Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Chelsea

United fick en kanonstart på ligasäsongen då man besegrade Chelsea med 4-0…

United XI: De Gea (c) – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, McTominay – Lingard, A.Pereira, Rashford – Martial

United bänk: Romero, Tuanzebe, Young, Matic, Mata, James, Greenwood

Chelsea XI: Kepa – Azpilicueta (c), Christensen, Zouma, Emerson – Kovacic, Jorginho – Mount, Barkley, Pedro – Abraham

Chelsea bänk: Caballero, Tomori, Alonso, Kante, Pulisic, Kenedy, Giroud

Domare: Anthony Taylor

Inför: United hade bara två otillgängliga spelare: Bailly är som bekant borta i flera månader, och Sanchez är fortfarande inte ikapp med träningen. Noterbart var att Tuanzebe var enda mittback som tog plats på bänken. Överraskningen i startelvan var A.Pereira som högerytter, som fick starta före James och Greenwood. Maguire och Wan-Bissaka fick båda göra startdebut för United. På motståndarsidan så gjorde Frank Lampard sin första ligamatch som manager i Chelsea, och Mount och Abraham var noterbara startspelare.

Första: United sparkade igång matchen hemma på Old Trafford, klädda i rött och vitt – bortalaget spelade i helblått. Redan i 4e minuten kom ett stekhett läge då United såg lite vilsna ut efter en hörna, vilket lät Abraham få skottläge vid straffområdeslinjen där han drog iväg bollen klockrent i stolpen. Martial fick i 7e minuten Uniteds första bra läge efter en felpass av Zouma, men fransmannens låga skott räddades utan problem av Kepa. I 7e minuten sveptes ett inlägg av Azpi in framför mål där varken Mount eller Abraham var med tillräckligt för att nå bollen. Mount skickade ett par minuter senare iväg ett skott från strax utanför straffområdet som touchade Maguire, men De Gea kunde greppa bollen. I 17e minuten så fällde Zouma Rashford i straffområdet och domare Taylor pekade på straffpunkten. Strax före straffsituationen så kapades A.Pereira av Jorginho, vilket antagligen kunde ha resulterat i ett gult, men domare Taylor gav fördel istället (som tur var). Rashford stegade själv upp och skickade in en hög straff till 1-0 – Kepa gick åt rätt håll men nådde inte. I 23e minuten blev Christensen liggande efter att ha fått Pogbas armbåge i ansiktet, men han kunde fortsätta efter lite behandling. Chelsea såg ut att tappa rytmen lite av Uniteds mål, och United såg ut att vakna till lite. I 32a minuten briljerade Wan-Bissaka lite med en riktigt fin tackling för att stoppa Barkley. Rashford fick i 34e minuten in en boll, men linjedomaren flaggade för offside (helt korrekt, rätt klar offside) – lite oklart blev det dock då Kovacic kapade Pogba precis efter att han passat fram, men det blev frispark för Chelsea för offsiden. Barkley skickade minuten därpå iväg ett skott som gick tätt utanför. Matchens första gula kort fick Zouma i 36e då han stämplade Pereira. De Gea fick göra en fotparad i 39e efter att Barkley dragit iväg ett skott. Minuten därpå missade Uniteds backar att rensa ett inlägg, vilket hamnade hos Emerson, som drog ett skott i undersidan av ribban och ut. United lyckades nästan skapa ett läge på kontring i 44e, men det rann ut i sanden, mycket för att Shaw var för passiv framme vid straffområdet. När domare Taylor blåste av för pausvila så satt United i ledning med 1-0, efter Rashfords straffmål, men man hade inte imponerat nämnvärt, och Chelsea hade haft ett övertag större delen av halvleken, vilket de krönt med två ramträffar.

Andra: När Chelsea sparkade igång andra halvlek så hade inget av lagen gjort några byten. Lingard fick gult kort redan i 48e då han stämplade Kovacic. Jorginho fick gult efter att ha fällt Lingard på en kontring i 52a. Strax därpå tvingades De Gea parera ett långskott. Abraham fick ett gult kort i 57e då han kom in sent mot McTominay. Redan i 58e minuten kom Chelseas första byte då Pulisic ersatte Barkley. I 65e minuten utökade United på en kontring. Rashford spelade bollen till Lingard, som fick släppa den till Pereira som bröt fram och skruvade in ett inlägg vilket Martial slängde sig fram och knäade in till 2-0 mellan Kepas ben. Direkt efter målet byttes Abraham ut för Giroud, och strax efter avsparken så skickade Pogba en boll över backlinjen som Rashford sprang sig loss på och sköt in till 3-0. Lindelöf fick gult kort i 69e. I 73e minuten plockades Jorginho av för Kanté (han startade inte eftersom han precis är tillbaka från skada). Pereira fick lämna plats för James i samma veva. I 82a minuten så fick James äntligen få till lite slutprodukt: Pogba kontrade efter en hörna (på vilken Zouma blev liggande) och spelade bollen till James som sköt in den via Emersons ben in i bortre, vilket ställde Kepa. 4-0! De Gea fick slänga sig och rädda ett lågt långskott i 85e, vilket han greppade. Minuten därpå byttes Lingard och Rashford ut för Mata och Greenwood. Kanté belönades med ett gult i 90e då han sparkade ner James. Emerson försökte sig på ett avslut från straffområdeshörnet i fjärde tilläggsminuten och tvcingade De Gea till en räddning till hörna strax under ribban. Strax efter hörnan så blåste domare Taylor av matchen och United stod som klara vinnare, även om ”rättvisa” kan debatteras. En fin start på ligasäsongen av United.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Solid insats med ett par hyfsade räddningar, även om han fick tacka stolpen och ribban för att nollan förblev intakt.

Wan-Bissaka: 4 – Hur solid som helst bakåt med flertalet fina (och våghalsiga) tacklingar. Försökte framåt men blev väldigt ensam där.

Lindelöf: 4 – Solid insats i mittförsvaret, såg bekväm ut brevid Maguire.

Maguire: 5 – Såg kolugn ut i alla situationer och spelade ett rakt spel utan krusiduller. Bra brytningar, bra huvudspel. Visade redan upp en stabiliserande närvaro i mittförsvaret. Fortsätter han såhär så är han värd övergångssumman.

Shaw: 3 – Okej insats åt båda hållen, utan att utmärka sig nämnvärt.

Pogba: 4 – Pogba hade problem i första där passningsspelet inte satt och han drällde med boll för mycket. Höjde sig rejält i andra och stod för två bra assist. Kanske var det ovanan att spela till höger på mittfältet.

McTominay: 3 – Första halvlek var inget vidare, men han jobbade hårt och tog sig in i matchen i andra. Kanske ovanan att spela till vänster istället för till höger på mittfältet?

Lingard: 3 – I första halvlek var han rätt anonym, men han höjde sig i andra. Hans löpkapacitet och press var väldigt nyttig i andra halvlek.

A.Pereira: 3 – Jobbade och pressade men befann sig mest i matchens periferi. Bra inlägg när han assisterade Martials mål dock (vilket räddar hans betyg). Mittfältet blev bättre när han plockades av och Lingard flyttades in i mitten.

Rashford: 4 – Ordnade en straff och satte den, och gjorde ett mål efter en bra löpning också. Spelade dock med lite väl hög svårighetsgrad och förlorade för många bollar med menlösa flick-on’s som bara gick rakt till motståndarna.

Martial: 3 – Gjorde ett mål och såg något piggare ut än tidigare, förhoppningsvis något han bygger vidare på då han i nuläget är förstaval som center.

James: 4 – Hoppade in och gjorde mål, och drog på sig en hel del fouls när Chelsea inte hängde med. Fantastisk debut! Vroom vroom!

Mata: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Greenwood: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 – Spelmässigt såg det sådär ut, särskilt i första, men det höjde sig i andra. Beslutet att spela Pogba till höger och McTominay till vänster var bra nära att gå i baklås i första, även om de spelade upp sig.

Summering: United vann med 4-0, men matchbilden speglades kanske inte klockrent i resultatet. I första halvlek var det bara försvaret som såg okej ut – mittfältet hade ingen kontroll och varken McTominay eller Pogba såg ”bekväma” ut med att vara på motsatt sida än vad de är vana vid (sannolikt ville man ha Pogba till höger eftersom han går framåt, och det hade kunnat ge understöd åt Wan-Bissaka framåt, i.o.m. att Lingard alltid drar inåt). Hela frontfyran var under isen i första, särskilt Lingard och Pereira hade svårt att komma till nån som helst rätt även om de pressade hårt, och varken Martial eller Rashford såg särskilt bra ut (även om Rashford gjorde det bra som dunkade in straffen – att han fick den får han tacka Zouma, som hade en rätt miserabel dag, för). Positivt var ju hur som helst att Maguire klev in med en enorm självklarhet vilket gav en helt annan stabilitet, och Wan-Bissaka briljerade med sitt tacklande.

I andra halvlek höjde man sig dock, mittfältet fick lite kontroll, och man utnyttjade hänsynslöst de chanser man lyckades skapa. Två fina assist av Pogba var ju trevligt, och att James fick göra sitt debutmål, vilket han firade med en genuin glädje man sällan ser för vanliga ligamål numera, var rörande.

För United blev det, trots vissa frågetecken kring prestationen, en väldigt fin premiär. 4-0 hemma mot Chelsea, som förväntas vara en av huvudkonkurrenterna om en CL-plats, det skojar man inte bort. Vinsten innebar dessutom att samtliga av Uniteds lag som haft premiärer denna vecka (U21, U23, U18 har också premiärspelat) har vunnit sina matcher. De övriga får ni läsa om i veckouppdateringen för U18, U23 och Dam som kommer imorgon!

Härnäst för Uniteds del väntar hur som helst en bortamatch mot Wolves, som inledde sin ligasäsong idag med att kryssa mållöst borta mot Leicester.

40 Kommentarer

 1. Daniel Johansson

  11 augusti, 2019 at 20:21

  Grymt skön seger nu sover man gott.😃

 2. Tommy

  11 augusti, 2019 at 20:27

  Just idag struntar jag blankt i alla frågetecken och njuter efter en 4-0 seger över Lampards Chelsea.

  Ha en underbar vecka, kära devils!

 3. Mogge

  11 augusti, 2019 at 20:35

  Betyg på Lindelöf?

  • Felix

   11 augusti, 2019 at 20:37

   Hoppsan, missade visst siffran när jag velade lite där, fixat nu. 🙂

 4. Tobbe

  11 augusti, 2019 at 20:38

  Nu ska man inte ta ut något för säsongen är lång men jag sa det redan innan att Maguire är den bästa värvningen United gjort sen Ferguson sluta. Shit va grym han är..! Kul med Mctominay, tror starkt på honom. Rash och Martial riktigt bra idag också, Periera tycker jag inte platsar som start spelare. Hoppas på James från start till nästa match istället.

  • PaulPogba

   11 augusti, 2019 at 20:46

   Både ja och nej. James bidrog med en chock till motståndarna när han hoppa in med sin snabbhet. Perfekt när dom är trötta.

   • Tobbe

    11 augusti, 2019 at 20:52

    Jo sant. Men periera bidrog inte med speciellt mycket förutom ett fint inlägg.

   • martin

    11 augusti, 2019 at 22:26

    Håller med, ett grymt vapen att kasta in. Börja så, så kan han få starta längre in på säsongen.

 5. Paaj Mats

  11 augusti, 2019 at 20:53

  Oj vad tydligt det var att McTominay och Pereira inte håller på denna nivå. Hönsgård på mittfältet..

  Hoppas Fred kan ta platsen från McSauce och James/Greenwood tar pereiras.

 6. Tobi

  11 augusti, 2019 at 20:55

  Lite tråkigt och läsa ett matchreferat som är så negativt när vi vinner med 4-0 hemma mot Chelsea (även om inte resultatet speglar matchen). Det såg bra ut i omställningsspelet och vi var solida bakåt. Visst att våra CM kan bestå av bättre spelare. Men 4-0 hemma mot Chelsea! Med åren som varit så är det bara att fortsätta tro på det!

 7. Kjellb

  11 augusti, 2019 at 21:13

  Har inget jag orkar klaga på , helt nöjd och kemin i laget verkar bra! Det enda jag blev lite missnöjd med är att greenwood fick gå in för sent enligt mig. Perfekt att skicka in honom runt 70

  • GGMU7

   11 augusti, 2019 at 23:25

   Killen är 17 år. Skynda långsamt med honom!

 8. Ruben

  11 augusti, 2019 at 21:20

  Martial log när han gjorde mål, härligt!

 9. DJ-Uret

  11 augusti, 2019 at 21:24

  Härlig vinst, alltid lika bra känsla att spöa chelski måste jag säga!! 🙂
  Vilken drömstart på säsongen alltså

 10. Daniel Johansson

  11 augusti, 2019 at 21:43

  Känns som gruppen är grymt sammansvetsad. Efter varje mål samlas alla och kramas och pratar ihop sig. Alla var genuint glada för varandra och laget. Det såg man inte många gånger förra året. Blev fan helt varm i kroppen. Kändes på nåt sätt att de fan har bestämt sig att vi är united och nu ska vi fan börja visa det och kämpa tillsammans och ta oss tillbaka dit vi hör hemma. I toppen.

  • martin

   11 augusti, 2019 at 22:30

   Det är väl uppenbart att Mourinho spred en negativ aura på slutet som drog ner stämningen i hela klubben. Inget snack om saken. Solskjaer sprider värme och glädje. En framgångsrik manager bör ha många egenskaper för att lyckas. Det fotbollstaktiska är ju givetvis det viktigaste. Men att få ihop en trupp och få de att trivas och vilja spela för en och för laget är grymt viktig. Här är ju Klopp ett mästerligt exempel. Men det känns även som en av Oles stora styrkor.

   • Jensen

    12 augusti, 2019 at 07:36

    martin,
    Jag är ledsen att behöva skriva detta. Men Ole är ännu inte en framgångsrik manager. Han kan bli det till slut, men det vet vi ännu inte. Och sen jämföra honom med tränare som Klopp eller Pep, är som att jämföra Lingard med Messi.

    • Martin

     12 augusti, 2019 at 22:33

     Jensen: Visst är det så, och det skriver jag inte heller. Skriver dock att det är en bra egenskap som han verkar ha. En egenskap som Klopp för övrigt är mästare på. Att sprida värme och en positiv aura i laget. Mourinho tenderar ju ofta till att göra det motsatta. Sen har jag inte jämfört de i övrigt som tränare i min text. Eller för den skull skrivit att Ole är en framgångsrik manager. Men en managers uppgift är att vinna matcher och ta laget till titlar och framgång. Det kan man göra på många sätt. Även om du är en ruggig taktiker och fotbollshjärna så behöver du också lyckas få med dig laget och få de att tro på dina ideér. Att låta spelarna ta sina roller, att vilja spela för dig, vilja göra grovgörat etc. Vara psykologen som kan handskas med diverse egon, få laget i balans etc etc. Det räcker inte bara att ha det fotbollskunniga 🙂

 11. Ted

  11 augusti, 2019 at 22:01

  Ingen som ser pereiras defensiva jobb å övriga
  Skitgöra på mitten förutom jag?

  • Vidic

   11 augusti, 2019 at 22:16

   Ted: Jag ser deras nyttiga arbete i defensiven och för laget. Tror dock att de lite mindre kunniga/ouppmärksamma supportrarna mest värdesätter klackar, snygga moves och assists.

  • Tobbe

   11 augusti, 2019 at 22:26

   Ted
   Samma med mctominay. Otroligt viktig spelare defensivt, rensar det mesta och jobbar stenhårt. Riktig ”slav” på planen. Många som inte ser det. Men just pereira tycker jag försvinner alldeles för mycket, han besitter inte den kunskapen och fysiken som mctominay har. Sen var det väll tänkt att han skulle spela ytter i dagens match vilket jag tycker är helt fel.

   • martin

    11 augusti, 2019 at 22:37

    Periera kan jag hålla med om inte håller. Får duga så länge, men vill också ha in förstärkning på mitten. Dock hoppas jag de uteblivna mittfältsvärvningarna i sommar berodde på att Ole inte fick in den eller de spelare han ville. Att han då hellre valde att vänta. Istället för att göra ett panikköp a la Fellaini eller Mata. Det viktiga som jag ser det nu är att United håller sig lite kyliga och ser till att få in RÄTT spelare. Har varit alldeles för mycket köp som floppat på senare år. Ta Lukakupengarna och lägg på en riktigt vass mittfältare i vinter, det hade jag gillat.

   • GGMU7

    12 augusti, 2019 at 10:11

    Ted är med dig! Läskigt hur okunniga vissa är på kommentarfältet, gäller och ignorera bara 🙂

 12. Farzad

  11 augusti, 2019 at 22:04

  De spelare som inte håller måttet är Martial, Shaw, Pereira och Lingard. De är fruktansvärt ojämna. Jag hoppas det värvas in 1-2 mittfältare till nästa fönster. Vi måste komma 4 i ligan för att få bättre spelare än dagens. Alla andra är toppspelare. Man ser att Maguire Och Awb gör United bätttre, inget snack om saken. Nu ska de andra freeriders ersättas. Lingard o Pereira är för dåliga i organisationsspelet att de får MCtominay att se dålig ut, han är en jättebra spelare eg.

 13. Fricken89

  11 augusti, 2019 at 22:06

  Ja, man hade inte kunnat få ett bättre resultat i premiären – och mot Chelsea! Men nu ska man inte dra för stora växlar på detta, utan fokusera och fortsätta bygga på vidare på detta och skapa kontinuitet (!) – vilket blir något nytt att implementera i jämförelse med hur våra tidigare säsonger under dessa sex åren sett ut. Hoppas vi klarar av att få efterlängtat momentum som håller i sig – och INTE dunstar!
  GGMU! <3

 14. GGMU!

  11 augusti, 2019 at 22:40

  Gillar det jag såg och jag hoppas på att det kan fortsätta på samma spår. Tror mittfältet är för tunnt. Sparkapital att Fred inte spelade, en ung Garner och en Rutinerad Matic som kan styra rätt. Pogba verkar ju inte ha några tankar på Real sett sitt hur mycket han helt plötsligt sprang. Otroligt intressant hur långt McTominay kommer gå. En Kante fast brittisk styrka dessutom. Känns positivt. Rashford visar än så länge prov varför han ska bära 10an. Martial ser hungrig och intressant ut, verkar ha fått glädjen tillbaka. ROLIGT! Med sparkapital med Sanchez och ungtuppar som Chong, Gomes och Greenwood på tur så tror jag vi har en rolig säsong framöver. Hoppas vi fyller på med en fantastisk mittfältare till. Visar Sanches klass igen så behövs inte en anfallare.

  GGMU!

 15. Farzad

  11 augusti, 2019 at 23:05

  Såg ni James på kanten mot Kante, han lurade skjortan av honom =) Mycket intressant. Sedan måste jag säga, såg ni Gomes höjdpunkter ifrån Rotherhammatchen? Rotherham har ändå spelat i division i division1 och är fullvuxna herrar, shit vad bra han var. Han borde gå före Mata!

  • Svennis JR

   12 augusti, 2019 at 00:03

   Gomes behöver en säsong av a-lagsspel för att utvecklas. När han kommer tillbaka dock så kommer han gå in på Matas plats helt klart.

   • Paaj Mats

    12 augusti, 2019 at 07:43

    Ser mycket hellre Gomes istället för Pereira som tappar alldeles för mycket boll och sätter lagramrater i knipa. Sätt gomes i 10:an och putta ut Lingard på kanten.

    • Svennis JR

     14 augusti, 2019 at 00:23

     Paaj Mats de spelar inte ens på samma position (Pereira är en AMR/CDM medan Gomes är en AML/AMC) så om det är någon som konkurrerar ut Gomes så är det ändå Lingard.

 16. GGMUGGWP

  11 augusti, 2019 at 23:18

  Blandade känslor, alltid skönt med 3p o stor seger. Men det speglar inte alls matchbilden. Vi är extremt slarviga i försvar, tappar jätte lätta bollar över hela plan i princip. Backlinjen är inte samspelt än, långt ifrån. Vi har hur mycket tur som helst. Vi blev i princip överkörda i 55 minuter. Hade Chelsea haft lite flyt så hade det stått 3-1 till Chelsea redan i första 50 av matchen. Vi måste höja oss några nivåer och inte stirra blint på resultatet. Wolves kommer vara ett tufft test nästa vecka!

  • Svennis JR

   12 augusti, 2019 at 00:04

   Nu tycker jag att du är väldigt negativ. Överkörda? Tycker jag absolut inte. Under de första 15 så var Chelsea det bättre laget och samma de första 15 av andra MEN det betyder inte en överkörning och sett till farliga chanser så var Chelsea inte bättre sett över hela matchen.

  • Kjellb

   12 augusti, 2019 at 12:05

   Om du tycker vi hade dåligt försvar spel? Vad hade då Chelsea?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   • Jensen

    12 augusti, 2019 at 12:27

    Kjellb,
    Det var ju pga väldigt dåligt försvarsspel av Chelsea som resulterade åtminstone två av våra fyra mål.
    Så svaret på din fråga: vårt försvar (med undantag av Maguire) sög periodvis men Chelseas sög ännu mera under ännu längre tid. Men allting kan alltid bli bättre. Det gäller även Chelsea. Vi får väl se Chelseas försvarsspel mot Liverpool på onsdag. Gissar att Lampard beordrar fokus på försvarsspel mot Liverpool, annars blir det minst fyra mål baken igen.

 17. ManU4ever

  11 augusti, 2019 at 23:28

  Skönt att vinna. Bara för att såhär ha ngt negativt att säga stör det mig lite att vi jagar boll stora delar av matchen även om det blev bättre i andra! Mittfältet är en skör tråd i år, jag hoppas Fred lyfter sig och fyller en bra funktion. Nepp nu får man njuta av vinsten! Tjolahopp!

 18. Lord

  12 augusti, 2019 at 00:47

  Tycker United gjorde en helt ok match ändå,mittfältet kändes inte riktigt som det hängde ihop idag. Tycker till trots att McT såg fin ut, klart tveksam till Andreas dock känns lite för tunn. Lite väl mycket felpass/slarv med boll annars så var laget gifta framåt. Wan B ser ju riktigt bra ut defensivt kanske inte lika bra offensivt men det är väl ok. Men känns det inte helt plötsligt att shaw är den ”sämre” länken den bak. Aja hoppas dom kan bygga upp passningsspel/kombinationsspel bättre till nästa match.

 19. Danne10

  12 augusti, 2019 at 05:59

  Någon som har teori varför Pogba var på höger och Mctominay till vänster? När dom ”brukar vara tvärtom?

  • Farzad

   12 augusti, 2019 at 09:36

   Danne, jag tror bl.a. att det handlar om kemi mellan vissa spelare och säkert andra saker, men Pogbas förståelse med AWB kan spela en större roll

 20. Hjärtaunited

  12 augusti, 2019 at 09:52

  Alla har ju olika ögon när man ser en match. Inför matchen var jag väldigt nyfiken på hur rash och martial skulle se ut ihop nu när dom ska axla anfallet tillsammans på egen hand. Jag tyckte det syntes tydligt att dom ville mycket mer med och utan boll där dom pressade mer tillsammans. Såg flera gånger hur speciellt martial vinkade till rashford att pressa den andra backen när han sprang på bollhållaren. Vill också ge lite beröm till övriga unitedspelare (lindgard/peireira) som också hängde på i offensiva presspelet

  Fortsätter dom utveckla sitt spel utan boll kommer vi få mycket jämnare insatser från dom skulle jag tro!

 21. Stefan

  12 augusti, 2019 at 12:53

  Tycker nog att Martial skulle haft en 4:a lätt. Han var trots allt inblandad i 3/4 mål och skapade en del halvchanser utöver detta, samt gjorde ett gott jobb utan boll. Både Pogba o Rashford hade mycket bolltapp/ felbeslut under matchen och lyckades få 4 i betyg🤔

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter