Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rooney: Spelarna måste frukta honom

Wayne Rooney säger att Ole Gunnar Solskjaer måste inge både respekt och fruktan…

När Solskjaer ersatte Mourinho så var United långt efter topp-fyra och en klubb med negativa vindar blåsande hårt kring sig. Men Solskjaer fick oväntat fort United på fötter och succén fortsatte i match efter match efter match till dess att ledningen inte hade något annat val än att låta hans korttidskontrakt övergå i en permanent anställning. Men så fort det nya kontraktet skrevs på så inleddes in period som skulle komma att bli en historiskt usel svit av resultat och som innebar att United i slutändan hamnade utanför topp-fyra och gick till sommarvila med absolut inget positivt att ta med sig in till nästa säsong.

Annons – FA Cup-final mellan City och Watford i dag. Odds hittas bäst hos Snabbare.com

Solskjaer är känd som en glad kille som kan vara svår att föreställa sig skräckinjagande, men Wayne Rooney säger att spelarna måste både respektera och frukta sin ledarstab:

”Jag tror spelarna behöver frukta någon. De behöver frukta Ole Gunnar, de behöver frukta Michael Carrick – de måste respektera dem men också frukta dem. Det är alltid tufft att se Manchester United kämpa. När Ole kom in så gjorde han ett fantastiskt jobb och man kunde se att spelarna fick den där friheten och man kunde se att de älskade det. De förtjänade rätten att vinna matcher så som de spelade. Men sedan så plötsligt.. Jag vet inte om det beror på att spelare länkas med andra klubbar eller att de bara slutade jobba.. Jag tror inte det beror på det. Men av någon anledning så presterade de bara inte de sista sju, åtta matcherna på säsongen och det har kostat dem.”

”Sporten har ändrats. Nu har vi spelare som efter en förlust ändå postar nåt på sociala medier om någon ny klädkollektion eller aftershave som de ska lansera. De tycker jag är anmärkningsvärt. När fansen säger ifrån och undrar ”varför postar du det där?” så skyller de alltid på marknadsfolket.”

”Ta ansvar istället. De jobbar för dig. De som jobbar med marknadsföringen jobbar för dig. Jag har folk som jobbar för mig med liknande saker och de skulle aldrig göra någonting utan mina instruktioner. Om man sitter högst upp i en sådan business så måste man ta ansvar för det. Dessa spelare gillar nästan att hitta någon att gömma sig bakom. Oavsett om det är på sociala medier eller ute på planen.”

 Källa: Sky Sports

 

9 Kommentarer

 1. Mogge

  18 maj, 2019 at 10:16

  Jag är rädd att ingen fruktar OGS eller Carrick. Det ska inte behövas när det gäller profektionella Fotbollspelare heller. Vill dom har Fruktan får dom väl ta in Sir Alex under halvtidsvilan!

  • Solskjaer

   18 maj, 2019 at 12:08

   Roy Keane, Schmeichel och Cantona! De hade fått Pogba, Martial och gänget att skita ned sig och be efter mamma.

   • Mofasa_swe

    18 maj, 2019 at 17:15

    Åh Roy keane som ass tränare hade varit något! Någon som skiter i allt och tar efter med hårtorken;)

 2. Daniel Johansson

  18 maj, 2019 at 19:07

  Jag tror inte på keane som ass. Han ingav en grym respekt som spelare men tror inte på nån med en sån attityd som tränare. Är en enorm skillnad om man får spelare att skita på sig av en lagkamrat men är du sån som tränare blir det ofta bara massa splittringar i truppen.

  • Solskjaer

   18 maj, 2019 at 20:41

   En stor del i våra problem tror jag är ledarskapsmässiga. I de andra lagen jobbar de unga spelarna röven av sig men hos oss lallar de runt på Instagram, Lingard skulle knappt platsa i Åtvidaberg men har ändå ett eget klädmärke osv…

   Svagt ledarskap av tränarna och oklara direktiv ovanifrån. Någon måste sparka igång det här gänget, det finns talang däri.

   • Böje

    19 maj, 2019 at 08:02

    Haha, Åtvidaberg, kung Solskjaer! De sladdar väl i ettan nu, tungt tungt.

  • Richard

   18 maj, 2019 at 22:47

   Det blir för mycket..man måste ha empati också

 3. martin

  18 maj, 2019 at 19:26

  Stenhårda tränare brukar sällan bli särskilt lyckosamma i långa loppet. Keane har ju t ex rätt usel egen tränarkarriär. Ferguson hade en jädrans hårtork, den känner vi alla till, men det merparten av hans förre detta spelare vittnar om, det är om hur vilken bra människokännare han var som tränare. Hård när han behövde det, men samtidigt också mjuk och brydde sig om sina spelare. Psykologi är inte helt enkelt utan en hel vetenskap och något man som tränare förmodligen behöver kunna hantera lika mycket som det taktiska för att kunna bli riktigt framgångsrik. I Mourinho hade man en tränare som absolut var både hård och fruktad. Vi vet alla hur väl det gick, tappat omklädningsrummet i sina 2 sista klubbar…

 4. Hille

  18 maj, 2019 at 23:30

  Jag tror fortfarande på Solskjaer, men det som kan tala emot honom är att han försöker kopiera SAF för mycket i hans sätt att vara.. jäkla tur att Phelan förlängde iaf…

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter