Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Solskjaer: Vi behöver igen sportchef

Ole Gunnar Solskjaer säger att han är nöjd med hur rekryteringsprocessen ser ut i dag…

Det har pratas mycket om rekryteringen av nya spelare i Manchester United – att VD Ed Woodward är värvningsansvarig, istället för att ha en sportchef inom ledningen som primärt sköter den uppgiften. United har de senaste åren köpt dyrt och sålt billigt och man har sällan fått in spelare som lyckats speciellt bra. Solskjaer – säger på presskonferensen inför dagens match mot Leeds – att han inte upplever några problem i strukturen kring värvningsprocessen och att en sportchef inte är nödvändigt.

”Det är aldrig några problem – en utmaning dock. Det är er åsikt. Jag kan bara prata om den period jag varit här. Jag ville ha Aaron och Dan James. De var väldigt prioriterade transfermål. Aaron var ett högt transfermål. Vi kan inte förvänta oss att Dan ska bli en ny David Beckham eller Ryan Giggs direkt, men han kommer bli en toppspelare. Han är inte värd £70 miljoner i dag, men kommer bli.”

”Jag har en direktlina till Ed och Matt. Vi håller nära kontakt. Om det skulle finnas någon emellan oss – en teknisk direktör eller vad ni vill kalla det, så hade det också fungerat för mig för det kommer inte göra någon stor skillnad. Vi har en process i hur vi scoutar spelare nu, men ibland måste man agera fort.”

Källa: MEN

17 Kommentarer

 1. .

  17 juli, 2019 at 11:34

  Börjar Ole bli Eds lilla puppet tro..
  Ska man tänka långsiktigt så behövs en sportchef som har en röd tråd i sina val av spelare och tränare. Nu har vi ett splittrat lag från 4 olika tränare och en Ed som har noll kunskap om fotboll.

  • BZ

   17 juli, 2019 at 13:42

   Sir Alex
   Moyes
   Van Gaal
   Mourinho
   Solskjaer

   =5st

  • DJ-Uret

   17 juli, 2019 at 14:11

   Börjar bli och börjar bli..
   OGS fick efter år av gravt bänknötande i klubben ett par tränarjobb för att testa sina tränarvingar vilket vi alla vet gick sådär..
   Men trots detta får han alltså ta över världens största klubb efter ett misslyckande av dess förra (två senaste) tränare som tillhör det absoluta toppskiktet i världen (misslyckandet innebar dock bl.a andra plats i ligan, EL osv men dit behöver vi inte gå igen) ..
   Varför fick just OGS jobbet då?
   Jag har ingen aning, men spekulerar lite i stil med att Ed valde just OGS för att få in en mer lättstyrd schackpjäs till skillnad från de tidigare tjurskalliga tränarna som (på grund av att de faktiskt var bra, erfarna tränare och med sin egen prägel på spelet) inte lät sig böjas lika enkelt som OGS kanske man tänkte syftet skulle vara..
   Lättare att få en division3tränare att rucka på sina grundprinciper, än att få en tränare i JM eller LVGs klass att göra det menar jag.
   Löneskillnaden mellan JM, LVG och OGS måste vara brutala dessutom?
   Varför kommer det ingen sportchef liksom, är det för att Ed känner att han nu har sista ordet genom OGS och gärna behåller situationen så?
   🤔
   Iluminati har sitt finger med i spelet, det är jag övertygad om hur som helst..

   • Xinpei

    17 juli, 2019 at 19:23

    OGS valdes pga. Hans historia inom klubben. Vill minnas att även detta forum var nöjd när han fick jobbet.

 2. Mclovin

  17 juli, 2019 at 11:42

  Ed har säkert sagt till honom att säga så..

 3. Mogge

  17 juli, 2019 at 11:46

  En Sportchef hade nog inte satt OGS vid rodret från början. För mycket Unitedromantiker över det hela. Beslutet känns taget med magen inte huvudet. Jämför tränarmeriterna med andra toppklubbar? Hoppas att jag har fel och vi går som tåget. Men jag är tveksam. Tycker mig se signaler från spelarna när det blev klart att OGS blev permanent tillsatt hos oss.

  • Xinpei

   17 juli, 2019 at 19:24

   Vilka meriter hade Guardiola innan han tog över Barca? Vilka meriter hade Zidane? Ska man enbart titta på meriter så borde ju Mourinho varit kvar etc

   • Kjellb

    17 juli, 2019 at 21:39

    Håller med dig ! Bra skrivet (;

   • Jensen

    18 juli, 2019 at 12:41

    Xinpei,
    Anser du vi ska kicka Ole om han inte levererar?
    Eller ska vi behålla honom bara för han har ”United-DNA” ?

   • Jensen

    18 juli, 2019 at 12:44

    Xinpei,
    För jag är 100% säker på att både Guardiola och Zidane hade fått sparken utan pardon om dom inte hade levererat på en gång.
    Om Ole inte fixar minst en CL-plats nästa säsong, ska vi sparka honom eller behålla honom bara för att han är en trevlig gutt från Norge?

 4. Zoltans mamma

  17 juli, 2019 at 11:54

  Jag har en positiv magkänsla inför kommande säsong. Känns spännande. Ut med dryga besserwissrar och in med kämpande ungdomar. 3:a kommande säsong, tvåa nästa och vinst nästa!

  • Devo

   17 juli, 2019 at 12:45

   Äntligen någon som är optimistisk.

   För mycket fifaspelande och okunniga åsnor som kommenterar. United står för så mycket mer. Bakom laget i alla lägen. Alltid positivitet och kulturen av att i alla lägen kunna vända en match även om vi ligger under med 3-0.

   Jag är hoppfull om den bästa säsongen sedan sir Alex lämna.

   • DJ-Uret

    17 juli, 2019 at 13:11

    Så om jag förstått det hela rätt..
    Ett fan som spelar fifa, är arg när det går dåligt men samidigt glad då det går bra för klubben är en okunnig åsna som utövar ett pessimistiskt beteende alltså?

    • Xinpei

     17 juli, 2019 at 19:26

     Ger inte mycket för pessimister. De är oftast bara en börda och drar ned stämningen var de än drar runt.

  • Björnen

   17 juli, 2019 at 20:33

   Jag med, härligt med vinster och troféer, men minst lika viktigt att laget spelar rolig fotboll med entusiasm och laganda. .

 5. Daniel

  17 juli, 2019 at 13:01

  Det behövs kontinuitet oavsett om vi har sportchef eller inte. Tränare eller sportchef som har en långvarig strategi.

 6. david

  17 juli, 2019 at 17:27

  Observera piken i hans uttalande: ”ibland måste det gå fort”

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter