Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

United om Phelans framtid

Manchester United ger en uppdatering om vad som kommer ske med Mike Phelan framöver…

Phelan lånades in från Central Coast Mariners samtidigt som Solskjaer plockades in som interimtränare. Solskjaer har redan fått en permanent anställning, men vad som ska hända med Phelan har däremot varit oklart. Nu bekräftar dock United att man anställer honom permanent och att han skrivit på ett tre års-kontrakt .

Annons – Odds till alla matcher i sista Premier League-omgången hittar ni hos Snabbare

Phelan säger: ”Jag är väldigt glad över att vara tillbaka som assisterande manager. Manchester United har varit en väldigt stor del av mitt liv sedan jag kom hit som spelare 1989 och jag är väldigt glad över att kunna fortsätta den här relationen i den här nyckelrollen. Sedan jag kom tillbaka i december så har jag verkligen gillat att jobba med Ole, Michael (Carrick), Kieran (McKenna), Mark (Dempsey) och Emilio (Alvarez) och vi är alla fokuserade på att förbereda för nästa säsong.”

Källa: MEN

16 Kommentarer

 1. Diablo

  10 maj, 2019 at 12:54

  Härlig nyhet! Ro hem Daniel James idag oxå så blir det en dag i positiv bemärkning, det kan behövas.

 2. Fricken89

  10 maj, 2019 at 15:31

  Låter bra! börja nu även att se över och bestäm er för en sportchef att locka över innan sommaren att jobba med OGS, så man kan börja kolla på värvningar lagom till fönstret öppnar i juni. I sommar så ska/borde allt ske ordentligt och värva in spelare för ett överenskommet spelsystem. Och inget jävla ihopkok av Woodward & co, precis som har skett under dessa sex åren!
  Det är dags (för sex år sedan) och lämna denna tågrälsen som bara går runt, runt och hitta tunneln som tar oss ut i ljuset igen!

  • martin

   10 maj, 2019 at 18:21

   Fricken89: Herrejösses! Det nästan blivit nåt slags religiöst här inne med att tro att avsaknaden av en sportchef är orsaken till uniteds haveri de sista åren och att tillsättandet av en sådan skulle lösa alla problem. Så jäkla trött på allt detta yrande om sportchef. Är en sportchefsroll så otroligt viktigt så hade ju självklart united tillsatt en sådan för länge sedan. En sportchef kan vara nyttig i en klubb, absolut, men en sportslig organisation kan även fungera ypperligt utan en sådan. Tror knappast att sportchefen har någon jättestor funktion i en klubb som Real Madrid t ex, då man snarare har en annan sportslig lösning där t ex presidenten har mer avgörande makt. Det är många faktorer som spelar in för hur en klubb lyckas, förenkla det inte med att Uniteds styrelse varit korkade som inte fattat att man behöver en sportchef.

   Sedan vet jag inte vad du menar med ihopkok? Mourinho hyllade du ju massor när han satt på Uniteds tränarpost, han var med och värvade in tror jag 13 spelare under sina 2,5 år, hur kan du berömma honom och samtidigt tycka att man stått för ett ihopkok? för detta ihopkok har väl han i högsta grad då bidragit till? Värvningar av Zlatan, Lukaku, Matic tror jag knappast skett om det inte vore för hans önskan. Även övriga spelare som tillkommit under hans styre har han ju givetvis varit med och gett sitt godkännande om. Sen har han givetvis inte fått alla spelare som han bett om, men vilken tränare får det liksom?

   Jag personligen tycker United värvat lite för ”akut” de sista åren. Man har gjort för många värvningar för att få framgång direkt och som istället har straffat sig. Pogba värvar man tillbaka trots att han bara några år tidigare vägrat förlänga och lämnat på fri transfer. Lukaku värvar man in, mest i brist på annat kändes det som. Då Lukaku redan under Everton tiden var känd för att ha dålig statistik mot bra lag och dessutom sällan gjorde avgörande mål. Året då Lukaku kom 2a i skytteligan på 24 mål, så slutade everton 7a i ligan. Helt galet men man hade faktiskt slutat 7a även om inte Lukaku gjort ett ända mål. Häpnadsväckande statistik som ändå säger en hel del, ändå värvar man honom. I Sanchez och Matic värvar man spelare där bäst för datumet närmar sig eller redan är passé. Sedan har ju vissa värvningar varit ren otur. Mchitarjan kunde ju lika gärna blivit succé, nu blev han inte det. Bailly likaså. Men med detta sagt, det är många faktorer som spelar in på varför det gått som det gått för united de sista åren. Inte bara att man inte har någon sportchef, det är att göra frågan betydligt enklare än vad den är.

   • Solskjaer

    10 maj, 2019 at 18:50

    Martin 👌👌👌👌

   • Roy

    10 maj, 2019 at 20:27

    Det var en nyttig läsning👏👏👌

   • Fricken89

    11 maj, 2019 at 02:39

    Jag förenklar inget, jag ser bara det så som jag uppfattar problemet. Att du har en annan uppfattning respekterar jag, men det får stå för dig/er som tycker så. Ja, det är många faktorer som spelar in till varför United inte kommer upp i förväntad nivå kontinuerligt. Men att man ständigt kör runt i samma hjulspår och i slutändan faller ihop säsong efter säsong (med tre olika tränare med olika spelfilosofier), så finner inte jag någon annan huvudsaklig förklaring än att styrelsen behöver uppdateras med fler sportsligt insatta – och skapa sig ett underhållande spelsystem och behålla och värva in spelare som passar in där för att bli en stark lagmaskin.
    Sedan tror jag knappast att LvG och Mou hade sista ordet i alla deras värvningar, vissa absolut, men Woodward och styrelsen hade garanterat fingrar med också i vilka spelare som skulle in. Det är svårt att lyckas skapa ett starkt lag om man inte ”talar samma språk” på det sportsliga planet inom klubben. Både LvG och Mou har kritiserat United-styrelsen efter deras avsked och det lutar mer och mer åt att det är dem som är ett av de bidragande problemen för United. Vad jag menar med ”ihopkok” av spelare, är att spelarna tillslut visat sig att inte passa ihop (bli ett starkt lag ihop), enbart stunder då och då men inget som håller i längden/kontinuerligt. Bra individualister (till en början) som tillslut blivit ojämna och helt oförmögna att bilda en stark sammanhållning tillsammans som ett presterande lag i slutändan.
    SAF t.ex, hade sin bild klar av vad han ville ha och se av sitt lag och såg till att nästan alltid ha spelare som passade in i hans spelidé – och när det blev problem, så löste han dem snabbt. Detta försvann i samma veva som han pensionerades och när Moyes gjorde sig av med all sportkunnig och världslags-vana personal! Sedan dess har ingen spelidé uppfattats. Finns inget sportsligt kvar i United sedan SAF pensionerades. Bara ekonomi och en styrelse som bara bryr sig om (och KAN) pengar! United är i dagsläget mer av ett företag än ett världslag/fotbollsklubb, sorgligt men sant.
    Som sagt, håller med om att det är många faktorer som spelar in i Uniteds sexåriga kräftgång, men avsaknaden av att vara kapabel till att få in rätt typ av spelare – och framförallt, att ha en implementerad och underhållande spelidé att förhålla sig till, är något som verkligen lyst med sin frånvaro och är definitivt ett stort problem.

 3. Mogge

  10 maj, 2019 at 17:23

  Verkar som vi går mot yngre nyförvärv. Det tror jag är rätt väg att gå för oss.

 4. Micke

  10 maj, 2019 at 20:50

  Martin förlåt men du har ju verkligen ingen koll! Det är just en skicklig sportchef vi behöver..

  JUST NU har ED WOODWARD värvat in de flesta spelarna och du tycker det har gått bra? Sanchez, di Maria , falcao och pogba. Alla storanamn men inga spelare vi direkt behövt förutom pogba. Han har gått efter namn.

  På planen har de varit en katastrof men utanför desto bättre (pr).

  Nu ryktas det att man ska värva dybala ännu en namn.

  Vi behöver en sportchef som kan se över lagbygget och värva just spelare behöver.
  Ed Woodward får återgå till sponsor delas det är något han är bra på.

  Under Fergie så var det just han som skötte värvningar och inte ed.

  Så jo vi behöver en sportchef eller en sportsligledning.

  • Böje

   10 maj, 2019 at 21:09

   Ingen påstår att vi inte behöver en sportchef. Däremot påstår jag med flera att det är långt mycket mer än det som behöver fixas, problemet är inte så enkelt.

  • martin

   10 maj, 2019 at 21:48

   Micke: Jag har ingen koll? Men det har du?
   Du skriver att Ed Woodward värvat in Sanchez, di Maria , falcao och pogba medan det på Fergusons tid var han som skötter värvningarna och inte Ed. Hur vet du det? Sitter du inne på inside information som vi andra inte känner till, känner du folk inom klubben och vet hur Manchester United arbetar och går tillväga? Om du tror att Woodward ensam bestämmer vilka värvningar som ska göras och inte i samråd med någon annan (t ex tränare) så skulle jag vilja påstå att det är du som inte har någon som helst koll. Tror du på fullaste allvar att världsnamn på tränarfronten, som Van Gaal och Mourinho låter Woodward värva fritt utan att blanda sig i? På riktigt? Hur dum får man vara…
   Du skriver att på planen har det varit katastrof men utanför desto bättre. Vad grundar du detta på? Jag menar att det varit bra pr? För går en klubb dåligt, harvar i tabellen år efter år etc, hur fasen kan du få det till bra pr? Flera tidningar gick nyligen ut med uppgifter om att United tappat till ett värde av 4,7 miljarder på senaste året, vilket beror på högre löner och minskade intäkter, skriver man i rapporten från University of Liverpool’s Centre for Sports Business Group som tagit fram siffrorna. Så återigen, vem är det som inte har koll? hmm…

   Sedan har jag aldrig påstått att United inte behöver en sportchef. Paul Scholes påstod visserligen det, men har har säkert heller ingen koll. Vad vet han om hur United sköts. Han kanske kan fråga dig?
   Jag tror säkert att en sportchef kan vara bra, absolut, om man finner rätt man för uppdraget dvs, men heller är inte detta lösningen på hela problemet. Uniteds haveri efter Fergusons pension beror på många faktorer, inte bara att man saknat Sportchef.

   • Micke

    10 maj, 2019 at 22:41

    Haha !!

    Det är ALLMÄNT känt att Fergie styrde allt.. vilka spelare som skulle in samt ut det är ingen nyhet..

    Ja United vart nya real Madrid som skulle värva callicot (stavning).

    Mou har ju gång på gång utryck missnöje att han inte fick välja. Säga vad man vill om honom (fiasko) så har en uttryck att nästa klubb han ska träna ska ha bättre struktur.

    Det är allmänt känt.

    David gill och ferdi styrde allt och där tappade man mycke kompetens på plan pch utanför. Därför skulle en sportchef typ Edwin (hade varit drömmen).

    Klart som faen det har varit bra pr när man värvat stora namn.

    • martin

     11 maj, 2019 at 02:16

     Micke: Jag vet knappt om det är värt att fortsätta en sådan här diskussion med dig. Men jag gör ett försök. Att du uttrycker det som att jag verkligen har ingen koll, det tycker jag är beklämmande. Jag får snarare bilden av att det är du som inte har någon som helst insikt i hur man bedriver vare sig föreningar eller företag. Du verkar på allvar tro att Woodward kommit in till United som diktator utan någon som helst ödmjukhet och bestämt allt? Hör du hur dumt det låter. Vilket företag eller förening fungerar på det sättet? Det är inte fotboll manager det här 😉 United är ett enormt företag värderat till närmare 30 miljarder. En av världens största idrottsföreningar. Woodward må vara VD, men under honom finns ett enormt entourage, det krävs ingen Einstein för att räkna ut.

     Att Mourinho kastar skit på uniteds ledning kan väl inte vara förvånande, de gav han sparken efter ett uppenbart misslyckande. Klart han vill lägga skulden på någon annan än sig själv. Samma med Van Gaal och samma med de flesta tränare som misslyckas i en klubb och får sparken. Det är ju aldrig deras eget fel 😉 Förresten, att Mourinho gillar att skylla ifrån sig (på spelare, ledning, domare etc) det om något är väl ALLMÄNT KÄNT!!!

     Och vad gällande PR så rekommenderar jag dig att ta en kurs i marknadsföring. För om du tror att PR mest handlar om att värva stora namn, så är du ute och cyklar. Visst, knyter en klubb till sig stora stjärnor så är ju det givetvis bra PR, men floppar dessa så blir det i förlängningen dåligt PR. United som klubb har gått på dekis i flera år nu utan några direkta sportsliga framgångar (Europa League vinsten undantaget), vilket snarare resulterat i dålig PR och att klubbens marknadsvärde minskat.

     Sedan så har ju United knappast värvat dessa stora namn bara för PR-syfte. Sanchez väntade sig t ex ingen att han skulle floppa så. Där var det ju enligt medierna en dragkamp mellan United och City och jag minns att många här var väldigt nöjda när man vann den dragkampen och ”satte city på plats”. Vid den tidpunkten då han köptes hade man fortfarande en realistisk chans på titeln så Mourinho var nog i allra högsta grad inblandad där och ville få honom till United. Som sagt, vem hade väntat sig att han skulle floppa så?
     Di Maria nämner du också. Di Maria som precis vunnit champions league med Real Madrid och varit strålande i VM. Var det verkligen så konstigt att man tog chansen att värva honom?
     Sedan så är det lätt att glömma men bakom varje värvning finns ju en historia. I Di Marias och Falcaos fall så högg united på 2 stora namn som fanns lediga (möjliga). Man högg även på en rad mindre stora namn. Överlag handlade man nog lite i panik efter floppsäsongen 2013-2014 då man valde att inte förändra så mycket på spelarfronten. Men knappast att Woodward var ensam, Van Gaal har ju som tränare okejat värvningarna. Precis som Mourinho okejade värvningarna som skedde under hans styre (ca 13 stycken på drygt 2 år och ändå ville han ha mer).

     Det stora problemet som jag ser det idag är långsiktigheten. Eller snarare bristen på långsiktighet. Nya coacher känner pressen att få resultat direkt och okejar värvningar av spelare som kanske inte är riktigt det de sökt, men de chansar hellre än att vänta till nästa fönster. Ta Mata under Moyes t ex. Moyes okejade ju garanterat värvningen av Mata, han såg chansen att få en riktigt bra spelare för att rädda hans säsong, men knappast den spelartyp united var i behov av. Van Gaal kände förmodligen även han pressen av att få resultat snabbt och plockade in lite allt möjligt. De absolut konstigaste värvningarna måste man ju ändå säga skedde under hans styre. Där kändes det faktiskt som att hela klubben var i nån form av panikstadie efter 7e platsen och fiaskosäsongen året innan.

     Oj, blev en galet lång text. Men kände att jag uppenbarligen behövde förklara mig då det påstås att jag verkar sakna insikt 🙂

     • Micke

      11 maj, 2019 at 06:45

      Haha det är ju som inte har någon koll all/ och jag tänker inte diskutera med dig något mer…

      Det är ju ingen slump att en spelare som di Maria låg högst upp i tröjförsäljning och det är just såna värvningar ed har gjort.

      Man har värvat spelare som inte har passat in i United.

      Flertalet experter i England har just beskrivit detta som jag har gjort men du kanske har bott i en grotta den senaste tiden.

 5. William

  12 maj, 2019 at 01:18

  Haha, Micke kan vara den mest korkade o lättlurade person som funnits på den här sidan

  • William

   12 maj, 2019 at 01:19

   Hahahaha, snacka om att förlora en diskussion

   • DJ-Uret

    12 maj, 2019 at 11:31

    William,
    Jag tycker stilen du kommer in och kör med i efterhand, när du sparkar på personen som redan ligger ner är ful brorsan och mycket värre än sättet som Micke förlorade själva diskussionen på dock..
    Micke stod iaf för en åsikt, vilken din är har du ju inte ens vågat berätta än.. eller du har kanske inte haft tid till att bilda en egen åsikt för att du är så upptagen med att klanka ner på andras hela tiden?
    🤨

    Men nu har du chansen att berätta så alla kan veta var du själv står i frågan, så kanske någon till och med vill bjuda in dig i en vettig diskussion kring ämnet istället.
    Mvh

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter