Home
Inget konto? Registrera dig!

Tillbaka på ruta ett

Efter matchen mot QPR såg allting ut att bli guld och gröna skogar. Men efter ha förlorat med 5-3 (!) mot nykomlingen Leicester undrar jag fortfarande ifall CL-platsen är möjlig. För det som just nu existerar i vårt så kallade försvar, det kan sänka oss varje match.

 

Självklart vet även jag att matchen mot QPR inte var någon riktig värdmätare. Men där var så mycket bra i den matchen och framför allt visade våra nyförvärv vilken enorm kapacitet dem besitter. Dock fick försvaret aldrig sättas på något riktigt prov mot QPR. Att dem fick det mot Leicester vore en underdrift att säga.

Med ett av världens i särklass bästa anfall så har vi ett av Premier Leagues svagaste försvar. Kontrasterna mellan anfall och försvar är skoningslös och sorglig. Nu har visserligen skador förföljt oss under säsongen och en backlinje har inte fått spelats in ordentligt. Dock är jag högst osäker ifall vi kan bygga upp en ordentlig backlinje med det material vi står med idag.

Ofta påstås det att kontinuitet är det viktigaste i en backlinje, vilket är rätt i många anseenden, men jag undrar om inte Manchester Uniteds backlinje anno 2014 kan motbevisa detta. För även om vi spelar ihop en backlinje i 10+ matcher tror jag fortfarande vi kommer sakna kvalitet för att bygga upp en ordentlig backlinje.

Där finns dock potential att bygga upp något på en längre tid men att vi ska lyckas med detta innan vi halkat för långt efter i tabellen har jag svårt att se. Utan att skämta eller på något sätt vara orealistisk får vi vara beredda att vi måste göra minst 3 mål i en hel del matcher för att ta tre poäng. DET däremot ser jag inte som någon omöjlighet.

Det fick bara bli ett kortare blogginlägg idag. Jag ska dock samla krafterna och finna tiden till att blogga en del under veckan. Håll ögonen öppna och fingret redo för klicka in.

 

Punktform

  • Angel. Di. Maria. Är. Makalöst. Bra.
  • Vid alla Leicesters mål är det individuella misstag. Bedrövligt.
  • Falcao gör en klart godkänd insats. Med lite tid? Oj.
  • Van Persie, Falcao, Rooney och Di Maria? Oj Oj Oj Oj Oj.
  • Jones, Evans och Blackett kan missa matchen mot West Ham. Rafael, Rojo, Smalling och Shaw i backlinjen.
  • På tal om Shaw. Är han verkligen så otränad så han inte får plats i startelvan?
  • Clattenburg var urusel igår. Första straffen är bland det absolut värsta jag sett.
  • Vi har tagit fem poäng på fem matcher. Och då har vi mött Leicester, Burnley, Swansea, Sunderland och QPR. Fy fan

På återseende.

 

/Niclas Svensson

Niclas Svensson
Niclas Svensson - måndag, 22 september 2014 14:26

niclas@unitedsverige.se

Bloggare / Skribent

Vårda språket

Kommentera gärna, men håll alltid diskussionerna på en civiliserad nivå. Vi motsätter oss svordomar, personangrepp och tillmälen relaterade till etnicitet. Bryter du mot trivselreglerna kommer våra moderatorer att radera dina inlägg och du riskerar att bli avstängd från sidan.

Redaktionen

Kommentera

Kommentarer