Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Solskjaer om värvningsstrategin

Ole Gunnar Solskjaer pratar om vilken typ av spelare han vill ha in under sommarens transferfönster…

United köpte sällan etablerade världsstjärnor under Sir Alex och David Gills ledning, men när duon gick i pension så implementerade Ed Woodward en annan och mycket mer offensiv värvningsstrategi. Sedan sommaren 2013 har United köpt mängder av spelare, men inte många har fungerat speciellt bra. Man har även köpt in många stora namn som Angel Di Maria, Radamel Falcao och Alexis Sanchez men ingen av dem har lyckats i klubben.

Annons – Sista ligaomgången är här. Oddsen hittar ni hos Snabbare

Under gårdagens presskonferens hintade Solskjaer om att det i sommar inte blir tunga namn som värvas, utan istället unga spännande spelare likt Rooney och Ronaldo – när de först kom till klubben.

”Jag tycker aldrig vi varit en klubb som köper färdiga spelare. Ronaldo var inte färdig och Rooney var inte färdig. Många spelare har kommit hit och utvecklats till de superstjärnor de är idag och det måste alltid vara modellen här – att utveckla spelare. Jag har den bästa personalen, den bästa miljön, de bästa supportrarna – om det är något de älskar så är de spännande spelare som får dem att lyfta ur stolen. Förhoppningsvis kan vi få in några sådana.”

Det ska ju dock tilläggas att råämnen som Marcus Rashford och Anthony Martial inte heller haft en rak utvecklingskurva. Så det är inte bara de stora namnen som misslyckats under de senaste åren.

Källa: MEN

5 Kommentarer

 1. David

  11 maj, 2019 at 10:56

  Det blandat med rutin som Ajax gjort. Våra egna rutin värvningar som typ rvp, Hargreaves etc

 2. Daniel Johansson

  11 maj, 2019 at 13:04

  Fast vi kan ju inte bara värva råämnen utan även stora spelare. Eller ska vi vänta med att vinna ligan om 7-8 år. Jag älskar tanken att bygga ett lag från grunden och det ska vi delvis göra men det funkar ju inte fullt ut. Blir faktiskt lite orolig på hans resonemang med att bara leta ej färdiga spelare. Då finns en jäkligt stor risk om inte det faller ut väl att vi snart är 10-12 i ligan. Sen komner united ha noll i dragningskraft att värva spelare.

 3. Buhu

  12 maj, 2019 at 10:58

  Jag älskar verkligen vad ole och phelan pratar om, använda akademins egna talanger och sen komplettera med andra talanger och lite rutin.

  Men man får inte heller glömma att United är ett av världens största varumärken om inte det största? Med det sagt så kommer sponsorer osv bara tillåta att han värvar enbart engelskt och enbart unga spelare, adidas kommer kräva ett stort namn som bär deras plagg, andra sponsorer likadant, adidas är endast intresserad av inkomst och pengar, Daniel James kommer inte generera stora pengar. Det som krävs av ole och phelan att analysera och få in 1-3 stora namn för att sen ge plats åt talanger och andra nödvändiga spelare. Det är nog inte lätt att vara coach för United, det måste klicka på alla plan

  • Albo

   12 maj, 2019 at 11:15

   Håller med, det var det här som Böje pratade om. Det är nästan mer politik än fotboll, Ole måste nästan vara professor i både ekonomi och marknadsföring för att rodda detta. Tråkig utveckling anser jag.

   Men du har helt rätt i att Oles uttalanden låter ruskigt bra.

 4. Buhu

  12 maj, 2019 at 10:59

  Kommer inte tillåta att bara värva ungt och engelskt*

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter