Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – v32

Här är en uppdatering kring Uniteds övriga lag för veckan som gått…

Transfers, lån och kontrakt

 • 03/8 – Förre akademispelaren Callum Dolan, 18, som även spelat ungdomsfotboll i Bury och Blackburn, skrev på för Oldham i League Two.
 • 04/8 – United Women bekräftade officiellt att man kommit överens med Lyon om en transfer för kaptenen Alex Greenwood. Lyon har vunnit fyra raka CL, så det var logiskt att man inte ville stå ivägen för Greenwood när hon fick den möjligheten, efter att hon klivit ner i nivå för att ansluta till United. Fyra dagar senare så presenterades hon officiellt av Lyon.
 • 06/8 – U23-målvakten Alex Fojticek fick en alternativ lånestruktur: han lånas ut till deltidslaget Stalybridge Celtic FC som spelar i Northern Premier League (sjunde nivån av ligaystemet), där han kommer att spela matcher. I och med att de är ett deltidslag så kommer han dock att träna med och vara tillgänglig för matcher med United U23 också. Oklart om lånet är 6 månader eller hela säsongen.
 • 08/8 – Zak Dearnley, som släpptes av United i somras, åkte på provspel med Rotherham United (som United U21 besegrade i EFL Trophy – mer om det nedan). Han har även erbjudanden från USA men ska föredra att stanna i Europa.
 • Ethan Hamilton har flera klubbar som är intresserade av att ta in honom på lån. Southend, Rochdale, Peterbrough och Bolton rapporteras alla vara intresserade, och samtliga spelar i League One. Bolton är nog uteslutet med tanke på kaoset, där Ken Anderson visat sig vara en av det Engelska ligasystemets värsta ägare, och Rochdale torde sitta i förarsätet då Hamilton var på lån där förra säsongen.
 • DJ Buffonge, ytterligare en spelare som United släppte i somras, har skrivit på för AC Spezia i Serie B i Italien.
 • 10/8 – Charlie Devlin, som släpptes av damlaget, hittade en ny klubb och skrev på för Charlton.
 • U23-målvakten Jacob Carney gjorde klart med ett något udda lån – han lånas ut till Stocksbridge Park Steelers FC, som spelar i Northern Premier League Division One South, vilket är på åttonde nivån av det Engelska ligasystemet. Anledningen till att det lånet blev av är sannolikt att Andy Carney, Jacobs far, speleade för Stocksbridge en gång i tiden.
 • 11/8 – United offentliggjorde sent omsider att U23-spelarna Luca Ercolani och Paul Woolston skrivit på nya kontrakt, samt att internationella godkännanden givits för Guadagno, Hoofewerf och Meija, som nu anslutit till United. Mejbri och Hardley väntar fortfarande på dessa godkännanden, och Mejbri uppges kosta £9.3m från Monaco. Samtliga av dessa fem kommer tillhöra U18.

Ej sända matcher och resultat

 • 02/8 – United spelade i en U18-turnering där man förlorade med 1-2 mot Flamgeno (Max Haygarth gjorde Uniteds mål) och kryssade mot Porto med 1-1 (Anthony Elanga gjorde Uniteds mål).
 • 03/8 – Damlaget spelade mot Sandefjord och vann med 0-5; målen gjordes av Green, Toone, Ross, Ladd och Sigsworth.
 • 08/8 – U16 spelade en match mot Birmingham och vann med 4-2, mål av Bennett, Kavanagh, Molenga och Norkett.
 • 11/8 – U21 Dam spelade mot Hull i ”Ellice Jackman Testimonial Match”, vilken man vann med 4-2. Maria Edwards gjorde hattrick och Emelia Wilson satte ett. XI: Everett – Broughton, Miller, Lawson, Reidford – Howard, Wilson, May – Williams, Edwards, Hornby. Bänk: Murphy. U21 Dam tränas av Charlotte Healy.

Övriga nyheter

 • 06/8 – FA offentliggjorde att de startar upp en ny streamingservice, FA Player, där de kommer att visa WSL-matcher gratis. Denna service uppges inte ha någon geoblock, vilket innebär att det kan ses över hela världen. Förhoppningsvis innebär det att alla damlagets matcher går att se denna säsong.

 

Matcher

På tisdagen klev United in i EFL Trophy, då man spelade en bortamatch mot Rotherham United.

United XI: Kovar – Laird, Bernard, O’Connor, Williams – Levitt, Garner – Chong, Gomes (c), Ramazani – Mellor
United bänk: Fojticek, Ercolani, Puigmal, Galbraith, Tanner, Traore, McGhee
Manager: Neil Wood

Rotherham XI: 12 Price – 22 Olosunde, 33 Cooper, 31 Hinds, 16 Lindsay – 11 Barlaser, 6 Wood (c), 8 Wiles – 10 Ladapo, 9 Proctor, 14 Morris
Rotherham bänk: 30 Bilboe, 4 MacDonald, 15 Robertson, 17 Crooks, 20 Ihiekwe, 24 Smith
Manager: Paul Warne

Domare: Graham Salisbury

I motståndarlaget så tog Matt Olosunde, som släpptes av United i somras, plats i startelvan. Rotherham spelade i röda tröjor och vita shorts, United i guldtröjor och svarta shorts. Avsparken på New York Stadium togs omhand av Mellor och Gomes, och det var United som inledningsvis fick hålla i taktpinnen. Matchens första riktiga chans kom i 8e minuten då Gomes fick bollen i mitten och spelade fram Chong som fri med målvakten försökte sig på ett lågt avslut, vilket Price tacksamt räddade med benet. Två minuter senare så kom ett läge åt andra hållet då Ladapo tog sig förbi O’Connor och avlossade ett skott som Kovar parerade rakt ut där det kunde rensas. I 20e minuten så skruvade Gomes en frispark i burgaveln. I 25e minuten fick Kovar stå i centrum en stund, då han först dribblade bort en motståndare som siste man, och sen parerade ett avslut av Ladapo från nära håll. Matchens första gula kort tilldelades Laird i 30e minuten då han stämplade Hinds. Gomes fixade i 32a minuten en frispark strax utanför boxen, som han själv skruvade mot mål men den landade ovanpå målet. I 36e minuten så spelade Ladapo in en boll som Lindsay skarvade upp på målets ovansida. Ladapo skickade minuten därpå, efter att ha dragit bort Bernard, iväg ett skott som O’Connor täckte till hörna. United hade vissa problem med Rotherhams fysiska spel, men rent tekniskt hade man ett övertag, liksom spelmässigt. Problemet var att när tillfälle gavs så var Rotherham mer direkta och tenderade att ha någon i boxen, till skillnad från United. På tilläggstiden i första blev Garner liggande efter att ha vridit till knät, men efter lite behandling så var han uppe igen. När domare Salisbury blåste av för pausvila så var ställningen fortsatt mållös.
Gomes imponerade i första halvlek och var involverad i det mesta, och Laird var väldigt tänd ute på sin kant. Levitt och Garner var bra med boll men hade problem med det fysiska. Däremot såg det svagt ut framåt där både Chong och Ramazani var endimensionella och Mellor inte kom någonvart.

Rotherham bytte ut Barlaser för Crooks i paus, innan de sparkade igång andra halvlek. I 47e minuten blev Levitt liggande efter att ha landat konstigt i en duell. Efter lite behandling kunde han fortsätta. I 50e minuten kontrade United, Gomes spelade bollen till Levitt som skickade en passning upp till Chong, och Chong gick på avslut och skickade ut bollen i omloppsbana. Strax därpå hittade ett inspel fram till Bernard som inte kunde hålla nere avslutet. I 54e minuten gjorde Rotherham ett byte, då Smith kom in för Ladapo. Levitt fyrade i 55e minuten av ett direktskott efter att en blockering trillat ner framför honom, men bollen studsade utanför. Rotherham kom väldigt nära via Morris i 58e: Olosunde slog ett inlägg som Smith tog ner och sen passade vidare till Morris som gick på halvvolley, men Kovar fick handen på bollen och tippade den tätt utanför stolpen. I 66e minuten skickade Smith iväg en nick mot mål efter Olosundes inlägg, men Kovar kunde rädda enkelt. Lindsey lämnade plats för MacDonald minuten därpå. United kontrade i 68e och Gomes spelade bollen till Ramazani som drog till ett skott som Price tippade ut till hörna. Efter hörnan så slog Mellor ett inlägg som en försvarare nickade ut, där Williams tog ner den och skickade en hård och precis passning till Laird som kunde drämma in 0-1 i bortre. Smith fick gult kort i 71a då han drog för mycket i en Unitedspelare. Nästa mål lät inte vänta på sig utan i 73e minuten sprang sig Ramazani loss på en långboll av Garner, bröt in mot mitten av straffområdet och skickade lågt in 0-2 intill ena stolpen. I 76e minuten fick O’Connor gult kort för en vårdslös tackling mot Crooks. Chong tog sig i 82a minuten förbi ute till vänster, och i kamp med Wood så försökte Mellor avsluta mitt i boxen, men han fick ingen träff utan bollen kunde plockas upp av Price. United kom ruggigt nära 0-3 i 88e minuten då Ramazanis korta inspel fann Levitt vid straffområdeslinjen, och hans avslut tog i insidan av bortre stolpen, studsade parallellt med mållinjen och ut till inspark bortom främre stolpen. Price tvingades i 92a minuten parera ett avslut av Chong efter att denne brutit in från höger. När domare Salisbury blåste av för full tid så stod United som vinnare med 0-2.

 

Tre dagar senare, på fredagen, så spelade U23 sin säsongspremiär borta mot West Bromwich U23.

United XI: Kovar – Laird, O’Connor, Bernard, Williams (c) – Garner, Levitt – Puigmal, Galbraith, Ramazani – Mellor
United bänk: Fojticek, Ercolani, Traore, McGhee, Elanga
Manager: Neil Wood

WBA XI: 1 House – 2 Meredith, 4 Fitzwater, 5 Melbourne, 3 Harmon – 6 Wilding – 7 Tulloch, 8 Azaz, 10 Clayton-Phillips, 11 Asomugha – 9 Soule
WBA bänk: 12 Taylor, 13 Griffiths, 14 White, 15 Solanke, 16 Martinez
Manager: Michael Appleton

Aggborough Stadium, Kidderminster

På Aggborough Stadium i Kidderminster så tog hemmalaget hand om avsparken, men det var United som visade mest offensivlusta inledningsvis. Matchen såg svårspelad ut då det började regna en hel del. Målnollan spräcktes dock i 18e minuten då Garners långboll fann Williams på kanten där han tog sig förbi en försvarare och spelade in bollen till Ramazani som sköt in 0-1 lågt mellan House och närmaste stolpen. Galbraith och Laird testade båda målvakten runt 25-minuters-strecket, men House greppade båda försöken. Däremot så utökade Mellor i 29e minuten efter ett direktskott på en nickrensning efter hörna – han sköt in den mellan House och samma stolpe som Ramazani gjort mål vid, och lika lågt. 0-2. House tvingades i 32a minuten till att tippa ett avslut över ribban efter att Ramazani brutit in och skjutit. Mellor testade ett skott utifrån som House räddade, och Levitt försökte sig på ett långskott som skruvades utåt utanför ena stolpen. På pass av Laird i 40e minuten försökte Levitt sig på en skruvad lobb, men den landade på nättaket utan att störa House. I 44e minuten drog Levitt till en halvvolley som förtjänade ett bättre öde än att House lyckades tippa det över ribban. 0-3 kom precis före paus då Garner drog till en skruvad kanon rätt upp i bortre krysset, otagbart för House. När domaren blåste av för pausvila så satt United i en komfortabel ledning efter att ha dominerat WBA totalt.

United gjorde inga byten i paus, och sparkade igång andra halvlek. I 49e minuten fick United straff då Meredith sprang ner Williams i utkanten av straffområdet. Dylan Levitt stegade upp och placerade iskallt in 0-4 tätt intill ena stolpen, där House inte nådde trots att han gick åt rätt håll. Mellor prickade i 51a minuten ribban efter Puigmals inspel. Efter fjärde målet sjönk tempot något, men hemmalaget fick ändå inte chansen att skapa nånting. Ramazani försökte sig i 61a minuten på ett skruvat skott mot bortre, men House var med och tippade det åt sidan. United gjorde ett dubbelbyte i 65e minuten: Laird och Levitt fick lämna plats åt Ercolani och Traore, vilket innebar att O’Connor klev ut på kanten. I 68e minuten blev Mellor sittande efter en tackling, där han såg ut att ha ont i knät, men han kunde fortsätta efter behandling. Minuten därpå plockade WBA av Asomugha för Taylor. Fitzwater var nära att styra in ett inlägg i egen kasse i 74e, men den slank utanför bortre till hörna. I 77e minuten gav Uniteds press resultat igen, då Mellor och O’Connor kombinerade lite ute på högerkanten, varefter Mellor spelade in bollen till Garner strax utanför straffområdet. Garner avancerade mellan två motståndare och dunkade in 0-5 bakom en uppgiven House. Mellor klev av för McGhee i 80e. När domaren till slut blåste av för full tid så stod United som klara vinnare i en match där det aldrig varit snack om saken.

 

Den tredje och sista matchen som spelades under veckan var på lördagen, då U18 sparkade igång sin ligasäsong hemma mot Sunderland U18.

United XI: Mastny – Bejger, Hockenhull, Mengi (c), Devine – McCann, Wellens, Helm – Stanley, Haygarth, Elanga
United bänk: Fish, Neville, Mee, Hoogewerf, Shoretire
Manager: Neil Ryan

Sunderland XI: 1 Newman – 2 Wombwell, 5 Almond, 6 Ord, 3 Smith – 4 Jones, 8 Krauke – 7 Gooch, 10 Foster, 11 Miller – 9 Kiernan (c)
Sunderland bänk: 12 Watts, 13 Cameron, 14 Armstrong, 15 Baggs, 16 Bruce
Manager: Paul Bryson

Domare: Dave Croft

Mastny och Wellens gjorde sina startdebuter för U18, och Hoogewerf fick till slut internationellt tillstånd och kunde delta. Shoretire kallades upp från U16.

Haygarth sparkade igång matchen på Aon Training Complex. I 3e minuten bröt Elanga in från kanten och skickade ett skott mot bortre, men Newman enhandsräddade över ribban till en resultatlös hörna. United hade bra kontroll och var det lag som gick framåt för att anfalla mycket. I den hårda vinden så skapades det dock inte särskilt många klara lägen. Gooch blev liggande efter en smäll i 19e minuten, men efter lite behandling så kunde han fortsätta. I 26e minuten tvingade Elanga fram en räddning till hörna av Newman med ett skott från utanför boxen. I 29e minuten fick United straff efter att Stanley fallit i straffområdet, och McCann klev upp och skickade säkert in 1-0 mitt i målet. I 34e minuten utökade United efter att Elanga, Haygarth och Devine kombinerat ute vid straffområdets vänstra hörn, där Elanga till slut skopade in en boll i bortre krysset till 2-0. Minuten därpå sprang sig Wellens loss på en djupledsboll, men Newman kom ut och mötte och kunde blockera Wellens avslut. När domare Croft blåste av för pausvila så hade United en stabil ledning, och Sunderland hade aldrig lyckats hota nämnvärt. Framförallt var det Elanga som imponerat för United, med explosivitet, styrka och bra skytte.

Sunderland sparkade igång andra halvlek utan att United gjort några byten. I 53e minuten spelade Haygarth in en boll som Helm skarvade mot mål och som Stanley petade vidare, men Newman stod för en bra reflexräddning och tippade den över ribban. Wellens utökade i 54e efter att Elanga tagit sig fram ute till vänster och spelat in bollen framför mål där Wellens bara hade att sätta foten till och raka in 3-0 i öppet mål. Sunderland var med bättre i andra halvlek dock, men de hade fortfarande svårt att komma in i Uniteds straffområde. I 65e minuten så kontrade Sunderland, Kiernan tog sig förbi Mastny, men hans avslut ur dålig vinkel kunde blockeras till hörna av en glidtäckande McCann. I 66e minuten gjorde United ett dubbelbyte: Wellens och Haygarth ersattes av Shoretire och Hoogewerf. Sunderland passade på att plocka av Almond för Armstrong. Stanley fick lämna plats för Neville i 74e minuten. Kiernan fick matchens första gula kort i 76e minuten då han kapade Devine. Strax därpå byttes han ut mot Bruce. Wombwell blev liggande i 78e efter att ha vridit till knät uppe vid Uniteds straffområde, men efter behandling kunde han fortsätta. I 83e minuten fick Hoogewerf iväg två skott från straffområdeslinjen, men det första parerades av Newman och det andra kunde målvakten greppa. Krauke fick gult kort i 91a för att ha fällt Devine. Strax därpå blåste domare Croft av för full tid.

1 Kommentar

 1. Hjärtaunited

  13 augusti, 2019 at 10:14

  Härlig läsning!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter