Home
Inget konto? Registrera dig!

Citys chans: 0,4%

Tio poäng på de avslutande åtta matcherna räcker för att ligatiteln ska säkras. För att hitta när United senast misslyckades med att ta det antalet pinnar under en ligaavslutning måste vi gå tillbaka till 80-talet.

 

Om Manchester City vinner alla sina resterande seriematcher kommer de att sluta på 86 poäng. United står just nu på 77 och behöver alltså 10 för att vara helt säkra på att få lyfta Premier League-titeln. Enligt matematiker på Forbes är sannolikheten för att United går segrande ur kampen om ligaguldet nu 99,6% – en talande siffra för hur mycket som måste gå galet för att det ska bli andra raka titellösa säsongen.

För att lugna nerverna kan vi även luta oss mot att United aldrig har tagit färre än tio poäng på de avslutande åtta ligaomgångarna sedan klubben stabiliserade sig i toppen av den engelska fotbollen i början av 90-talet. Vi måste gräva oss bak i arkiven till 1988/1989 för att hitta sist det hände. Två segrar och sex förluster var resultatraden den säsongen då United slutade på elfte plats i ligan.

Sedan dess har United tagit fler än tio poäng samtliga säsonger förutom 2000/2001 då det blev exakt tio pinnar. Då var ledningen med åtta omgångar kvar 16 poäng, och eftersom titeln säkrades med fem matcher kvar fick flera juniorspelare chansen att testa vingarna.

Givetvis behöver kanske inte United ta tio poäng eftersom den siffran förutsätter att City vinner alla sina återstående matcher, inklusive derbyt på måndag. Oavsett så ser det ljust ut, minst sagt.

Vad tycker ni? Kommentera här under.

Marcus Hassel
Marcus Hassel - torsdag, 04 april 2013 18:46

marcus.hassel@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer