Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Solskjaer: Därför ersatte vi inte Lukaku

Ole Gunnar Solskjaer förklarar varför Manchester United inte värvade in någon ny anfallare…

Lukaku fick i slutändan sin vilja igenom och såldes till Inter under transferfönstrets sista dag. Belgaren fick kanske aldrig det där stora genombrottet i Manchester United, men mål gjorde han. Han fick en flygande start efter sin övergång från Everton för två somrar sedan, med tio mål på elva matcher men sedan haltades målproduktionen.

Totalt blev det 27 mål under debutsäsongen och 15 mål säsongen efter – ett helt godkänt facit. Dessa mål ska nu ersättas och ansvaret vilar på spelare som Marcus Rashford och Anthony Martial – som tidigare inte kommit i närheten av den statistiken.

Men Solskjaer har också stor tro på 17-årige Mason Greenwood och säger att man sålde Lukaku och inte ersatte honom eftersom man vill ge utrymme för Greenwoods utveckling.

”Man har spelare som man tror kommer göra avtryck och Mason Greenwoods väg framåt hade varit mycket svårare om vi haft en till forward här. Jag tror att Mason kommer spela mycket och vara involverad och när han är det så kommer han att göra mål” säger Solskjaer.

”Självklart har Rom bra statistik. Han är en av de bästa nr 9:e som finns om man vill spela med den typen av anfallare. Han är en targetspelare. Jag känner mig väldigt säker på att vi kommer få mål från Martial och Rashford. Dan James kommer komma in och skapa saker. Jesse Lingard kommer spela mer. Jag är säker på att vi ser en annan anfallsformation den här säsongen.”

”Det var tid för Rom att lämna, för jag tycker vi fick en bra deal. Han är glad, så jag tror att båda parter fick igenom dealen som den skulle vara. Han var skadad under försäsongen och deltog inte, så jag hoppas bara att han får en bra start i Inter.”

Källa. MEN

1 Kommentar

 1. Lars

  11 augusti, 2019 at 13:01

  Martial Rashford kommer nog göra en del baljor likaså Lindgard James ! ja förhoppningsvis så har man köpt in en spelare med mer än speed och att han har lite näsa för mål med.
  Alexi !!! tror det är viktigt att man får fart på han får man det så kommer det kännas helt ok med vår offensiv och unge Grenwood får i lugn och ro en del speltid med för jag sätter inte sådan stor till tro på en 17 åring när vi pratar topp 4 i PL då krävs det att Alexi vaknar då han normalt sett borde vara outstanding av dessa spelare .

  Mittfältet är nog svagast av topp sex lagen och försvinner Pogba så har vi nog ett av ligans svagaste mittfält =/.

  Backlinjen ja den är för första gången på flera år helt OK vi har till och med spelare över där som ev borde ha sålts för tex gett plats till SMS eller Bruno men nu är fönstret stängt så nu håller vi tummarna och kör =).

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter