Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Cardiff

United avslutade på sämsta sätt med att få stryk hemma av redan nedflyttade Cardiff…

United XI: De Gea – Dalot, Smalling, Jones, Young (c) – Pereira, McTominay, Pogba – Lingard, Rashford, Greenwood

United bänk: Romero, Valencia, Fred, Garner, Gomes, Mata, Martial

Cardiff XI: Etheridge – Peltier, Morrison (c), Ecuele Manga, Bennett – Mendez-Laing, Gunnarsson, Bacuna, J.Murphy – De Cordova-Reid – Zohore

Cardiff bänk: Cunningham, Richards, Harris, Ward, Healey, B.Murphy, Hoilett

Domare: Jon Moss

Inför: Solskjaer gjorde fem ändringar i elvan från Huddersfield-matchen, främst framtvingat av skador. Lindelöf, Shaw, Matic och Sanchez försvann ur truppen, och Mata petades till bänken. Dalot, Smalling, Pereira, Lingard och Greenwood äntrade elvan. Greenwood blev i och med det den yngste spelaren att starta en Premier League-match för United med sina 17 år och 223 dagar – det slog Frederico Machedas rekord på 17 år och 254 dagar. Dock inte den yngste att spela i en PL-match, då Angel Gomes fick ett inhopp mot Palace vid 16 år 263 dagar, och det är väl också värt att notera att rekordet är bara för PL-eran, dvs post-1992 – yngst någonsin är såvitt jag förstått Jeff Whitefoot som i April 1950 var 16 år och 105 dagar när han startade mot Portsmouth.

Första: Cardiff tog hand om avsparken på Old Trafford. Pereira fick matchens första chans då han i 3e minuten skickade ett lågt skott tätt utanför bortre, via en styrning på ett försvararben. Minuten därpå skickade Greenwood en nick över. I 9e minuten fick Etheridge ett skott rakt i famnen från Pereira. Det var United som tog och höll kommandot dock. I 15e minuten var det Rashford som skickade ett skott i famnen på Etheridge. Rashford kom nästan loss i djupet i 17e minuten, men hans skott försvann ut en bra bit bortom bortre stolpen. I 19e minuten fick en Cardiffspelare iväg ett lågt skott som De Gea räddade säkert. I 22a minuten blev det straff till Cardiff – såg först ut som en onödig tackling av Dalot, men reprisen visade att Mendez-Laing sparkade hål i luften och föll pga det. Men straff blev det, och han stegade själv upp och skickade in 0-1. United var nära att kvittera direkt men Greenwoods skott tippades i stolpen och ut av Etheridge. Strax därpå fick Etheridge parera ett skott av Lingard. Matchens första gula halade domare Moss upp i 28e minuten då Bacuna fällde Lingard bakifrån. I 38e minuten kontrade United, Rashford spelade fram bollen till Greenwood ute till höger, och han försökte skjuta med vänstern och prickade burgaveln. Cardiff var nära att utöka minuten därpå när Gunnarsson drog iväg en genomskärare som Zohore precis fick huvudet på men inte lyckades rikta på mål. Strax därpå fick J.Murphy en boll vid straffområdesgränsen och drog till ett skruvat skott som De Gea akrobatiskt fick tippa över ribban till hörna. I 42a minuten sprang Bacuna ner Rashford bakifrån men slapp nånting alls. Pereira fick sen Uniteds första gula för en sen tackling på De Cordova-Reid. När domare Moss blåste av för pausvila så satt Cardiff i ledning tack vare en felaktig straff, men United hade gjort ett svagt jobb av att försöka sätta Etheridge på prov.

Andra: Till andra halvlek så gjorde Solskjaer en ändring, då Martial äntrade planen på bekostnad av Jones, som skadat sig i första. Därmed klev McTominay ner som mittback. I 51a minuten drogs Martial ner när han var igenom, men domare friade. I 55e minuten utökade Cardiff då McTominay blev överspelad och J.Murphy kom loss och kunde spela fram Mendez-Laing till öppet mål och 0-2. Etheridge fick en stund senare göra en reflexräddning efter en nick. Gunnarsson fick lämna plats för Richards i 59e. Martial försökte sig på ett skott strax därpå, som Etheridge tippade till hörna. Pogba och J.Murphy fick båda gult i 61a minuten då de bråkade om en boll vid ett inkast. I 63e minuten kom nästan en Cardiffspelare igenom, men Smalling stod för en bra brytning. Lingard tog i 71a minuten ett gult kort för att ha sparkat bort en boll i frustration. Två minuter senare så kom Greenwood nära med en nick, men han fick den inte på mål. I 74e minuten kom Gomes och Valencia in för Dalot och Pereira, och Zohore fick kliva av för Ward. Mendez-Laing plockades i 80e minuten av för Hoilett. I 91a minuten så fick United frispark tätt utanför straffområdet efter att Morrison kapat Rashford. I 93e minuten fick Greenwood iväg ett skott rakt på Etheridge. När domare Moss blåste av för full tid så stod Cardiff som vinnare med 0-2, och United hade lyckats med att på två sista matcherna mot redan nedflyttade lag bara plocka en poäng.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Kan inte lastas för något av målen och stod för nån bra räddning.

Dalot: 1 – Hyfsade inlägg, det stannar där. Olycklig vid första målet, agerade publik på andra målet. Hans defensiv är inte PL-klass (ännu, förhoppningsvis).

Smalling: 2 – Stod för en del okej brytningar och var minst dålig i ett dåligt försvar.

Jones: 1 – Helt borta och sen, såklart, skadad.

Young: 1 – Suck.

Pereira: 2 – Han var pigg i kanske tjugo minuter, sen tappade han.
McTominay:
2 – Stabil som mittfältare, inte alls lika stabil som mittback. Förlorade en duell som ledde till 0-2.

Pogba: 1 – Såg bara sömnig ut större delen av matchen. Vaknade till lite sista kvarten men det räcker inte.

Lingard: 1 – Osynlig insats. Lyckades inte bidra.

Rashford: 1 – Svaga avslut, dåligt beslutsfattande.

Greenwood: 3 – Kom till lägen, men missade allt, såg nervös ut i avslutslägena. Bra rörelse dock. Har helt klart framtid men bör nog helst spelas in stegvis (U23+cupmatcher och inhopp nästa säsong).

Martial: 1 – Pigg i fem minuter, sen sa det poff och han var borta.

Gomes: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Valencia: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 1 – Förlust hemma mot redan nedflyttade Cardiff? Näpp.

Summering: United kom ut och såg okej ut i tjugo minuter, även om det redan där ringde varningsklockor kring inställning och mental styrka på flera spelare. Sen fick Cardiff en straff och allihopa försvann. De här två sista matcherna har väl om något motiverat att c:a halva truppen måste bort i sommar och startelvan måste spetsas rejält.

Förlusten innebär att United slutade på sjätte plats i PL, och grannen City vann (före Liverpool, vilket gör det något uthärdligare ändå).

Oavsett vilket så måste väldigt mycket göras i United om inte nästa säsong ska bli en plågsam historia. En Director of Football måste tillsättas och startelvan måste spetsas, samtidigt som man måste göra sig av med en hel drös dödkött.

En trupputvärdering för säsongen kommer följa inom ett par veckor, och sen har vi en sommar som lovar att vara extra fylld med alla världens rykten framför oss.

25 Kommentarer

 1. ManU4ever

  12 maj, 2019 at 19:50

  Mmmm….

 2. Åke Nilsson

  12 maj, 2019 at 20:05

  Gud bevare Man U. Låt oss börja om från början i en förening som helt tappat fotfästet. Köp in lovande , hungriga ungdomar o ge dom fyra år. Gärna med en ny manager.

 3. Bassme

  12 maj, 2019 at 20:05

  Då måste dof in i morgon om man ska hinna göra någon skillnad på något till nästa säsong. Nej jag förespår bale rykten och Pogba, och någon klassspelare som vill ha förbättrat kontrakt.

 4. David

  12 maj, 2019 at 20:06

  Jag är taggad på att se greenwood nästa år, jag hoppas verkligen att han kan slå sig in i startelvan då.

 5. Björn

  12 maj, 2019 at 20:49

  Kanske måste ole gå? Var ju tänkt som interim och det har ju gått helt åt helvete. Spelet är ju lika planlöst som under mou men med ännu sämre försvarspel. Vi måste nog in med ett starkt tränarnamn för att lyckas på transfermarknaden.

  • Felix

   12 maj, 2019 at 21:04

   Starkt tränarnamn typ LvG eller Mou då eller? Nej tack, vi har redan provat att byta tränare för många gånger. Vi behöver få in en Director of Football för att få styr på transferagerandet, för truppen måste renoveras rejält.

   • Björn

    12 maj, 2019 at 21:54

    Det jag menar är att ole har noll dragningskraft bland spelare ute i europa som vi behöver få in för att stärka upp truppen. Självklart behöver vi sportchef bättre scouting och allt det där också. Jag tror dock att ole kommer vara ett sänke i förhandlingarna i sommar. Hoppas såklart att det går bra men hade hellre sett en poch eller allegri som en tung pjäs i förhandlingarna. Det här med att vi byter tränare ofta är ju pga av att de misslyckats. Ska vi behålla folk som inte presterar? Det man ska kolla efter är en tydlig riktning uppåt när det gäller spelet under matcher och hur spelarutvecklingen ser ut. Blir några spelare bättre under tränare x? Ser spelet bätttre ut efter 4 månader 7 månader osv.

    • Viktor

     12 maj, 2019 at 22:36

     ”Ska vi behålla folk som inte presterar?”

     Nej självklart inte men att påstå att ole inte presterar blir ju lite tokigt med tanke på att det är samma uppsättning av spelare som gick 12 (eller hur många det nu var) matcher obesegrade, och som efter lite motstånd slutar kriga för märket på tröjan och bla får stryk med 4-0 mot Everton. Everton är inget lag som slår andra lag med över 3 mål. Jag har svårt att tro att det är ole som ändrat sin inställning och inte spelarna. Jag förstår att det är lätt att skylla en enskild person, tränaren, istället för på spelarna men om man låter ole gå för att spelarna inte kämpar för såväl tränarstaben som fansen har man tappat allt som denna fina klubb någonsin stått för. Nu har vi provat med ”stora namn” i 6 år och har det blivit bra? Nej. Nu när vi äntligen har någon som andas United ska vi väl förfan inte skicka honom för att spelarna inte ställer upp. Dessutom vill vi inte ha fler färdiga världsstjärnor som bara kommer för att säkra en redig pension. Vill dom inte komma pga tränaren hade de ändå inte krigat för klubbmärket. Vi vill inte ha fler kompisvärvningar ala mourinho matic. Vi vill ha unga hungriga spelare som ser en transfer till united som ett step uppåt istället för världsstjärnor som ska tjäna lite extra innan de lägger av.

     • Viktor

      12 maj, 2019 at 22:38

      De första åren med sir Alex var inte heller på topp men tack vare att man hade tålamod med någon som visste var de innebar att träna och spela i united så fick man många många framgångsrika år framför sig

     • Björn

      12 maj, 2019 at 23:59

      Säger inte emot då allt det du säger stämmer. Det jag menar är att ole kommer rimligtvis inte kommer vara ett dragplåster vid transfers i sommar och han är helt omeriterad som tränare och är inte kvalificerad egentligen. Men vi får se hur det går.

     • Böje

      13 maj, 2019 at 08:46

      Viktor : det där med sir Alex är sant men knappast relevant 2019, det är inte samma sport ens.

     • Scchhh

      13 maj, 2019 at 12:12

      Fast Viktor på den tiden var inte united den united är idag. Sir alex hade mindre material och mindre ekonomi att arbeta med.

 6. GGMU7

  12 maj, 2019 at 22:02

  Att byta tränare nu vore helt katastrofalt för våran klubb! Vi får helt enkelt vänta tålmodigt på att Ole förhoppningsvis vänder på skotan nästa säsong.

  Truppen måste renoveras som Felix skriver, men det måste gå på rätt sätt! Att värva stjärnspelare är inget vi behöver. Det ör viktigt att truppen har samma personlighet, samma tänk osv. För det är tydligt att spelarna vi har nu beter sig ofta på olika sätt, speciellt när det inte går som det ska. Sen är ledarskap något att också tänka på då det inte finns nån ledare på plan.

  • Jensan

   13 maj, 2019 at 06:46

   GGMU7,
   Jag gillar det du skriver här.
   Handen på hjärtat, tror du idag att Solskjaer lyckas vända på skutan inom ett år, dvs vi kommer ikapp och tom förbi Arsenal och Tottenham, att börja med?

   Personligen tror jag, tyvärr, att det kommer ta väldigt många år att komma ikapp och förbi både Liverpool och City. Detta mest beroende pga att även City och Liverpool kommer utvecklas och bli ännu bättre varje år.
   Jag hoppas förstås att jag har helt fel.

   • ManU4ever

    13 maj, 2019 at 12:47

    Det tog många år för Liverpool med! City har ju som bekant gått lite fortare men det är ju mer av ekonomiska muskler och Pep´s inträde. Dock tog det ett litet tag där med. Vi får ha tålamod sen tycker jag som ovan, bygg laget kring spelare med rätt attityd, spelare som brinner för klubben. Behöver inte vara stora stjärnor men satsa ungt, Declan Rice, David James osv…

    • Jensan

     13 maj, 2019 at 14:42

     Liverpool har de senaste 15-20 åren varit klubben som NÄSTAN vinner.
     Med Klopp har dom förlorat tre finaler och nu den 1a juni spelar dom din fjärde final med Klopp som tränare.
     Än så länge har dom inte vunnit ett skit med Klopp.
     Slår Liverpool Spursen i CL finalen (som är en rimlig gissning), kanske blir det proppen ur för dom.
     Eller så börjar det gå utför igen som det gjorde efter deras CL seger 2005.
     Hur som helst är Liverpool ikapp City, spelmässigt och i princip poängmässigt. Återstå och se nästa år om Liverpool är förbi City eller så vinner City ligan med 15-20 poäng igen.

   • Felix

    13 maj, 2019 at 13:51

    Finns INGEN tränare som vänder den här skutan på ett år. Tror man det så har man orealistiska förväntningar. Kommer ta minst 3-6 år att kunna utmana City/Pool på allvar, och det förutsätter att strukturen sätts och man faktiskt har en plan.

    • Jensan

     13 maj, 2019 at 14:52

     Felix,
     Tror du att ledningen och ägarna vill/orkar vänta i 3-6 år tills laget vårt på riktigt börjar hota om PL guldet?
     Många snackar om CL guld hit och dit. För en engelsman kommer PL långt före CL och alla andra titlar.

     • Felix

      14 maj, 2019 at 00:04

      Jag kan inte se att de har något annat val. Har de inte de tålamodet så kommer det inte bli några PL-titlar inom 3-6 år heller.

     • Jensan

      14 maj, 2019 at 08:19

      Felix,
      Det är ju det som är krukset.
      Sponsorerna och ägarna vill ha avkastning på investerade pengar. Frågan är ju om dom har tålamod.
      Jag tror vi lär märka redan om ett år vilken riktning det bär.

 7. Bogota’banditen

  12 maj, 2019 at 22:27

  Det är aldrig för sent att ge upp, visade vårt håglösa lag idag – igen…fy f-n vad utmattad man blir. Och hur i all världen ska denna Titanic-skuta kunna vändas? En sak är säker, det kommer att dröja många många år…

 8. Tin

  13 maj, 2019 at 05:36

  Viktigt att United får director of football och Ole får sin tid att försöka lyckas med att få tillbaka klubben på fötterna igen. Så det är tidigt att avgöra om Ole är rätt eller fel man för United, vi får ha tålamod och se vad som händer efter minst en hel säsong.

 9. Stefan

  13 maj, 2019 at 08:46

  Jag tror problemet startade när Herrera, Matic, Martial och Lingard blev skadade. Där och då tappade vi tryggheten både framåt och bakåt, men framförallt tappade vi passningsspelet. Herrera och Matic dominerade( särskilt när vi hade boll) det inre mittfältet och var själva motorn i allt vi gjorde. De fick så många andra spelare att prestera bättre( framförallt Pogba ), man såg även inte bristerna våran backlinje har när det gäller spelet med boll…..
  Jag tror och hoppas att Ole lyckas värva 2 riktigt bollskickliga innermittfältare och även 2 i backlinjen.
  Framåt har vi kvalite, men lyckas inte få ut särskilt mycket av den. Martial(världsklass när han får rätt förutsättningar), Rashford( samma där, men han behöver rätt bollar i djupled), Greenwood( oslipad diamant) och sist men inte minst Sanches( hur kan någon gå från världsspelare till medelmåtta?)

 10. GGMU!

  13 maj, 2019 at 10:51

  Tror helt och hållet på att OGS är rätt man förtillfället. Han vet vad United är, han äter, sover, drömmer United. Ingen annan kan United i dagens läge som honom. Kanske Giggs.

  Problemet är panik värvningar. Tror Miki hade gjort det betydligt bättre än Alexis under OGS. Alexis är en kvalitet spelare utan självförtroende. Kolla vilka klubbar, kolla statistiken. Helt o hållet en kvalitetspelare. Kanske kan han ha 2 sädonger kvar på topp. Sänk lönen o ge han bonusar för att prestera istället för att ha 5 miljoner i veckan eller vad det talas om.

  Pogba samma där, ge han självförtroendet tillbaka. Låt han vara sig själv.

  Greenwood, Rashford, Chong har alla potential till att bli grymma. Inte sett Gomes så mycket men han kan mycket väl bli något stort.

  Tror stenhårt på att vi ska bygga laget med hjärta istället för idiot värvningar. In med spelare som är lagspelare behåll stjärnorna och ut med dom som inte visat att dom håller United klass.

  Young, Smalling, Jones, dessa 3 har varit med när skeppet sjunkit från start. Dom kan omöjligt resa sig från att ha varit ett av världens bästa klubblag till att miss CL 2-3 gånger? Pinsamt.

  Woodward har tuffa beslut att ta, förhoppningsvis inga alls och in med en sportchef som kan strategier som vet vad som saknas.

  Dybala är min drömvärvning, in med en ersättare för Valencia och 1 mittback. Fyll hålet efter Herrera så har vi en trupp som kan utmana om någon titel och topp 4 nästa säsong.

  Hörs när försäsongen närmar sig 👊 GGMU!

  • Albo

   13 maj, 2019 at 13:20

   Hörs i början av augusti, ha en fin sommar kompis 💪🏽

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter