Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – v36

En uppdatering kring Uniteds övriga lag för förra veckan…

Internationellt

 • 02/9 – James Garner tvingades lämna återbud till England U19 pga skada.
 • 04/9 – Arnau Puigmal spelade match med Spanien U19 och tvingades kliva av skadad.
 • 05/9 – Victor Lindelöf spelade hela matchen och gjorde 0-3-målet i Sveriges bortavinst (0-4) mot Färöarna. Målet var ett bra skott efter att ett långt inlägg hamnat framför hans fötter efter en hörna.
 • 18årige offensive mittfältaren Ethan Galbraith fick göra sin seniordebut för Nordirland i en 1-0-vinst mot Luxemburg i en vänskapsmatch, då han blev inbytt. Det är noterbart att hans a-landslagsdebut kom före hans a-lagsdebut för United. ”Jag saknar ord. Det var helt overkligt, särskilt inför en så stor publik och på Windsor Park. Att bara gå ut i stadion var fantastiskt. När jag värmde upp på sidlinjen kändes det som om alla tittade på mig och då blev jag lite nervös, men sen när Michael ropade på mig så försvann nervositeten och adrenalinet kom fram, så det var bra. Jag njöt av det. Jag försökte få bollen, men den ville inte komma. Till slut, när jag fick bollen, så spelade jag en genomskärare till Shane [Ferguson] och kände mig ganska självsäker. Jag trodde det skulle ta mig längre att komma in i det, men jag kände att jag började helt okej. Säsongen börjar se riktigt bra ut för mig. Jag har fått mycket speltid med United [U23] och att få spela idag var overkligt
 • Brandon Williams fick göra debut för England U20, och Angel Gomes medverkade också, när England kryssade mållöst mot Nederländerna.
 • 06/9 – Daniel James spelade hela matchen när Wales besegrade Azerbaijan med 2-1.
 • Scott McTominay hade inte lika roligt utan fick se sitt Skottland tappa 1-0 till 1-2 hemma mot Ryssland, och Scott blev utbytt i 78e minuten.
 • Mason Greenwood fick göra sin U21-debut när han kom in i 59e minuten mot Turkiet U21 vid underläge 2-1 borta. England kom att vinna med 2-3, men Greenwood fick inte göra något av målen.
 • Marcos Rojo fick spendera hela matchen på bänken i Argentinas möte med Chile.
 • 07/9 – Jesse Lingard lämnade den engelska truppen pga sjukdom.
 • Både Harry Maguire och Marcus Rashford fick nittio minuter när England tvålade till Bulgarien med 4-0.
 • Nemanja Matic hade det tyngre när hans Serbien hemmaföll med 2-4 mot Portugal.
 • 08/9 – Efter att ha bänkats mot Rumänien så fick De Gea stå mot Färöarna, där Spanien vann med 4-0. Han fick dessutom ta över kaptensbindeln när Ramos byttes ut.
 • Victor Lindelöf spelade återigen hela matchen för Sverige, denna gång i ett kryss med 1-1 hemma mot Norge. Han stod tyvärr för en tämligen skakig insats, även om inget av hans misstag straffades lika hårt som mittbackkollegan Granqvists.

Skadeuppdatering

 • U23: Demetri Mitchell (n/a, n/a), Max Taylor (cancerbehandling, tillbaka i fysträning), Ethan Laird (ankelskada, n/a), James Garner (n/a, tidigast 13e Sept).
 • U18: Oliver Denham (n/a, n/a), Mateo Meija (n/a, n/a), Martin Svidersky (ACL/MCL, September), Max Haygarth (n/a, n/a), Omari Forson (ben/fot, n/a), Noam Emeran (knä, September).
 • Dam: Fran Bentley (arm, November), Emily Ramsey (n/a, n/a), Siobhan Chamberlain (gravid, 2020), Mary Earps (ankel, tidigast 16e September). Noterbart är att alla fyra är målvakter…
 • Lån: Joel Pereira (lån, tidigast 14e Sept).

Transfers

 • 02/9 – Cameron Borthwick-Jackson skickades ut på lån till Tranmere Rovers i League One för resten av säsongen.
 • 03/9 – Charlotte Newsham lånades ut till Huddersfield Town för resten av säsongen.
 • 06/9 – Knappt ett dygn före seriepremiären så värvade United in 23årga norska målvakten Aurora Mikalsen från norska högstaligalaget Kolbotn IL. Hon har landskamper för Norge U23 på meritlistan och värvades främst in pga skadorna på Bentley och Ramsey.

Övriga nyheter

 • 01/9 – U21 Women spelade en träningsmatch mot Birmingham på bortaplan, vilken man vann med 3-4 efter att ha vänt ett 3-1-underläge.
 • 05/9 – United U15 sattes i Floodlit Cup in i Grupp A tillsammans med Everton, Liverpool och Manchester City.
 • 06/9 – Katie Zelem bekräftades få kaptensbindeln efter Alex Greenwoods uttåg.
 • 07/9 – U16 Girls spelade ett bortaderby mot City och vann med hela 2-7.
 • U14 Girls spelade även de derby borta mot City, och vann med 1-2.
 • 08/9 – U15 spelade hemma mot City och vann med 4-0, mål av Sam Mather x2, Daniel Kavanagh och Rhys Bennett.
 • U14 spelade borta mot City och vann med 1-4, mål av Ethan Wheatley x2, Louis Jackson och Charlie Veevers.
 • U21 Women spelade ytterligare en träningsmatch, denna gång borta mot Sheffield United, och matchen slutade 2-2 med mål av Edwards och Figueiredo. Det var U21 Womens sista match före seriepremiären.

Låneuppdatering

 • 01/9 – Aidan Barlow gjorde sitt första mål för Tromsö när de kryssade med 2-2 hemma mot Haugesund.
 • 07/9 – Borthwick-Jackson var en oanvänd avbytare när Tranmere kryssade med 2-2 hemma mot Gillingham.
 • Kieran O’Haras Burton skulle ha spelat mot Sunderland samma dag, men den matchen sköts upp pga att Sunderland fick tre spelare (Jon McLaughlin (Skottland), Conor McLaughlin (Nordirland), Tom Flanagan (Nordirland)) uppkallade till landslagsspel (vilket är gränsen för att en klubb ska få skjuta upp en match).
 • George Tanner fick spela hela matchen när hans Morecambe kryssade med 2-2 hemma mot Salford City.
 • 08/9 – Charlotte Newsham blev inbytt i 83e minuten när Huddersfield Town besegrade Stoke med 2-1 hemma – deras tredje raka vinst och fjärde raka utan förlust, vilket placerade dem i toppen av FA Women’s National League North med tio poäng.

 

Det spelades en match denna vecka (U18 och U23 hade speluppehåll pga landslag): Damernas ligapremiär borta mot Manchester City.

United XI: Earps – Ladd, McManus, M.Turner, Ökvist – Zelem (c), Toone, Groenen – Ross, Sigsworth, Galton
United bänk: Mikalsen, A.Turner, Harris, James, Arnot, Hanson, Smith
Manager: Casey Stoney
City XI: Roebuck – Mannion, Houghton (c), Bonner, Stokes – Scott, Walsh, Wullaert – Weird, Beckie, Stanway
City bänk: Banameur, Coombs, Bremer, Toland, Park, Geum-Min, Fidalgo
Manager: Nick Cushing
Domare: Rebecca Welsh

City hade två noterbara avbräck då Lauren Hemp och Ellen White missade pga skada (båda tänkta ersättare för den flyktade Nikita Parris). För United så kom inte förra säsongens förstamålvakt Siobhan Chamberlain till spel då hon missar denna säsong pga graviditet.

United sparkade igång matchen på Etihad Stadium. Matchen inleddes med mest spel på mittplan, och lagen hade bara långskott över. I 9e minuten blev Earps sittande, tydligen med nåt problem med vristen. Efter att ha fått behandling och vristen tejpad så kunde hon dock fortsätta, även om Mikalsen fick värma upp på sidlinjen. City hade ett litet spelmässigt övertag första tjugo, men chanserna lyste med sin frånvaro. Efter det så blev det jämnare. United skapade matchens första riktigt heta läge på en kontring i 22a minuten, då Galton tog sig fram ute till vänster och spelade in en boll som en helt ren Ross kunde styra mot mål, men Roebuck stod för en riktigt bra enhandsräddning och höll bollen ute. United kom nära igen på ett inspel av Galton i 30e, men en försvarare styrde bollen så att Sigsworth inte nådde, och Roebuck kunde plocka upp den. City fick ett fint kontringsläge i 35e minuten men Groenen avstyrde den med en fin brytning vid ett passningsförsök. Strax därpå nickade Galton utanför på Ladds inlägg. Citys första chans kom först i 39e minuten då Weir fick iväg ett lågt skott rakt i famnen på Earps. När domare Welsh blåste av för pausvila var ställningen oavgjord, men United hade varit närmast att göra mål.

City sparkade av andra halvlek utan att vare sig Stoney eller Cushing gjort några byten. City inledde andra halvlek betydligt piggare och redan i 48e minuten sprack målnollan: en rensning av Zelem plockades ner av Weir en bit utanför straffområdet, och denna skickade en torped rakt upp i bortre krysset, otagbart för Earps. 1-0 till hemmalaget. City spelade med en helt annan intensitet än i första och framförallt Weir såg oerhört giftig ut. I 56e minuten blev Earps sittande igen, och United gjorde även ett byte i samma veva: Ökvist fick lämna plats för A.Turner – United gick i och med det över till en trebackslinje, med Galton och Sigsworth som wingbacks. Earps såg ut att fortsätta, trots smärtan i vristen. United kontrade i 64e och för första gången på halvleken så tvingades Roebuck göra nånting, då Galton från dålig vinkel försökte lobba över henne, men hon parerade till hörna. Efter hörnan fick City en kontring som kunde blivit riktigt farlig, men A.Turner avstyrde det hela bra. Övergången till trebackslinje lämnade stora ytor på Uniteds kanter, vilka City utnyttjade hyfsat. City fick i 67e minuten en frispark strax utanför straffområdet efter att Toone hakat i en motståndare. Frisparken störde dock inte Earps. City ville minuten därpå ha en straff efter att en dribblande Cityspelare fallit i straffområdet, men domare Welsh friade resolut. Galton plockades i 76e minuten av för Hanson. I 80e kom Uniteds sista byte då Ross fick lämna plats för James. City gjorde ett byte två minuter senare då Wullaert lämnade plats för Geum-Min. Groenen kom i 83e minuten så nära man kan komma när hon dribblade sig in i straffområdet pcj när hon föll lyckades få iväg ett skott som gick i insidan av stolpen och ut där Roebuck kunde greppa den. Efter fyra tilläggsminuter så stod City som vinnare tack vare Weirs mål.

United förtjänade kanske en poäng, men man lyckades inte konvertera sina chanser. Men man visade i varje fall i första halvlek att man kommer vara med där uppe. Orosmoln finns dock, då framförallt ytterbacksplatserna ser väldigt svaga ut (vilket symboliserades ganska tydligt av att defensiva mittfältaren Ladd fick starta som högerback). Dessutom har man en skadekris på målvaktspositionen. Personligen är jag inte heller övertygad av Ross på topp – hon känns inte som hälften av den spelare Sigsworth har visat sig vara än, men förhoppningsvis kan hon spela upp sig.

Publiksiffran på 31213 krossade det tidigare WSL-rekordet på 5265 i Arsenal-Brighton förra säsongen. Och rekordet förväntas ryka direkt på söndagen då Chelsea och Spurs gör upp på Stamford Bridge.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter