Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V19

En uppdatering kring Uniteds övriga lag från förra veckan…

Övriga nyheter

 • 08/5: Alex Greenwood blev uttagen i Englands trupp till VM i Frankrike.
 • 10/5: Scott McTominay bekräftade på Instagram att Callum Whelan, en av hans bästa vänner tillika rumskompis, lämnar United när kontraktet går ut i juni.
 • Diogo Dalot får inte åka på semester direkt då han tagits ut i Portugals trupp till U20-VM.
 • United U15 deltar i Super Cup N.I., en årlig turnering, där man i år lottats in i en grupp med Strikers, County Tyrone och Charlton.
 • Det bekräftades att Manchester United Women fick licens av FA att spela i Womens Super League kommande säsong, vilket i stort sett var en ren formalitet, förvisso.
 • 12/5: United U11 spelade två matcher under dagen, vilka man vann med 5-1 mot Liverpool och 8-1 mot Bournemouth.

Lånekollen

 • Joel Pereira fick förtroendet igen när Kortrijk mötte Zulte-Waregem på bortaplan. Han fick hålla nollan i en match där Zulte-Waregem fick Hamdi Harbaoui utvisad redan i tionde minuten, och Kortrijk kunde utnyttja det till fullo och vinna med hela 0-5.
 • James Wilson spelade hela matchen när Aberdeen hemmavann mot Hearts på fredagen. Wilson assisterade till båda målen i en 2-1-vinst.
 • Axel Tuanzebe spelade hela matchen när hans Aston Villa vände och vann med 2-1 hemma mot WBA (där ex-United-keepern Sam Johnstone vaktade målet), och Villa har nu en bra chans att ta sig vidare till playoffinalen, särskilt då Dwight Gayle är avstängd i returen efter ett rött kort.
 • Regan Poole spelade hela matchen när Newport och Mansfield gick ända till straffar i playoffsemifinalen. Poole stegade upp och sköt in Newports fjärde straff när man vann med 5-3 i straffläggningen. I playoffinalen väntar antingen Forest Green Rovers eller Tranmere Rovers, vilket avgörs ikväll.
 • Tom Sang var som vanligt inte med i truppen när AFC Fylde förlorade med 0-3 mot Salford City i National Leagues playoffinal (där ex-United-spelaren Devonte Redmond fick fira uppflyttning istället).

Matcher

Damlaget spelade sin sista match för säsongen hemma mot Fran Alonso’s Lewes Women på Leigh Sports Village. United fick göra en ändring före match då Green skadade sig på uppvärmningen och ersattes av James. United rivstartade matchen och redan i 3e minuten fick M.Turner iväg en nick som räddades på linjen. Ledningsmålet kom i 12e minuten då Ramsey drog iväg en utspark som en försvarare klantade till att nicka, så bollen hamnade hos Galton som snabbt spelade vidare till James, och James vände bort motståndarkaptenen McIntyre och placerade in 1-0. I 23e minuten så kom Sigsworth nära med ett avslut på Galtons inspel, men Baker räddade. Minuten därpå, i andra änden av planen, så kontrade Lewes, en spelare kom förbi A.Turner ute på kanten, men M.Turner kunde bryta inspelet och avslutet på den lösa bollen blockerades. Ella Toone kom nära att utöka i 27e minuten då hon prickade ribban med ett skruvat skott. Utökade gjorde man istället i 34e minuten då Sigsworth fick bollen vid straffområdeslinjen och gick på skott, vilket styrdes på en försvarares ben och ställde Baker totalt, så bollen rullade in till 2-0. Strax före paus så fick Sigsworth en till chans men lyckades bara peta bollen rakt på Baker.

I paus så gjorde United ett dubbelbyte, då Arnot och Smith fick lämna plats för Palmer och Harris. Halvleken inleddes ganska segt, och först i 58e minuten så kom den första noterbara chansen då Sigsworth snodde bollen av en försvarare men sköt över. James hade strax efter ett långskott som gick över, innan Hanson i 64e minuten tvingade Baker tippa ett studsande skott till hörna. I 67e minuten så vann Hanson boll på offensiv planhalva och spelade bollen till Toone, vars djupledspassning fann Galton som ur dålig vinkel drog in 3-0 rätt upp över Baker in i bortre krysset. Hanson var återigen inblandad när 4-0 kom, då det var hennes inlägg som touchade en försvarare och hamnade framför Palmer som enkelt kunde skjuta in den rakt i mål. I 79e minuten spikades slutresultatet: United fick en frispark efter att Taylor fällt Hanson, och Greenwood skickade frisparken i muren där den ändå svängde in mot klungan framför mål, där Toone nådde högst och kunde nicka mot mål, varefter den touchade A.Turner och skruvstudsade förbi Baker in i mål till 5-0. Repriserna visade visserligen att det var en ganska klar offside på A.Turner, men domarteamet missade det eller trodde bollen touchades av en Lewes-spelare. När domare Yasmin Seed blåste av för full tid så stod United som klara vinnare.

Det som avgjordes var hur som helst skytteligan: Jess Sigsworth vann den med sina 17 mål, vilket gav henne andra raka skytteligasegern i FAWC, då hon förra säsongen vann den med sina 15 mål för Doncaster Rovers Belles. Andraplatsen i skytteligan delades av fyra spelare på 14 mål: Sigsworths lagkamrater Ella Toone och Lauren James, samt Spurs’ Rianna Dean och Charlton’s Elizabeta Ejupi.

Sigsworth vann även den interna skytteligan för alla turneringar, med 18 mål totalt, följd av i tur och ordning: James på 17 mål, Green på 16, Toone på 15, Zelem på 11, Arnot på 7, Devlin på 6, Greenwood och Hanson på 5 vardera, Galton på 4, båda Turners på 2 och Harris och Rose med ett var.

Publiksiffran 3702 åskådare var dessutom nytt rekord för FAWC.

United XI: Ramsey – Smith, A.Turner, M.Turner, Greenwood (c) – Toone, Zelem, James – Arnot, Sigsworth, Galton

United bänk: Bentley, Harris, Palmer, Devlin, Hanson

Lewes XI: Baker – Boswell, Panting, Paye, Quayle – McIntyre (c), Rutherford, O’Rourke, Moloney – Lane, Rood

Lewes bänk: Wilson, Owen, Taylor, Bridge, Larkin, Rowbotham, King

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter