Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Keane: Maguire har inte övertygat mig

Roy Keane känner sig inte helt övertygad om att Harry Maguire håller hela vägen…

Maguire blev i och med övergången till Manchester United världens genom tiderna dyraste försvarsspelare. Visst är Maguire en avsevärd förbättring mot tidigare befintliga mittbackar i United, men kan han bli den där världsbacken.. Roy Keane ser vissa brister i hans spel.

”Jag tycker han gjort okej ifrån sig. Vi pratar alltid om hur bra han är med boll, men defensivt tycker jag han är.. Ja, jag har en eller ett par frågetecken där. Jag är alltid orolig över hans snabbhet när spelet vänder. Jag minns första målet mot Crystal Palace då han inte gjorde de grundläggande sakerna – täckte runt sin andra mittback. Han är 26 nu och det är lite oroande om man måste påpeka dessa saker för honom.”

Källa: MEN

13 Kommentarer

 1. Manu

  8 september, 2019 at 13:02

  Helt rätt keane!!!!

  • Berra

   8 september, 2019 at 14:29

   Ja det är helt rätt.
   Maguire är bättre i huvudspelet.
   Victor är bättre när spelet vänder.
   Får vi bara bort dom där misstagen som har drabbat Victor,
   så har vi ett kanonförsvar, och Shaw tillbaka.
   Det är värre ned mittfältet och anfallet.

  • Diablo

   8 september, 2019 at 16:55

   Men vänta här nu? Bättre att täcka för Shaw? Shaw var på andra sidan planen, det kommer en lång boll och klart ska Lindelöf vinna nickduellen men om han missar ska givetvis Maguire täcka av löpningarna som kan komma bakom honom. Maguire gjorde en jäkla miss och det blev vidöppet bakom Lindelöf.

   • Böje

    8 september, 2019 at 17:19

    Att täcka upp för Shaw innebär inte att han står en meter ifrån Shaw och lämnar femtio meter yta innanför sig. Det innebär att man positionerar sig på ett sätt som gör att motståndarna väljer bort alternativet att slå bollen dit. Hellre att bollen slås rakt på en mittback än på en halt vänsterback som inte kan gå.

    Det målet hade inte blivit om vi hade haft Carrick på mittfältet. Han hade förutsett hela förloppet och avstyrt det hela genom att falla ned och täcka upp för Maguire bakom Lindelöf.

    • Jensan

     8 september, 2019 at 18:00

     Så du menar att Lindelöf inte ser att han är i princip ensam?
     Att han inte ser att Maguire är långt ifrån honom?
     Jag tror att Lindelöf märker detta men gör ett misstag som i sin tur innebär baklängesmål.
     I detta läge ska Lindelöf gå in hårdare, kanske göra en fuling. Ge motståndaren en tjyvsmäll. Ta gula kortet. Men han ska göra nånting som hindrar anfallaren. Lindelöf gjorde inte mer än att han hoppade jämfota.

     • Diablo

      8 september, 2019 at 18:35

      Vi får vara oense men jag anser att Maguire har all tid i världen att förutse bollen och hinna in och täcka av den ytan. Man får väl kalla ner yttern för täcka Shaw i det läget. Sen förstår jag inte tesen kring att Lindelöf ser att han är ensam och ska mangla Schlupp. Okej han ska vinna luftduellen men att den andra mittbacken står totalt felpositionerad faller inte på Lindelöf. Men men jag tror deras samarbete kommer falla på plats och det är inte bara där vi fallerar. Offensiven måste bli bättre men ett ungt lag så får hoppas allt faller på plats så småningom. Denna säsongen kommer helt klart bli en mellansäsong och får hoppas Ole får in rätt spelare som spetsar laget.

 2. Mogge

  8 september, 2019 at 14:41

  Ja. Lindelöf ska bara kötta i luftrummet där. Får inte förlora. I värsta fall dra på sig en frispark vid mittplan.

  • Böje

   8 september, 2019 at 15:13

   Jag hävdar fortfarande att om någon av mittbackarna ska beskyllas för det målet så är det Lindelöf. Maguire var tvungen att täcka upp för Shaw som inte kunde gå. Om Maguire hade täckt bakom Lindelöf och bollen hade gått mot Shaw så hade Maguire fått skit för det också.

   Shaw skulle ha gått av direkt och Lindelöf får inte förlora en nickduell mot Jeffrey Schlupp som sista man. Om det hade varit Peter Crouch så hade Maguire kanske agerat annorlunda. Det är pinsamt att Victor förlorade duellen, Rio Ferdinand hade gjort slarvsylta av motståndaren i det läget.

   • Jensan

    8 september, 2019 at 15:56

    Böje,
    Håller med.
    Det är bättre ta ett gult kort för laget än att missa en nickduell som leder till baklängesmål.

   • Jensan

    8 september, 2019 at 15:58

    Sen tycker jag att Lindelöf är rätt liten och klen för att vara en modern mittback.
    Med hans fysik borde han egentligen spela som ytterback.

    • Diablo

     8 september, 2019 at 16:56

     Här skulle min kommentar ovan ligga.

   • Lars

    9 september, 2019 at 09:04

    Jag beskyller Ole !! han skulle tagit av Shaw och när han blev så orörlig skulle han skiftat med Martial till bytet var klart men det är min osikt , visst skulle Linderlöf ev tagit kort och frispark där om han känt att läget var hotat men Ole bär ansvaret tycker jag.

 3. Jan

  9 september, 2019 at 06:47

  Keane kan ju komma tillbaka och spela om han ska säga så där. Visst vi får ett baklängesmål men endå

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter