Home
Inget konto? Registrera dig!
Griezmann

Daily Mail: United kan återvända för Griezmann

Enligt Daily Mail så har United inte nödvändigtvis gett upp hoppet om Griezmann…

United tycks ha en komplicerad jakt på anfallare där först den tänkta värvningen av Antoine Griezmann gick i stöpet efter Atleticos transferförbud och där sedan de tänkta backup-alternativen tycks svårvärvade. Morata och Belotti är de två anfallarna det pratats mest om under den gångna veckan, men enligt rapporterna så vill Real Madrid ha så mycket som £78 miljoner för Morata och Torino så mycket som £87 miljoner för Belotti. Eftersom säljande klubbar vet att United är i stort behov av anfallare och har en mycket stark ekonomi, så har de per automatik ett starkt förhandlingsläge gentemot United, som i slutändan kommer vara tvungna att betala vad som krävs för att lyckas stärka truppen på planerat vis inför nästa säsong.

Griezmann har bekräftat att han valt att stanna kvar och hjälpa Atletico i ett läge där klubben inte kan förstärka under sommaren, men det finns inget officiellt skriftligt – det är ett moraliskt ställningstagande som möjligen kan komma att ändras. Det är samma förutsättningar som förut. Betalar United utköpsklausulen på £87 miljoner så måste Atletico släppa honom, om han själv vill gå – så utmaningen är att få honom att ändra sig. Enligt Daily Mail har vi inte nödvändigtvis hört det sista i frågan Griezmann och tidningen skriver att United kan göra nya försök att locka över honom till Old Trafford.

Atleticos transferförbud skapade en dominoeffekt på transfermarknaden. Alexandre Lacazette hade siktet inställt på Atletico, antagligen som ersättare till Griezmann – som antagligen hade siktet inställt på United. Diego Costa har sagt att Atletico är den enda klubben han lämnar Chelsea för – vilket nu inte är möjligt i sommar. I går bekräftade den stökiga spanjoren att Conte meddelat honom om att han inte längre är önskad i Chelsea och att han nu måste se sig om efter ny klubb. Det betyder att Lukaku med stor sannolikhet kan hamna i Chelsea pga av detta. Belgaren har även länkats med United.

Några timmar innan Griezmann häromveckan gick ut med informationen att han stannar i Atletico så läckte plötsligt rapporter om att United “tonat ned sitt intresse” ut. Efter månader av trovärdiga rapporter så ändrade man sig plötsligt för att man hellre ville ha en renodlad anfallare hette det i rapporterna.. Nja. Strategist placerat för att rädda ansiktet, antagligen.

I januari får Atletico värva igen. Kanske kommer Griezmann då istället. Eller kanske redan i sommar, trots allt.

Källa: Daily Mail

Alex
Alex - fredag, 09 juni 2017 12:06

alex@unitedsverige.se

Redaktör Unitedsverige

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (1)

  1. micke 137 dagar sedan

    Alltid mycket ryktesspridningar så här i sommartider, allting får ha sin gång.
    Men en som verkar vara klar är ju Lindelöf, ska bli roligt att följa honom……