Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Solskjaer utser straffskytt

Enligt The Mirror så har Ole Gunnar Solskjaer klargjort vem som ska ta hand om straffparkarna i United…

Marcus Rashford satte en straff i premiären mot Chelsea, men när United på nytt tilldelades en straff i matchen mot Wolves så var det Pogba som tog hand om den. Och han brände den. Efter matchen har mycket av efterspelet handlat om just den missade straffen och Solskjaer har ifrån vissa håll kritiserats för att han inte i form av manager på förhand satt reglerna för vad som gäller vid straffar.

Enligt The Sun ska Solskjaer dock efter matchen ha pratat med Pogba och Rashford och klargjort att framöver är det Rashford som tar han om straffarna.

Offentligt var det däremot en annan ton från Solskjaer. På presskonferensen efter matchen, sa han.

”Nej det är upp till dem att bestämma där och då vem som ska slå den. Ibland känner spelare att de har självförtroendet att göra mål. Paul har satt så många straffar för oss, men i dag gjorde Patricio en bra räddning.”

På frågan om det nu blir en förändring i hur straffskytt utses, svarade Solskjaer.

”Nej. Båda två har varit väldigt självsäkra tidigare. Marcus gjorde mål förra veckan och hade gärna tagit den igen, men Paul kände sig säker.”

Källa: Mirror

16 Kommentarer

 1. Tobbe

  21 augusti, 2019 at 12:12

  Jävla tjat om detta..! Pogba missade en straff, herregud jordens undergång.. straffar är väldigt 50/50, ena gången går den in andra inte.

  • Fyfaan

   21 augusti, 2019 at 12:20

   Straffar är verkligen inte 50/50. Är det en duktig straffskytt så har han ett väldigt övertag. Kan man prickskjuta krysset/hårt ned mot stolpen så kan man i princip göra mål på varenda straff.

   • Jensen

    21 augusti, 2019 at 12:28

    Fyfaan,
    Jag tror inte att varken Rasford eller Pogba klarar av att prickskjuta varenda gång. Även dom har en dålig dag ibland. Och går målisen åt rätt håll just då, då missar även Rashford.

    • Ruben

     21 augusti, 2019 at 12:40

     Jensen / Inte om Rash sätter den i krysset eller hårt längs marken intill stolpen.
     Tobbe / 50/50? Snarare 90/10 ska det vara.

     • Jensen

      21 augusti, 2019 at 12:45

      Ruben,
      OM Rash sätter straffen i krysset eller hårt längs gräset intill stolpen, finns det ingen målvakt i världen som tar en sån straff. Det är sant. Men detta är OM Rash skjuter straffen så.

     • Svennis JR

      21 augusti, 2019 at 16:09

      Fortfarande så är det inte 100% och därför är det rent korkat att kräva det. Skulle säga 50/50 däremot skulle inte heller säga 90/10 utan snarare någonstans mellan 70/30 och 60/40 till spelarens favör. Det finns ingen spelare (som slagit mer än en straff i hela sin karriär) som har ens nära 100% i straffläggning och ska man se över Pogbas karriär i United så ligger han på närmare 80% i konverterade straffar sett över 3 säsonger.

 2. Jensen

  21 augusti, 2019 at 12:25

  Nu kan det ju dröja 7-8 matcher tills vi blir tilldömda nästa straff. Så vi får hålla oss till tåls att se vem som lägger den. Sedan måste det även finnas en tredje straffläggare. Rashford kanske är utbytt och Pogba avstängd.

  Vissa av domarna i PL blåser straff när man snubblar i sina egna skosnören och andra blåser inte ens du får ditt smalben avkapad. Även det finns VAR idag, så är det fortfarande huvuddomaren som bestämmer om det är straff eller inte. Och då spelar det ingen roll om VAR-domarna i London skriker sig hesa så att headsetet flyger av.

  • Böje

   21 augusti, 2019 at 15:17

   Jag hade gärna låtit DDG/VNL/Harry ta straffarna. Känns betydligt mer avspänt än de här hispiga stjärnorna.

   • Jensen

    21 augusti, 2019 at 15:28

    Böje,
    När la Victor en straff senast? Helt ärligt så minns jag inte det.
    EM finalen i U21 när Sverige vann, var det senaste gången?
    De Gea, samma fråga.
    Harry däremot har jag minne av att han la någon straff när han var i Leicester.

    • Böje

     21 augusti, 2019 at 16:07

     Jag baserar inte mina förslag på några som helst fakta. Det jag vet är att Victor och Harry är två lugna typer med bra tillslag på bollen. Victor kallas Iceman av en anledning liksom. Han har satt dit frisparkar för Benfica exempelvis och verkar vara en allmänt kylig kille. Det är en sån hysteri runt Pogba, Rashford och de där killarna hela tiden.

     • Jensen

      21 augusti, 2019 at 16:24

      Böje,
      Jag är benägen att hålla med dig. För mycket snack om Pogba och Rashford. Och vem av dem ska slå nästa straff. Nu missade Pogba. Nästa straff missas kanske av Rashford.
      Min magkänsla säger alla fall att Ole borde utse Harry som straffläggare.

 3. Svennis JR

  21 augusti, 2019 at 16:07

  ”Enligt The Sun ska Solskjaer dock efter matchen ha pratat med Pogba och Rashford och klargjort att framöver är det Rashford som tar han om straffarna.”

  Inget att se här mina vänner.

 4. runar

  21 augusti, 2019 at 18:22

  självklart ska en straffskytt vara utsedd innan match(er).
  Vi pratar PL inte något 5-manna zonsammandrag i skogen.
  Pinsamt att detta fick ske.

  • GGMU7

   21 augusti, 2019 at 22:50

   Sant! Dags att Ole visar mer ledarskap. Allt det här ska vara klart innan match, ska inte finnas såna diskussioner mellan spelarna under matchen. Sen tycker jag vi ska träna på fasta situationer, vi är inte ett dugg farliga på hörnor! Vi har inte någon plan överhuvudtaget på hörnor, det känns som att vi bara slår in bollen och hoppas på det bästa. Inte fan kan vi slå in bollen ordentligt heller…

 5. Hej

  21 augusti, 2019 at 20:12

  Varför ens ta uoo The Sund och The Mirrors ”nyheter”. Inte ett uns sanning i vad dom skriver någonsin tyvärr.

  • Hej

   21 augusti, 2019 at 20:12

   Ta upp The Suns*

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter