

jesper
jesper - lördag, 28 december 2013 18:28

jesper@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer