Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rykten: De Gea fördröjer förlängningen

Enligt ryktena så kommer David De Gea vänta in i det sista med att teckna nytt kontrakt…

De Gea var i våras starkt länkad med en flytt från United, men ryktena ersattes under sommaren med rapporter om att spanjoren bestämt sig för att stanna och kommer skriva på ett nytt långtidskontrakt Men ännu har inte gjort det. Och enligt The Sun kan han dröja med undertecknandet ända till i januari. Även om man nu sägs vara överens om villkoren.

The Sun skriver att det rör sig om ett sex års-kontrakt med en veckolön på £350 000. Men enligt tidningen så ska klubben ha en policy om att i nya kontrakt reducera löner med 25% om man misslyckas med att nå Champions League. Och detta menar man på kan vara en anledning till att De Gea vill vänta och se hur säsongen artar sig, eftersom uteblivet Champions League då hade betytt lägre lön.

Sant eller ej låter vi vara osagt.

Men De Geas kontrakt går ut nästa sommar och enligt The Sun bevakar både PSG och Real Madrid situationen. Och i januari får de föra samtal med De Gea och erbjuda föravtal.

Källa: The Sun

14 Kommentarer

 1. Jensen

  22 augusti, 2019 at 11:35

  Det gäller väl samtliga spelare i truppen att lönen är 25% lägre denna säsong än den förra? Frågan är om Wan Bisskas, James och Harrys lön sänktes direkt med 25% för denna säsong så fort bläcket hade torkat eller gäller denna regel bara spelare som var med förra säsongen?

  25% av £350.000 är £87.500. Dvs ca en miljon kronor. Mycket pengar som försvinner per säsong man missar CL. Men å andra sidan så ska man kanske inte heller tjäna allt pga misslyckandet.

  • Gusten

   22 augusti, 2019 at 19:08

   Klart som fan att dom inte får avdrag på lönen. Svårt att påverka om man inte var här förra säsongen. Svårt att sälja in till en spelare att han bara för 75% av lönen för att resten av laget missade topp 4 förra säsongen. Allt jag läser från dig är död hjärnsmörja, är det inte dags att använda hjärnan för en gångs skull.

   • Jensen

    22 augusti, 2019 at 19:31

    Gusten,
    Lika trevligt prata med dig också. Hur har din dag varit hittills?

 2. Fricken89

  22 augusti, 2019 at 12:05

  Inget ont om De Gea och lite off topic angående sannolikheten av ryktet från The Sun: Jag tycker det är helt rätt att lönerna ska vara prestationsbaserade. Uppfyller man som individuell spelare eller som lag inte kraven som klubben har på sig (minimimål att nå CL) så har man (i det långa loppet) inte uppfyllt/presterat på sin toppnivå kontinuerligt. Dvs då har man svikit fansen och ska heller INTE belönas. Prestationsbaserade löner (för att få den maximala lönen) borde göra så att spelarna kämpar mera och springer några meter extra. Är så sjukt trött på den där uppgivenheten som uppstår vid varje motgång/mål vi släpper in. Istället borde det trigga igång oss till att göra allt för att vinna! Särskilt med tanke på lönerna och lönesystemet man har – och SÄRSKILT av de enstaka i truppen som har hjärta för klubben!!

  • Jensen

   22 augusti, 2019 at 12:17

   Fricken89,
   Jag skulle vilja bygga vidare på det du skriver.
   Om en spelare tex erbjuds £200.000/vecka i lön, måste vissa kriterier uppfyllas för att få hela beloppet. £200.000 motsvarar £10.400.000 per år minus skatt.
   För att få hela årslönen, måste United antingen vinna PL eller CL. Missa CL är minus 25%. Komma med i CL minus 10%. Skulle United vinna både PL och CL, samt kanske tom FA cupen, då får man ytterligare 10% utöver avtalad årslön.
   Både belöning och bestraffning ska förstås vara kollektiv och på det sättet kan spelarna pusha varandra för att skärpa till sig.

 3. Svennis JR

  22 augusti, 2019 at 16:45

  The Sun. Behöver inte säga något mer..

  • Jensen

   22 augusti, 2019 at 17:58

   Svennis JR,
   De Gea har ju ännu inte skrivit under nya kontraktet.
   Nånting måste det ju bero på. Tycker du inte det?
   Sen kan det ju finnas en poäng i att De Gea vill vänta tills han vet hur Oles lagbygge kommer fungera i långa loppet och vill då ännu inte skriva på ett avtal som låser honom kvar i 6 år.

   • Svennis JR

    23 augusti, 2019 at 18:11

    Man kan ju självfallet spekulera MEN The Sun är inte trovärdiga i huvud taget. Jag ifrågasätter inte situationen utan källan och deras påstående.

    • Jensen

     23 augusti, 2019 at 19:52

     Jag säger inte emot dig.
     Tom. Aftonbladet är nyhetsbibel jämför med The Sun.
     Men jag tror inte tidningarna bara hittar på en massa, för då blir dom stämda. Utan tidningar som The Sun överdriver grovt.

 4. Böje

  22 augusti, 2019 at 16:45

  Räkna med att PSG kommer fläska upp ett kontrakt utan like i januari. Ingen transfersumma innebär att de kan ösa på bonusar och skit. Jag ser gärna att någon kommunicerar till oss vad som händer, det här har pågått länge och man börjar tröttna lite.

 5. Scholes

  22 augusti, 2019 at 18:54

  Jensen hur kan nyförvärvens lön minska för fjolårets champions leauge miss?

  De bidrog inte till nederlaget.

  • Jensen

   22 augusti, 2019 at 19:40

   Naturligtvis bidrog inte nyförvärven till det miserabla säsongen.
   Vi hade gott om andra som så gladeligen gjorde det, så att en handfull spelare lyckades med knepet att HÖJA sin lön under säsongens gång. Och om Rashford kunde man läsa i somras att han typ tredubblar lönen. Vart försvann Rashfords -25% ? Sund lönepolitik helt klart i klubben. Och många här är förbannade (Gusten som bra exempel) för att De Gea inte skriver på och Pogba vill komma bort från brittiska rasister.

 6. Mogge

  22 augusti, 2019 at 21:05

  Detta går mot Bosman.

  • Jensen

   22 augusti, 2019 at 21:13

   På tal om Bosman.
   Undrar vad han själv sysslar med nuförtiden ?

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter