Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Evans: Finns likheter

Jonny Evans säger att det finns likheter mellan Harry Maguire och Virgil Van Dijk och tvivlar inte på att Uniteds nyförvärv kommer bli en stor succé…

När Liverpool köpte Virgil Van Dijk för £75 miljoner så blev han den då dyraste försvarsspelaren någonsin och värvningen tog laget till nästa nivå. Nu har Manchester United gjort sin egen ”van dijk-värvning” och köpt in Harry Maguire – en ledare som länge saknats i mittförsvaret.

Maguire köptes för £80 miljoner och tog därmed över titeln världens dyraste försvarare. Även om många anser att prislappen var i kraftig överkant så var det en spelare United behövde och en spelare som kommer göra laget bättre – något man såg redan i premiären mot Chelsea. Om han i slutändan har lika stor impact och når samma nivåer som van Dijk, återstår att se men f.d Unitedbacken och Maguires f.d lagkompis i Leicester, Jonny Evans ser likheter med rivalens kugge.

”Man kan se likheter i deras spel. Båda är väldigt bra på bollen och Harry har även en explosiv snabbhet som folk inte ser. Han är stark och bra i luften. Alla kommer att jämföra deras transfersummor, men det är så svårt att bedöma transfersummor nuförtiden. Vi är människor allihopa och det är märkligt att vi köps för pengar. På transfermarknaden handlar det om utbud och efterfrågan  och saker kan röra sig upp och ned närsomhelst. Det viktigaste för honom är att han bedöms utifrån hur han spelar. 

”Jag känner ingen oro för honom. Han är skräddarsydd för Manchester United och det var en väldigt bra flytt för honom. Han är en spelare de behövde. Han är väldigt lätt att tycka om. Han kommer vara en stor hit där och han är en fantastisk spelare.”

Källa: MEN

 

11 Kommentarer

 1. Jensen

  13 augusti, 2019 at 10:33

  Ingen kommer någonsin betvivla hur duktig Harry är och vad hans kompetens kommer betyda för United.
  Därför ska vi skita i vad en spelare må kosta och hur mycket han är värd.

 2. Sam

  13 augusti, 2019 at 11:01

  Plus att magurie är 2 år yngre van dijk kanske han kostatr lite mer också

 3. Jensen

  13 augusti, 2019 at 11:48

  Sam,
  Nu tror jag mer på att Leicester helt enkelt inte var speciellt sugna på att släppa Maguire för lägre än dessa £80M. United hade helt enkelt inget val.
  Liverpool var på Southampton från sommaren 2017 till vintern 2018. Till slut kom dom överens om £75M. Sedan fick Liverpool £140M för Coutinho, så detta spelade nog in hel del på Liverpools betalningsvilja.

  • PaulPogba

   13 augusti, 2019 at 14:04

   Allt detta tjöt för hur mycket han kosta…

   United har varit kvaddat sen SAF drog. Det kostar att fixa ett lag och att ha stjärnor/halvstjärnor kostar. Låt det kosta för jag kan säga att jag är glad att se United på banan igen. Vi fans borde vara glada för att vi får se ett bättre United. För min del var det bara kul att United öppnade plånboken lite, jag önskade till och med att dom skulle lägga mer. Jag har accepterat att det inte är SAF-tider nu då man värvade någon ‘löjlig’ serb från Ryssland skitbilligt som visade sig bli en av världens bästa backar. Inget riktat mot dig Jensen, pratar bara rent generellt.

   • Jensen

    13 augusti, 2019 at 15:56

    PaulPogba,
    Jag håller med dig.
    Sa ju också att prislappen som blev för Maguire är nåt som Leicester krävde. Hade Ed sagt nej, då hade det helt enkelt inte blivit en affär. Inte i denna fönster alla fall.
    Bra att Ed kan göra nånting rätt och så länge klubbens nettoresultat fortsätter som det har gjort de senaste åren, är det bara och köpa in dyra spelare. Men inte vilka spelare som helst, dom ska passa in i klubben också.

    • PaulPogba

     13 augusti, 2019 at 16:08

     Så är det. Får man in rätt spelare kommande två fönster för att stabilisera laget så är vi förhoppningsvis farliga fem år framåt utan tvekan. Betala mindre när det går bra och betala mer när det behövs. Vi har massa unga påväg upp också, så allt för mycket ska man inte värva. Alltid roligare och bättre med egna produkter.
     Det är min åsikt gällande det..

     • Svennis JR

      14 augusti, 2019 at 00:20

      United har för en gångs skull något att bygga på. Nu när försvaret verkar löst så kan man gå all in på att fixa mittfältet under antingen januari-fönstret eller till nästa sommar.

   • Svennis JR

    14 augusti, 2019 at 00:19

    SAF var en av orsakerna (ja.. det är att svära i kyrkan jag vet) till att United hade sådana problem efter honom. Detta pga. att laget dels var ålderstiget men framförallt enkom byggt för SAF spel och hans lagstil. När det kom in någon annan som inte hade samma pondus så märktes sprickorna direkt. Detta gäller både Moyes och LvG. När LvG anlände så började klubben rätta till problemen. Men då upptäcktes nya problem. Klubbens ovilja att lägga ut välbehövliga pengar var ett av dessa. Ett problem som även fanns under Mourinho (Vilket var en av orsakerna till varför United spelade som de gjorde.. de som skyller enbart på Mourinho borde ta och se vilken trupp han förfogade över och reflektera över detta) och som inte löstes på långa vägar. Med andra ord.. Uniteds största problem är att man inte fyllt luckorna i truppen med rätt spelare sedan SAF stack. Och det är varken Moyes, LvG eller Mourinhos fel utan felet ligger i ledningen.

    • PaulPogba

     14 augusti, 2019 at 07:39

     Jag håller helt med dig och har sagt samma själv tidigare.
     Man borde låtit Meulensteen ta över istället för Moyes innan man tog in en riktig manager som kunde stabilisera laget efter SAF.

    • Brämhult

     14 augusti, 2019 at 07:44

     Det får stå för dig. Har dock helt annat syn på problematiken med United. Både LVG och Mou värvade spelare för enorma summor. Spelare som floppade totalt. Di Maria, Falcao, Alexis, Rojo för att nämna några. LVG spel som byggde på bollinnehav, som var långsamt, skapade för lite chanser. Och Mous sätt att kritisera spelare och förpesta United totalt. Samt hans cyniska taktik är några utav anledningarna till förfallet. Tycker Moyes inte fick en ärlig chans. Men att skylla detta på SAF är totalt FEL.

 4. Roy

  13 augusti, 2019 at 18:19

  Nu behövs en kompis till Pogba oxå,betala det som behövs….sen sälj lite och fram med mer ungdomar…..

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter