Home
Inget konto? Registrera dig!

Anfall är bästa försvar?

Transferfönstret är stängt. Det är färdighandlat. Trupperna är registrerade hos Premier League. Vad kan vi förvänta oss av den trupp Louis van Gaal förfogar över?

Om man bortser från hur Manchester United har ställt upp före fönstret stängde och istället enbart blickar tillbaka till gårdagens match mot Queens Park Rangers finns en del frågetecken kring hur laget ska formeras.

Att Louis van Gaal under gårdagen återgick till en fyrbackslinje ser jag som den bästa lösningen.  Varför? Jo framför allt för att jag inte anser att vi har tre mittbackar som är tillräckligt bra men också för att vår offensiv numera kräver att vi endast tillåts ha fyra backar och inte fem som vi inledde serien med. Att Jones, som fick ”United player of the month award”, gått sönder är givetvis mindre bra då han bevisligen spelat bra under de första omgångarna. Men ser man till hur stabilt det såg ut igår gör det kanske inte så mycket att Jones är borta just vid denna tidpunkt. Han kommer att behövas i slutet på oktober/början på november då de stora lagen står för motståndet.

Så hur ska vi ställa upp för att få den bästa balansen? Vi saknar en riktig ledare längst bak. De gea är en fantastisk linjemålvakt men saknar fortfarande pondus att styra och ställa som exempelvis Schmeichel gjorde eller som van der Sar gjorde mot slutet av sin karriär. I mittlåset har jag sett potential i Evans men hans brister i passningsspelet oroar mig en aning. Det är oklart om han kan bli den ledare United behöver ha längst bak.

Fortsätter vi uppåt i planen ser jag stor potential i Daley Blind. Vilket lugn, vilken rörlighet och vilken passningsfot han besitter. Jag tror att han och Herrera, som är den lite mer rappare i sitt passningsspel kommer passa varandra utmärkt på det sittande mittfältet.  Att Carrick kommer tillbaka snart är givetvis bara bra. Det mest sannolika är väl att dessa tre herrar kommer alternera på det sittande mittfältet.

Jag tror Louis van Gaal kommer rotera en del på platserna framför de två sittande mittfältarna. För visst kommer Louis van Gaal att ha två spelare där som kan balasera upp laget? Jag tror att Louis van Gaal likt igår kommer ställa upp med Di Maria till vänster, Rooney centralt och Mata med utgångspunkt till höger och sedan alternera med Falcao och van Persie längst fram. Eller som United slutade matchen igår, det vill säga med Rooney bakom Falcao och van Persie.

Jag satt och lyssnade på Bosse Petersson och Pontus Kåmark efter matchen igår och de hade olika åsikter på hur Louis van Gaal ska formera laget. Å ena sidan är jag lite inne på det Kåmark sa. Han menade att han inte tror att Louis van Gaal kommer ställa upp med alla anfallarna från start då detta innebär att han inte har någon att kasta in som kan ändra en matchbild. Å andra sidan håller jag med Petersson om att han (Louis van Gaal) kommer kunna göra plats för alla tre samtidigt. Om Louis van Gaal kommer starta med samtliga anfallare på planen tror jag att Juan Mata ligger mest illa till för att få nöta bänk, vilket är synd då han verkar ha hittat en bra roll i laget och på planen.

Så till rubriksättningen. Är anfall bästa försvar? För er som har testat nya Fifa 15-demot och spelat med eller förhoppningsvis mot Liverpool säger en av kommentatorerna att Liverpool var det första laget sedan 1966 som gjort över 100 mål och inte vunnit ligan. Kanske är det något i den stilen vi ska förvänta oss av Manchester United under denna säsong. Något säger mig dock att Louis van Gaal är skickligare att täta till de hål som gör att vi släpper in lika många mål som Liverpool gjorde ifjol.

Personligen tror jag att Manchester United med den brutala offensiven kommer klara av att göra fler mål än motståndarna och vinna matcher tack vare det. Men det kommer hänga mycket på att Blind, Herrera och Carrick gör ett otroligt bra jobb bakom alla våra kreativa spelare för att de just ska få vara det, kreativa.

Det återstår att se vilka Louis van Gaal ställer på banan på söndag 14.30 mot Leicester.

GGMU

Alex

Alex Kaloudis
Alex Kaloudis - måndag, 15 september 2014 11:04

kalodis@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer