Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – v33

Här kommer en uppdatering kring Uniteds övriga lag för veckan som gått…

Transfers/lån

  • 12/8 – 19årige ytterbacken George Tanner skickades ut på ett säsongslångt lån, med desination Morecambe i League Two.
  • 13/8 – United gjorde klart med 14årige Isak Hanson Aaroen från Tromsö IL – han kommer ansluta i slutet av Augusti 2020 då han fyller 16 år. Han var på provspel med United förra sommaren, då han även besökte Everton och Liverpool.
  • I samband med detta stod det också klart att United lånade ut Aidan Barlow till just Tromsö, fram till December. Huruvida det var en del av ovanstående affär, eller om det helt enkelt signalerar ett samarbete mellan klubbarna, är oklart.
  • Det blev även klart att Joel Pereira lånades ut till Hearts i Skotska Premier League för resten av säsongen. Demi Mitchell har tidigare var på lån hos just Hearts.
  • 16/8 – Ethan Hamilton lämnade United för ett lån i Southend i League One.

Övriga matcher/internationellt

  • 14/8 – United U17 spelade en match mot Aston Villa och vann med 3-2; Forson gjorde två mål och Hoogewerf satte en straff. XI: Mee – Neville, Fish, Hardley, Gallagher-Alison – Hughes, Iqbal, Savage – Sotona, Hoogewerf, Forson. Bänk: Guadagno, Dodgson, Stanley, Weelens. I och med Hardleys deltagande i matchen så har han nu fått internationellt godkännande, vilket innebär att endast Mejbri väntar på det nu.
  • 18/8: U21 Women besegerade Morecambe Ladies med 4-1, målen gjordes av Stables x2, Edwards och Figueroa.
  • Shola Shoretire var kapten och stod för en assist när England U16 besegrade Danmark U16 med 2-0.

 

Två matcher spelades under veckan, dock så blir det inga utförliga referat på dem då jag missade den första (var iväg för att se Danko Jones) och den andra inte sändes.

United U23 tog på fredagen emot Reading hemma på Leigh Sports Village.

United XI: Kovar – Laird, O’Connor, Bernard, Williams – Levitt, Galbraith, Garner – Puigmal, Mellor, Ramazani

United bänk: Fojticek, Ercolani, Traore, McGhee, Elanga

Reading XI: Andresson – Odimayo, Holmes, Burley – Watson, East, Holsgrove, Obita – Olise, Loader – Liddle

Reading bänk: Nditi, Collins, Coleman, Nevers, Medford-Smith

Matchen blev något av ett tidigt toppmöte då United som bekant spöade WBA med 5-0 i premiären, och Reading besegrade Newcastle med hela 6-0 i sin första match.

I regnet på Leigh Sports village så inledde United bra och redan i 12e minuten fick gästernas isländske målvakt vittja nätet efter att Mellor satte ett placerat skott till 1-0. Reading försökte också anfalla men hade problem att skapa några klara lägen, där det närmaste var en frispark av Holsgrove som Kovar plockade. I 36e minuten kom en tråkig händelse då Laird skadade sig och fick ersättas av Ercolani – Laird har haft skadeproblem tidigare och det är egentligen bara det som hindrar honom från att kliva upp i a-laget.

Reading var piggare i inledningen av andra halvlek, men United lyckades freda sitt mål. Bernard var nära att utöka på Williams inlägg, men han nickade utanför. Däremot så såg United till att dra längsta strået då Garner i 77e minuten smällde in 2-0, vilket också blev slutresultatet. Garner har börjat visa att han nog är storleken för stor för U23 redan.

 

Den andra matchen spelades av U18 på lördagen, borta mot Wolves U18 på Compton Park.

United XI: Mastny – Bejger, Mengi, Hockenhull, Devine – Wellens, McCann, Helm – Stanley, Hoogewerf, Elanga

United bänk: Mee, Neville, Sotona, Fish, Forson

Wolves XI: Young – Abbey, Estrada, Marques, Richards, Bueno – Parker, Carty, Campbell – Corbeanu, Cundle

Wolves bänk: Pinnington, Londoño, Forrester, Harkin, Joseph

Under solen på Compton Park så lyckades inte U18 få till samma start som U23, utan fick istället se Wolves ta ledningen redan i 8e minuten. Wolves fick en frispark nere vid kortlinjen, och ytterbacken Abbey körde en rövare och drog en svepande boll mot bortre som ställde Mastny, och bollen seglade in till 1-0 åt hemmalaget. United ville ha en straff efter kvarten spelad då Elanga föll i straffområdet, men domare Simon Brown friade resolut. Strax före paus drog Hoogewerf iväg ett bra avslut som tyvärr inte resulterade i mål.

I andra halvlek såg United skarpare ut, men det var ändå Wolves som kom nära att måla igen i 56e, då Campbell fick ett bra läge men inte lyckades avsluta. Mastny fick sen göra en kanonräddning när Carty riktade en nick mot mål, varefter Young i Wolvesmålet kände att han var tvungen att matcha det genom en snarlik räddning på Stanleys skott. United fick en chans att kvittera i slutet då Devine fälldes i straffområdet och domare Brown pekade på straffpunkten. Upp stegade McCann, men hans straff räddades av Young. Strax därpå gjorde istället inhoppande Harkin 2-0 till hemmalaget, och matchen blåstes av.

 

U23 spelar borta mot Newcastle på fredag, och U18 spelar hemma mot Blackburn på lördag. Damernas säsongspremiär är fortfarande ett par veckor bort.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter