Home
Inget konto? Registrera dig!

Behovet av en mittfältsgeneral

Efter gårdagens match mot Chelsea blev det än mer tydligt att det saknas någon som kan styra mittfältet. Uppspelen var otroligt sega och allt som kallas fart saknades. Det var just en Juan Mata typ som var skillnaden och även gjorde att vi förlorade matchen.

Matchen var överlag egentligen mest deprimerande att titta på. Ingen tog ansvar och ingen ville göra det där lilla extra som kan förändra en matchbild. Nani och Evra var under all kritik och slog förmodligen var och en lika många felpassningar som Chelsea gjorde matchen igenom. Till och med Carrick gick inte att känna igen och jag var inte ens hoppfull i slutet att “Fergie time” skulle ge resultat.

Minus Evra tycker jag backlinjen och De Gea skötte sig helt okej. Lite halv segt emellanåt men egentligen inga större misstag. Även att man kunde önska mer av Welbeck och Chicharito, så löpte dom och gjorde egentligen sitt jobb. Och trots att van Persie uppenbarligen inte är i den form han var i början av säsongen och hade kanske med lite bättre skärpa hängt en kasse, så kan man heller inte säga att han gjorde en dålig insats. Hur många gånger stod han inte och viftade med armarna efter bollar liksom? Nä, det problemet ligger varken på försvaret eller anfallet, utan på mittfältet.

Även att Michael Carrick har varit Uniteds jämnaste spelare under säsongen så är han inte den där spelare som ska styra offensiven från grunden. Mycket med tanke på att han väldigt ofta får assistera i defensiven och ofta kommer väldigt långt ner i banan. Kantspelet har jag tagit upp tidigare i bloggen och trots att Valencia gjorde en bra insats med tanke på hans senaste form, så håller det inte överlag. Inför nästa säsong behöver vi någon som kan få fart på uppspelen, lägga de där avgörande passningarna och hitta ytor istället för att spela i sidled eller tillbaka. Allt detta saknades i gårdagens match.

Lösningen kan redan nu finnas i truppen. Sir Alex har tidigare nämnt att Wayne Ronney kan komma att flyttas ner i banan ju längre hans karriär lider. Och jag undrar om inte det är dags att göra verklighet av det redan nästa säsong. Och frågan är om inte Ferguson har samma tankar, i alla fall om man ser till ryktena om Robert Lewandovski. Flytta ner Rooney i en central mittfälts roll kan vara det bästa och smartaste alternativet om man inte väljer att göra en större värvning under sommaren. Rooney har visat att han har kvalitéerna som krävs i defensiven och en värvning av liknande klass kommer att kosta.

Lewandovski kommer förmodligen inte kosta skjortan om inte ett budkrig uppstår. Och får man spelaren för en hyfsat billig peng och samtidigt flyttar ner Rooney, kan man se det lite som två flugor i en smäll. Just nu är jag väldigt trött på många spelare i laget men en liknande uppställning nedan kanske hade varit nyckeln.

 Van Persie Lewandovski

 Kagawa Rooney Zaha

 Carrick

 Evra Vidic Ferdinand Rafael

 De Gea

 Uppställningen kan ses som väldigt offensiv men van Persie har visat att han inte är fastgjuten på offensiv planhalva och med både Rooney och Kagawas löpvilja kommer Carrick få hjälp i det defensiva spelet. Zaha kommer förmodligen spelas ganska sporadiskt under sin debutsäsong, men med tanke på kvalitén på våra nuvarande kantspelare undrar jag om han verkligen hade gjort det sämre. Notera att jag inte går in på backlinjen och diverse tänkbara nyförvärv på den posten i uppställningen.

I skrivande stund tycker jag att detta hade varit det bästa alternativet. Vi får två anfallare av yttersta klass då Lewandovski har visat att han är en pålitlig målskytt år efter år och förmodligen kommer Kagawa vara ännu bättre efter ett inställningsår i klubben. För enligt min mening måste något göras på denna punkt. Trots att vi leder ligan med 15 poäng och var enbart ett domslut ifrån att avancera i Champions League så har jag saknat det där riktigt gnistrande United under säsongen. Vi vinner matcherna men vad mer? Det är relativt få gånger man efter en match kunnat säga att laget spelade riktigt bra i 90 minuter. Visst är det en styrka att vinna utan att spela på topp. Men jag tror inte det håller i längden och speciellt inte för att bärga en Champions League titel.

Hur går era tankar i ämnet?

Johan Kuylenstjerna
Johan Kuylenstjerna - tisdag, 02 april 2013 09:23

johan@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer (44)

 1. jesper
  jesper 1666 dagar sedan

  Är inte främmande för att ha Rooney i en sådan position heller, men då ska detta vara permanent. Kan tycka att man förlorar en offensiv kraft genom att sätta honom där men så länge man har goda anfallare så bör det inte innebära några problem för laget. Sedan måste självfallet Rooney vara med på dealen också, det fungerar inte att ha en missnöjd spelare som springer runt i den ytan.
  Annars kan jag känna att man även kan sätta Kagawa på den positionen. Han har absolut tekniken och offensiven, sedan behöver han självklart skolas defensivt men det ska nog inte vara omöjligt.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1666 dagar sedan

   Har också haft den tanken att man kan tappa mer än man får om man sätter Rooney längre ner i banan. Men skulle Lewandovski anlända för runt 15M£ och man flyttar ner Rooney i en position vi vet han klarar av, kan affären i sig bli väldigt lönsam. Istället för att köra ett storköp, typ Modric, som Real betalade över 30M£ för och sen fungerar det inte. Givetvis är det inte heller säkert att Lewandovski fungerar lika bra i England, men skadan skulle isåfall bli mindre i ett sånt läge. Sen som du säger är ju det viktigaste att Rooney själv accepterar upplägget och trivs med det!

  • Rasmus 1661 dagar sedan

   Alla kan lära sig att diska (försvara) men att laga fin mat (offensiv) är en talang:)

  • Jim 1659 dagar sedan

   Att ha både rvp och lewandovski… Tar inte dem ut varann? Kanske bättre att lägga pengarna på mittfältet och ha Rooney kvar där uppe och typ in med Anderson eller liknande…

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1657 dagar sedan

   Det är ju möjligt att det blir så Jim, därav min skepsis till värvningen.

 2. ManU2000 1666 dagar sedan

  Gillar tankesättet och laguppställningen och att ha Rooney som Släpande anfallare/Offensiv mittfältare är en väldigt bra idee som jag tror kommer bli verklighet, värvingen av Lewandowski kan mycke väl bli verklighet om han som du skriver inte kostar för mycke. Skulle förvisso se några flera nya spelare och en liten annourunda uppställning, jag hade tänkt mig något sådant:
  De Gea
  Rafael Ferdinand/Smalling Vidic Evra/Fabio
  Carrick/Strootman
  Zaha Rooney/Kagawa Welbeck
  Lewandowski/Hernandez RvP/Rooney

  Ferdinand börjar bli gammal, Smalling har gjort det vädligt bra och är en likande speltyp.
  Evra är väldigt ojämn och börjar också bli till åren, Fabio har gjort det okej i QPR och är ung.
  Carrick kan inte spela alla matcher, Strootman är en möjlig värvning kapten i Hollands landslag.
  Jag ser inte Kagawa som en tvåvägsspelare han springer mycke men är för vek, Welbeck har gjort bra ifrån sig i år och han springer oftast vädligt mycke under en match bra tvåvägsspelare.
  Kagawa och Rooney får “dela” på jobbet som släpande bakom Anfallarna, då kan man tro att Kagawa får spela väldigt lite men nejdå Rooney vill jag se spela som släpnade när RvP spelar som Anfallare när RvP inte spelare ska Rooney spelas som Anfallare. Brevid Rooney eller RvP ska Lewandowski eller Hernandez vara båda är ganska samma typ av spelare som båda förtjänar speltid och SAF är ju känd för att rotera så det ska nog gå bra. Så ser min drömelva ut iaf om man ser till verkligheten att United inte kan värva för flera mijardär. Om Ronaldo kommer hem får jag skriva om allt, men om han kommer hem så får han spela vart han vill. GGMU

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1666 dagar sedan

   Att ha en bred trupp har varit Uniteds signum under alla år och att ha både Chicha och Welbeck kvar i anfallskonstellationen är för mig självklart! Sen finns det lite övriga förändringar jag skulle vilja se i framförallt backlinjen. Men Strootman är absolut en intressant spelare! Ronaldo är en dröm och vilken offensiv det hade blivit, tror alla United-fans håller tummarna för att Nike och GM kan stötta ett bud och förverkliga drömmen!

 3. ManU2000 1666 dagar sedan

  Vrför står det att min kommentar väntar på moderation moderation

 4. Youssef 1666 dagar sedan

  Jag tror inte på att Rooney och Kagawa skulle fungera som två offensiva mittfältare. Dels så beror det på att Rooney i mina ögon tar för sig av allt han får, och ibland lite för mycket. Det han gör idag i vissa matcher där Kagawa redan spelar som släpande, är att han själv droppar ner och tar för sig. Vilket gör att Kagawa hamnar lite i skuggan av honom och inte får samma typ av yta. Att spela båda samtidigt enligt din elva är inte helt omöjligt, men det minskar slagstyrkan på kanterna och satsas mer centralt. Har lite svårt för att enbart spela med en ytter.

  Problemet med denna elva är risken med att brista defensivt. Mot större lag går det inte att “skita i” försvaret på sättet man gör med denna elva. Carrick må göra ett stort jobb bakåt men om han lyckas sköta allt själv blir svårt. Så pass offensiva spelare som Kagawa och Rooney innebär det i sådana fall stora förändringar.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1663 dagar sedan

   Precis, uppställningen är väldigt offensiv och det är alltid svårt att mixtra med eventuella laguppställningar då Sir Alex ofta roterar och ställer upp efter motstånd, som t.ex. mot Real i CL. Tanken med elvan var mest att Rooney skulle spela mer som “spelfördelare” och att jag ville ha Kagawa och honom på planen samtidigt. Och med tanke på hur våra kantspelare presterar för tillfället kanske det är bättre att spela mer centralt. Men jag förstår din tanke!

 5. Ademi 1665 dagar sedan

  Bara jag som vill ha Granit Xhaka från Mönchengladbach? Vi var ju ute efter honom när hans Basel slog ut oss.

  • Jarmon 1665 dagar sedan

   Jag skulle gilla Strootman..Tror han skulle bli en bra värvning..

   Men varför har ingen nämnt Cleverely?

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1663 dagar sedan

   Mycket beror som sagt på om laget kommer spela mer centralt nästa säsong eller om vårt beryktade kantspel kommer få en nytändning. Annars är båda spelarna intressanta!

   Tycker Cleverley gör det helt okej men inte mer. Han ska givetvis vara kvar i klubben och får ändå såpass mycket speltid att han kommer fortsätta utvecklas. Men är just nu kanske inte den där givna startspelaren!

  • Erik 1659 dagar sedan

   Du skriver att du vill ha Grani Xhaka endast på grund utav att du själv är alban. Nej vi vill inte ha en kaxig liten snorunge i United, som dessutom tror han är större/bättre än vad han är. Sedan var dom inte alls ute efter honom då, det var mer Shaqiri det snackades om.

 6. Thelander 1663 dagar sedan

  Hur ser du på att använda Valencia som högerback, sälja Young eller Nani och köpa en en ny ytter t ex James Rodriguez till nästa säsong?

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1663 dagar sedan

   Tanken har slagit mig men jag tycker att Rafael har visat att han är bra nog för den positionen och har enligt min mening varit den som tagit störst kliv framåt i United under säsongen. Men tycker Valencia är det bästa alternativet efter honom då Smalling inte alls känns hemma på den positionen.

   In med Rodriguez och ut med Nani eller Young är jag positiv till, tar också upp detta i tidigare inlägg. Kolla dom!

  • Thelander 1663 dagar sedan

   Håller med att Rafael har tagit störst kliv framåt men där är tunt bakom honom därav tanken med Valencia som högerback (backup) för tycker inte Smalling eller Jones som du säger känns hemma på den positionen.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1661 dagar sedan

   Exakt! Och eftersom man kan se Valencia som mer flexibel kan det vara värt att satsa vidare på honom. Nu är jag ganska säker på att det blir Nani som lämnar klubben. Det snackas mer och mer om att han kan ingå i en delbetalning mot James Rodriguez. Vi håller ögonen öppna!

 7. Christoffer 1662 dagar sedan

  Ilkay Gundogan är nog den mest intressanta mittfältaren just nu, enligt mig!

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1661 dagar sedan

   Han är en av dom! Det finns väldigt många unga centrala mittfältare som tagit stora steg framåt under säsongen och kan möjligtvis vara potentiella nyförvärv för United, om det nu är det klubben söker. Jag tror vi har ett väldigt intressant transferfönster framför oss. För trots att vi leder ligan såpass stort, tror jag inte Ferguson är helt nöjd med resultaten och framförallt inte spelet. Om han föredrar att spela mer centralt nästa säsong eller försöker återuppliva kantspelet återstår att se!

 8. Youssef 1662 dagar sedan

  En tanke som slog mig och är lite off topic. Nu när Fabio kommer tillbaka från sitt lån i QPR, vilket han nog kommer göra, så innebär det att vi har 3 vänsterbackar. Om man blickar mot andra kanten har vi egentligen bara en ordinarie. Hur som helst, Evra, Buttner och Fabio är spelare som enligt mig är potentiella startspelare. Nog kanske Buttner och Fabio saknar erfarenheten som Evra har och Evra går nog som förstahandsval i de större matcher. Sen kan man ju diskutera om Evra verkligen räcker till bakåt då han många gånger bjuder motståndarna på stora ytor. Buttner har också brister bakåt som dock börjar försvinna, vilket drabbar hans offensiva spel. Vill gärna se mer av Fabio.

  Hur tror du att Ferguson löser detta problem? Ingen av dessa tre backar är egentligen av samma klass som t.ex. Rafael. Vi har nog sett att både Evra och Buttner kan framåt men de är inte i närheten av Rafaels defensiv. Själv vill jag gärna se Buttner prövas som ytter då han verkligen har farten och förmågan att ta sig förbi. Vid sidan om så har vi ju problem med kantspelarna och om Nani/Valencia/Young stannar kvar efter säsongen är ännu en fråga. Kanske är Buttner en lösning på yttermittfältsproblemet samtidigt som han minskar belastningen på vänsterbacken?

  Hur tror du för övrigt att Ferguson är ställd till det här med yttrar? I år har vi ju sett spel från en kant medan den andra kanten – i form av Kagawa/Welbeck – går in mer centralt. Nu är även Zaha klar för klubben så hur ser spelet ut i framtiden? För mig är det ett antingen eller, det går inte att spela med en ytter.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1661 dagar sedan

   Det är en intressant fråga och som du är inne på, tre är en för mycket. Det känns nästan som Evra snart är inne på sista dansen. Det syns att åldern börjar komma ikapp honom och som i matchen mot Chelsea nu senast var han i vissa stunder helt överspelad. Trots att Buttner inte spelat speciellt mycket under säsongen så gillar jag honom skarpt. Hans fart och arbetsvilja är något som jag värdesätter högt. Så han skulle absolut kunna testas som kantspelare i någon träningsmatch eller liknande. Det hade varit intressant att se hur han hade behärskat uppgiften.

   Men jag tror inte att det kommer ske några förändringar på vänsterbacken inför nästkommande säsong. Det blir nog så att Evra körs ett år till med Buttner som reserv. Och finns det intresse för Fabio tror jag han lånas ut en säsong till. Det har snackats lite om Portos unge brasilianare Alex Sandro, men utöver det är det hittills ganska tyst på den fronten. Men man ska aldrig säga aldrig.

   Om man ser till den nuvarande truppen har United egentligen material för både en central uppställning och en med kantspelare. Problemet ligger mer i att de kantspelare vi besitter inte har hållit måttet under säsongen och alla har mer eller mindre underpresterat. Det är just i sådana fall vår breda trupp kommer till användning och jag tror Ferguson känner sig väldigt bekväm i att ha såpass många olika alternativ. Nackdelen med detta är ju givetvis att många spelare inte får kontinuerligt med speltid och kanske inte riktigt får chansen att komma i form.

   Så egentligen tror jag det kommer se någorlunda liknande ut nästa säsong. Där vi både kan ställa upp med en startelva som spelas mer centralt eller en där vi går mer på kanterna. Dock kan förändringar ske i form av att spelare lämnar och tillkommer i de olika positionera, men det kommer jag ta upp i ett längre inlägg framöver.

   Kul att du skriver dina egna tankar och funderingar, det uppskattas!

 9. Albin 1659 dagar sedan

  Låter bra på ett sätt.
  Men gillar inte det helt fullo.
  Jag menar tar vi in Lewan, så kommer garanterat att Chicha lämna kan jag tänka mig.
  Så pass på den värvningen. Har hellre kvar Chicha, för där vet man att han alltid levererar och han kämpar för 3 man på planen.
  Däremot är det läge att värva in Götze. En spelar som jag älskar. Samma spelstil lite som kagawa och ha två bolltrollare som de på planen kan bara vara gott.
  Uppställning.

  DDG
  Rafa – Jones/Smalling/Evans/Rio/Vidic (låt tombolahjulet rulla!) – Evra
  Carrick – Clev.
  Götze – Rooney – Kagawa
  Chicha/RVP/Welbeck.

  Ett lag som i mina ögon är exemplariskt.

  Målvakts diskussionen tar jag inte för vi alla vet vem som är gjuten.

  Försvar: Rafa är vår nummer 1, den enda tillsammans med Carrick som har en GIVEN startplats till hösten.
  Mittbackarna, här gör Alexander ett strålande jobb redan, keep up the good work!
  Vänsterbacken är det enda frågetecknet.
  Läge att kanske sälja Evra? Få pengar av honom när vi fortfarande kan?
  Men vem ska ta över+ Büttner? Nej, inte än. Fabio? Gjort det okej i QPR. Nej inte ännu.
  Värva in Baines? Kanske.
  Men föredrar nog att låta Evra vara kvar. He still got it. Samt att han är omklädningsrummets DJ, och en sådan titel ska man inte underskatta.

  Mittfält: Carrick gjuten.
  Cleverley tror jag kommer utvecklas än mer nästa år och verkligen bli den världsspelaren vi alla har hoppats på!
  Kanske ändå försöka värva in en till som kan konkurrera. Eller kanske låte Nick Powell verkligen kliva fram och utmana? Sen har vi ju även gubben som håller på i 100 år, Ryan. Han finns där alltid.

  Attack mittfältet: Götze Rooney Kagawa känns som gjutna. 2 bolltrollare bredvid Wazza. Det älskar han nog. Med Wazzaz bollkontroll och deras finess kan de bli ruggigt.

  Sedan avsluten på anfallet behöver vi inte ens diskutera.
  Bara läge för Welbeck att börja producera mål.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1657 dagar sedan

   Vi verkar ha en rätt lika syn på läget här och visst är Götze en klasspelare och egentligen fortfarande en talang. Jag tror dock värvningen är nästintill orimlig då han nyligen signade ett nytt kontrakt med klubben som fostrat honom och som framförallt verkligen är på gång ute i Europa. Dortmund är i semifinal i Champions League och har både ungt och slagkraftigt lag som visat att man vara med och slåss med de riktigt stora. Så jag tror varken Dortmund vill sälja honom eller spelaren själv vill lämna. Tyskar är väldigt hemmakära och sannolikheten att Götze lämnar ett Dortmund på den frammarschen är enligt mig ytterst liten.

 10. rickard 1659 dagar sedan

  vi måste köpa en mittfältare med teknik och som inte är rädd för att hålla i bollen…tex.cazorla,silva,mata…..våran kagawa är inte så bra som jag trodde och pogba slarva vi bort pga vi har en gammal fergie som valde gammal schloes på gammla meriter istället för en ung pogba med framtiden för sig……fööööööööörståååååår inte hur man kan göra ett sånt val

  • UnitedSpex 1659 dagar sedan

   Alternativt Strootman som mittmitt. Och kagawa, Zaha och wellbeck som wingers.

   Rvp. J. Hernandez
   Rooney
   Götze. Nani
   Cleverley
   Evra Ferdinand Vidic Rafael
   De gea

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1657 dagar sedan

   Rickard: Hade gärna fått in en spelaren av den klassen men till vilket pris? Modric, som United ville ha kostade Real över 30M£ och han inte inmponerat i större utsträckning. Det är väldigt sällan United betalar de pengarna för en spelare och därav min tanke att flytta ner Rooney. Pogba hade jag själv väldigt gärna velat ha kvar men hans attityd var tydligen inte den bästa och passar det inte spelaren – låter Fergie honom gå. Ingen är större än laget!

   Unitedspex: Härligt elva! Ser det dock som mer sannolikt att Strootman värvas istället för Götze. Nani har i mina ögon efter den senaste tiden gjort sitt i United.

 11. rickard 1659 dagar sedan

  giggsy måste ha spelat…sin sista stormatch från start….

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1657 dagar sedan

   Det var nästan jobbigt att se han under matchen mot City, han var nog sämst på plan. Men Giggs är ändå Giggs. Men håller nog med dig att hans roll inför nästa säsong bör bli att lufta andra spelare.. Dock ska man komma ihåg att han var en av de bättre mot Real!

 12. . 1659 dagar sedan

  Din kommentar

 13. Forever a Red Devil 1659 dagar sedan

  2013/2014

  De gea
  Rafael Rio Jones Evra

  Götze Carrick Wanyama Zaha

  Rooney
  RVP

  • forever a Red Devil 1659 dagar sedan

   Kanse vidic då

  • forever a Red Devil 1659 dagar sedan

   och Kagawa

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1657 dagar sedan

   Wanyama hade jag gärna sett i klubben. Han visade i Celticts matcher mot Barca att han verkligen kan tas med spelare av högre klass. Kostar nog förmodligen inga skyhöga summor heller och skulle tillföra United kraft på det centrala mittfältet. Ser han dock inte som den där spelaren som kan styra spelet, vilket jag anser vi är i stort behov av. Men han hade varit en perfekt ersättare för Anderson!

 14. Ivarsson 1659 dagar sedan

  Visst är behovet av en innermittfältare stort, det syns i match efter match, Carrick är kanon med behövs en bra bredvid. Men en tanke, måste det köpas in, kan inte lösningen finnas i klubben? Som jag ser det, skola om Welbeck till mittfältare helt, detta kanske jag kommer få äta upp, men han känns inte som en jätte vass målskytt, men han är en grym spelare och framförallt en jävla slitvarg, tror han skulle kunna göra ett jätte bra jobb bredvid Carrick, kanske behöver tid för att skola om sig, men känns verkligen som ett framtida alternativ. Har även gått i lite liknande tankar kring Kagawa, också en riktigt vass spelare, men vad ska man spela honom? som släpande? Den rollen känns vikt åt Rooney i stora matcher och jag tycker inte Kagawa gjort sig själv riktigt rättvisa på kanten, men som innermittfält? Ja, som jag ser det tror jag nästan att omskola Welbeck/Kagawa till att sättas där, framförallt om vi köper Lewandowski då anfallet blir ännu tajtare med grymt folk. Så Welbeck/Kagawa i innermittfält/spelfördelare och lägga slantarna på en vass Winger, eller 2. Di maria vore fint, Ronaldo rena drömmen…

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1657 dagar sedan

   Intressant tanke! Även att man kan slita sig i hårlös över hans otroliga ineffektivitet så vill jag ha kvar Welbeck. Varken han eller Kagawa gör sig egentligen rättvisa på en kant förutom att just Welbeck är en grym djupledslöpare och ger andra ytor genom detta. Egentligen skulle jag vilja se både Welbeck och Kagawa på Rooneys position. Kagawa spelade i den rollen i Dortmund och gjorde det riktigt bra och Welbeck gör egentligen allt rätt fram tills han ska avsluta, lite Torres-symptom över honom faktiskt. Många spelare krigar om få platser..

   Rodriguez är min personliga favorit till den rollen i så fall. Även att Di Maria kan stå för fantastiska insatser tror han han skulle väga lite för lätt i Premier League. Ronaldo hade varit “a dream coming true”.

 15. Peter 1654 dagar sedan

  Är det bara jag som tycker att vi borde förstärka mitt försvaret, Rio och vidic på väg utför.
  Ofta skadade och inte i toppform någon gång under säsongen.
  Tycker inte att det finns någon i klubben som kan axla deras mittlås som de hade för några år sedan, vi vinner inte Champions utan ett riktigt bra försvarslås.
  Månag bra tankar på centrala mittenfältet, tycker kanske att både Valancia och Nanni har gjort sitt bästa för klubben dags att sälja dessa.
  På topp har vi ett riktigt bra urval.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1653 dagar sedan

   Håller med dig om att en mittback bör inhandlas under en ganska snar framtid även att Jones har visat goda kvalitéer på senaste tiden. Mittbacks positionen har det också ryktats ganska mycket om den senaste tiden så det är nog inte helt omöjligt att vi får se en förstärkning redan i sommar.

   Jag tycker Nani har gjort sitt i klubben men Valencia vill jag personligen ha kvar då han även kan agera högerback. Ska det rensas bland våra yttermittfältare ser jag hellre att Nani eller/och Young lämnar före Valencia.

  • Ivarsson 1653 dagar sedan

   Nyfiken, varför tycker ni en mittback bör inhandlas så snart? Som jag ser det är det typ den positionen vi har bäst bredd på och även en ganska hög topp. Vidic – Ferdinand håller fortfarande (är förstaval i de flesta stora och viktiga matcher) och där utöver finns Evans, Jones och Smalling, alla av riktigt bra kvalite, både i dagsläget och för framtiden. Som jag ser det skulle ytterligare en mittback göra att dessa får mindre speltid och tid att utvecklas. Nej, mittback tycker jag faktiskt inte united är i behov av. Som jag ser det är det viktigare att inhandla en bra höger, samt vänsterback som back-up. Viktigare att inhandla en stark innermittfältare, winger, ja, det enda som inte egentligen bör förstärkas är väl anfallet, men jag tycker helt ärligt mittbacksuppställningen är lika stark som anfallsuppställningen, i alla fall som bredd och nog fan nästan som topp med…

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1653 dagar sedan

   Även att Vidic och Ferdinand fortfarande håller hög klass har den förstnämnde haft ganska mycket problem med skador under de senaste åren och Ferdinand blir trots allt 35 iår och håller förmodligen inte så länge till. När båda spelar tillsammans ser man att spelförståelsen finns, men farten saknas mer och mer. Jones kommer nog inte så jätte mycket i kläm av en sådan värvning då han är såpass flexibel och har nästan varit bäst som defensiv mittfältare enligt min mening. Smalling och Evans är helt klart bra komplement, men jag tycker inte riktigt dom håller på den högsta nivån.

 16. Sebastian 1653 dagar sedan

  Är inte lewandovski klar för bayern till nästa år? tror ja läst det och han själv har sagt det. Men Götze måste vara prio ett tycker ja iaf.

  • Johan Kuylenstjerna
   Johan Kuylenstjerna 1650 dagar sedan

   Det har ryktats om det men inget är klart, inte officiellt i alla fall. Men det ska stå mellan United och Bayern.

 17. Micke 1650 dagar sedan

  Jag tycker också att uppställningen ser aningen offensiv ut. I de matcherna där United ska styra spelet, vilket är de flesta så fungerar den. Men i de större matcherna kommer det blir tufft att vinna mittfältet, dock är inte de matcherna allt för många så jag känner mig inte så orolig där.

  Ett nyförvärv som jag gärna skulle se utöver Lewandovski skulle gärna vara Evertons Baines på vänsterbacken. Jag tycker att Evra ser allt svagare ut defensivt och har ett flertal matcher i år visat rent usel form. En Baines där som är lika farlig som Evra offensivt och även bättre defensivt tror jag kan bli en ordentlig tillgång.

  Vad gäller Rooney har jag en känsla av att han faktiskt kan komma att lämna United. Får allt mindre förtroende och de sista matcherna har han också fått lämna när själv forceringen ska börja. En av våra bästa spelare offensivt får kliva av när offensiven ska börja tycker jag pekar på att något är på gång där. Han som alltid varit självskriven annars. Någon som har samma känsla som jag?

 18. Joe 1650 dagar sedan

  KÖP DIAME helt klart den spelartypen vi behöver bredvid carrick. Mycket mer bollvinst och därmed större bollinnehav och kontroll på matcherna. Snabbare återerövningar kommmer det även att leda till.