Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Butt: Vänta er ett genombrott

Nicky Butt förklarar vilka två akademispelare han tror får sina stora genombrott den här säsongen…

United har några spännande spelare i akademin och Solskjaer visade redan förra säsongen att han i sann Unitedanda planerar att få in flera av de egna produkterna i laget. Inte minst i matchen mot PSG i Champions League, då både Tahith Chong och Mason Greenwood fick göra inhopp.

Under försäsongen har Solskjaer ytterligare understrukit intentionen att ge ynglingarna speltid och man sålde Romelu Lukaku utan att ersätta honom eftersom man vill satsa på Rashford, Martial och även 17-årige Mason Greenwood.

”Hade vi haft en till anfallare så hade det hindrat Greenwoods väg framåt” sa Solskjaer efter försäljningen av Lukaku.

Nicky Butt – som numera jobbar med utvecklingen av förstalaget – jobbade länge med akademin och har god inblick i hur spelarna fungerar. Och Butt tror att främst Angel Gomes och Mason Greenwood kommer vara mycket involverade under säsongen.

”Jag tycker det är orättvist att bara ta en. Jag tror att Gomes kan blixtra till den här säsongen och göra väldigt bra ifrån sig. Han har mognat och blivit mycket starkare. För spänningen och fansen så tror jag att Greenwood kommer bli en riktigt stor superstjärna om han håller fötterna på jorden, har tålamod och gör målen han kan göra. Han är en tvåfotad, stark och kraftfull grabb som kan göra mål. Och han är en ung kille som är väldigt lätt att tycka om” säger Butt.

Källa: MEN

 

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter