Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Solskjaer: framgång börjar i backlinjen

Ole Gunnar Solskjaer säger att ett framgångsrikt lag börjar med en stabil backlinje…

Det finns väl ett och annat att säga om Uniteds transferfönster och konsensus verkar vara att man borde värvat en mittfältare och att man borde ersatt Lukaku med en ny anfallare. Men för första gången på många år så ser nu backlinjen – åtminstone på pappret – väldigt stark ut efter värvningarna av Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire. En fyrbackslinje med dessa nyförvärv tillsammans med Victor Lindelöf och Luke Shaw, bör kunna utgöra en stabil grund för laget och Solskjaer säger att det är i den änden man måste börja.

”Alla framgångsrika lag måste börja med att bygga bakifrån och ha en grund att spela utifrån. Man säger alltid att man måste förtjäna rätten att vinna en fotbollsmatch. Man förtjänar det genom att försvara bra. Man får ett fundament och förhoppningsvis ett lugnt lag.”

”Förhoppningsvis måste vi inte göra allt för många förändringar (i backlinjen). Jag har alltid tyckt att så många spelare haft så mycket otur med skador här de senaste åren. Jose, Louis och kanske även David var tvungna att hålla på och ändra i sin backlinje. Speciellt med mittbackarna. Förhoppningsvis kan vi få ihop en stadgad backlinje.”

Källa: MEN

10 Kommentarer

 1. DJ-Uret

  11 augusti, 2019 at 12:47

  Ja, eller så bygger man väl laget där det är svagast eller?
  Känns som att detta uttalande och det om varför man inte valde att plocka in en ersättare efter att lukaku enbart är skitsnack som ska få folk att tro tränarstab/styrelse har koll på vad de håller på med under fönstret och nu efter..

  • Kjellb

   11 augusti, 2019 at 12:54

   Tycker att Olle har ganska rätt i det han säger oavsett. Spelar ingen roll om vi gör fler mål , problemet kvarstår om vi läcker som förra säsongen!

   • Martin B

    11 augusti, 2019 at 13:12

    Det håller jag verkligen med om. Gör vi lika många mål under denna som förra säsongen men minskar antalet insläppta rejält så kommer vi med största säkerhet hamna längre upp i tabellen. Vi skulle även haft ett CL-spel att se fram emot om vi inte hade läckt bakåt som vi gjorde.

    Någon som har koll på tanken med att Martial bytt till nummer 9? Är tanken att han ska gå in och spela längst fram? Han spelar på vänstern som en nummer 11 brukar göra och varför byta tröjnummer till 9 om han ska ligga kvar som vänsterytter? Någon som hört eller läst något kring nummerbytet?

    • PlenoptiC

     11 augusti, 2019 at 21:25

     AM9. Zlatan ”snodde” 9:an.

 2. benrth

  11 augusti, 2019 at 13:50

  man ska ju bygga ett lag från försvar då har man inte fatta det då ska man inte prata fotboll så han har mycke rätt där då

 3. Rurik

  11 augusti, 2019 at 14:55

  Skitsnack eller inte?? Jag gillar ändå Solskjears positiva attityd. Plus för det. Blir ju inte ett dugg bättre om han på Mouriniovis skulle gå ut och klaga på uteblivna mittfältsvärvningar.

  • Solskjaer

   11 augusti, 2019 at 15:06

   Precis. Det var ett sjukt gnällande på honom.

  • Martin B

   11 augusti, 2019 at 15:17

   Håller med Rurik, efter Mou negativa era är det så jäkla sköt att Ola sprider en positiv känsla. Om han har rätt eller fel, är för naiv eller ej spelar ingen roll, en positiv fläkt är vad som behövs😊👍🏻

 4. Jensen

  11 augusti, 2019 at 17:26

  Starkt försvar är.. var även Mourinhos melodi. Så ingen skillnad på den punkten.
  Skillnaden blir, förhoppningsvis, att med Mourinho så väntade United på motståndarmisstag och sen gick på kontringar. Med Ole blir det förhoppningsvis presspel av mittfält som gör att motståndarna gör bort sig och vi går på attack/kontrar.
  Men det är fel att säga att Oles taktik bygger på bättre försvar än Mourinhos taktik.

  • Kjellb

   11 augusti, 2019 at 21:04

   Nja …. med tanke på att morinho spelade 5 manna försvar borta med McTominay så kan onekligen ingen vara mer försvars inriktad 🤣🤣 . Men om vi pratar vem som jobbat bäst med försvars linjen nu så är det garanterat Olle….

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter