Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V16

En uppdatering kring Uniteds övriga lag för förra veckan…

Övriga nyheter

 • 15/4: Uniteds U14 och U12 deltog båda i MIC Cup i Spanien. U14 trupp: Eric Hanbury, Hamzat Balogun, Marcus Lawrence, Marshall Burke, Tyler Fredricson, Ethan Hull, Ruben Curley, Kobbie Mainoo, Paige Wilding, Pharrell Brown, Tom Myles, James Nolan, Toby Oliver, Jack Moorhouse, Louis Jackson, Habeeb Ogunneye, Oscar Goubadia. U12 trupp: Will Murdoch, Nat Whittingham, Reece Munro, Nat Mapengu, Shea Lacey, Corbyn Murray, Rory Leech, Otis Honor, Fin McAllister, Jim Thwaites, Aidan Higgins, Maison Halliday, Da Armer, Corey Edwards, Zac Baumann, Jayce Fitzgerald, Jacob Devaney, Charles Beyler.
 • 16/4: Det bekräftades att United U15 skulle delta i STATSports SuperCupNI, en internationell fotbollsturnering i Nordirland som spelas i sommar. Turneringen startar 28e July, och finalen på Ballymena Showgrounds spelas 2a Augusti.
 • 17/4: Ett av Uniteds flicklag (U15?) besegrade Wales U15 med 7-0.
 • 18/4: United U12 besegrade först Unio Esportiva Figueres med 5-0 i MIC Cup, målen gjordes av Lacey (3) och McAllister (2). XI: Murdoch – Halliday, Munro, Armer, Mapengu – Edwards, Baumann, Fitzgerald – Lacey, Devaney, McAllister. Bänk: Whittingham, Murray, Leech, Honor, Higgins, Thwaites, Beyeler.
 • Sedan vann man med 9-0 mot Alianza i nästa MIC Cup-match, mål av Edwards (3), Devaney, Munro, Lacey, Thwaites, McAllister, Murray. XI: Murdoch – Whittingham, Munro, Mapengu, Lacey – Murray, Leech, Honor – McAllister, Thwaites, Higgins. Bänk: Halliday, Armer, Edwards, Bauman, Fitzgerald, Devaney, Beyeler.
 • I tredje matchen avfärdade man Weston FC med 7-0, mål av Lacey (2), Devaney (2), Thwaites, Higgins, McAllister. XI: Murdoch – Halliday, Munro, Armer, Edwards – Bauman, Fitzgerald, Lacey – Devaney, McAllister, Beyeler. Bänk: Mapengu, Leech, Whittingham, Murray, Honor, Higgins, Thwaites.
 • U14 spelade också i MIC Cup, och vann sin första match mot EF Calonge Sant Antoni med 5-0, mål av Mainoo (2), Nolan, Wilding samt ett självmål. XI: Myles – Balogun, Burke, Fredricson, Veevers – Hull, Mainoo, Brown – Wilding, Nolan, Oliver. Bänk: Hanbury, Lawrence, Curley, Guobadia, Ogunneye, Moorhouse, Jackson.
 • I andra matchen vann man med 2-0 mot Next Generation International, målen gjordes av Hull och Moorhouse. XI: Hanbury – Balogun, Lawrence, Burke, Fredricson – Veevers, Hull, Curley – Mainoo, Brown, Wilding. Bänk: Myles, Guobadia, Nolan, Oliver, Ogunneye, Moorhouse, Jackson.
 • Tredje matchen resulterade dock i en 0-1-förlust mot Can Rull Romulo Tronchoni, där United fick Jackson utvisad. XI: Hanbury – Balogun, Lawrence, Burke, Veevers – Mainoo, Wilding, Nolan – Oliver, Ogunneye, Moorhouse. Bänk: Myles, Fredricson, Hull, Curley, Brown, Guobadia, Jackson.
 • Både U12 och U14 gick vidare till nästa omgång med sina resultat – U12 vann sin grupp, U14 blev tvåa i sin. Inget av lagen lyckades dock ta sig till final i sin respektive åldersgrupp: U12 vanns av Barcelona som slog Valencia i finalen, och i U14-finalen vann Espanyol mot Shakhtar Donetsk.
 • 19/4: Timothy Fosu-Mensah återvände till United för behandling efter att ha åkt på en knäskada i Fulhams 2-0-vinst mot Everton.
 • 21/4: U17 Girls spelade final i FA Girls Youth Cup, där man inte lyckades hålla ett mer rutinerat Arsenal stånget, utan förlorade.

Lånekollen

 • Joel Pereira fick chockerande nog förtroendet igen, och stod hela matchen i KV Kortrijks bortavinst med 1-2 mot Cercle Brugge.
 • James Wilson blev inbytt i andra halvlek mot Kilmarnock, i en match som Aberdeen vann med 1-2 borta. Kilmarnock fick tre spelare utvisade i matchen.
 • I ett Aston Villa som går som tåget så fick Axel Tuanzebe spela från start i vinsten med 0-2- borta mot Bolton, men han byttes ut i 74e minuten pga en skadekänning.
 • Dean Henderson höll nollan för nittonde gången den här säsongen när Forest besegrades med 2-0 hemma.
 • Varken Cameron Borthwick-Jackson eller Ethan Hamilton fick spela, utan båda satt på bänken. CBJs Scunthorpe spelade mållöst hemma mot Blackpool, och Rochdale vann med 1-0 hemma mot Wycombe.
 • Kieran O’Hara fick hämta bollen ur nät tre gånger när hans Macclesfield föll med 3-1 borta mot Northampton.
 • Regan Poole fortatte figurera i Newports försvar och spelade hela matchen i 3-1-vinsten hemma mot Bury.
 • Matty Willock byttes in i 78e minuten när Crawley vann med 1-3 borta mot Exeter.
 • Varken Zak Dearnley eller Tom Sang tog sig in i truppen för sitt respektive lag.
 • Samtliga av Fran Bentley, Naomi Hartley och Ebony Salmon startade i Sheffield United Womens 4-1-vinst mot London Bees. Bentley och Hartley spelade hela matchen, och Salmon blev utbytt i 89e – hon var involverad i 2-1-målet då returen på hennes skott petades in av Sarri.

Matcher

Fyra matcher spelades i veckan: en på måndagen, en på onsdagen och två på lördagen.

Först ut var Ricky Sbragia’s U23 som på måndagen åkte iväg för att spela mot Ben Dawson’s Newcastle U23 på St James’ Park. I målet fick Woolston göra sin U23-debut, vilken dessutom började svettigt. Redan i första minuten fick Longelo ett friläge, vilket Woolston parerade på ett bra sätt med en vaken utrusning, och bollen kunde rensas av Ercolani. Istället var det United som i 3e minuten tog ledningen då Greenwood slog en väl avvägd djupledspassning som förvirrade stackars Watts totalt och frispelade Burkart, och denne kunde enkelt bredsida bollen förbi Harker till 0-1. I 17e minuten så kombinerade Gomes och Olosunde framåt, men Olosunde ville inte skjuta själv utan försökte spela tillbaka bollen som Gomes bara kunde skjuta via motståndare till hörna. På hörnan ville United ha straff då Garners skarv prickade Baileys utsträckta arm, men domarna missade det hela. United utökade i 25e minuten då Gomes spelade ut bollen till Burkart, som väntade ut två motståndare och sen bröt in i banan och skickade in ett lågt skott intill stolpen till 0-2. Gomes var nära att utöka i 29e då hans skott från straffområdeskanten gick i ribban och ut. I 33e minuten så sprang sig dock Chong loss och fick en bra passning av Gomes vilken han utnyttjade till att passa in bollen förbi en felplacerad Harker till 0-3.

United fick ingen vidare start på andra halvlek heller, då Barlow blev sittande med en knäskada efter att ha landat illa, och han tvingades halta av stödd på läkaren. Levitt ersatte. United hade bra kontroll över matchen och Newcastle kom ingenstans i närheten av att faktiskt reducera. I 77e minuten kom spiken i kistan då United fick en frispark strax utanför straffområdet, vilken Greenwood stegade upp och snyggt skruvade in till 0-4. I 84e minuten spikades sen slutresultatet då Levitts inlägg skickades i eget nät av en olycklig Walters, 0-5.

Vinsten spikade dessutom Uniteds slutplacering då man ligger på 6e plats med 6p upp till Villa och 4p ner till Mboro, med en match kvar.

United XI: Woolston – Olosunde, Ercolani, O’Connor, Tanner – Garner, Barlow, Gomes (c) – Chong, Greenwood, Burkart

United bänk: Fojticek, Warren, Levitt, Baars, Bohui

Magpies XI: Harker – Sterry, Bailey, Cass, Walters – Watts, M.Longstaff – Allan, Sangare, Longelo – Sörensen

Magpies bänk: McEntee, Huuhtanen, Young, Roberts, Bartlett

 

På onsdagen var det Casey Stoneys damer som var i spel mot Gemma Davies Aston Villa hemma på Leigh Sports Village. United hade chansen att säkra uppflyttning vid vinst. Man ödde inte heller någon tid utan tog kontrollen över tillställningen direkt. Redan i 6e minuten så skickade Greenwood in en hörna mot bortre stolpen, där M.Turner dök upp och nickade in bollen i bortre till 1-0, vilket var hennes första mål sen mitten av September. Strax därpå så fick Galton ett läge efter ett inlägg av Arnot, men ur dålig vinkel så kunde hon inte överlista Rogers. I 21a minuten misstajmade Rogers en utrusning och tvingades riva ner Arnot, och domaren pekade på straffpunkten. Upp stegade kapten Greenwood och skickade in 2-0. I 35e minuten slarvade Villaförsvaret och Green kunde spela fram Sigsworth som skickade in 3-0, vilket också stod sig till paus.

Redan efter fem minuters spel i andra halvlek så skickade Arnot fram ett inlägg till Toone som volleysköt in 4-0 till United. Några minuter senare så stod Rogers för ytterligare en utrusning, och denna gång stoppade hon Sigsworths skott med händerna utanför straffområdet, och fick därmed rött kort. Villa hade ingen målvakt på bänken, så mittbacken Richards fick kliva in i mål. Frisparken som följde gick via muren och i målramen. I 75e minuten så bröt inbytta Devlin in från kanten, gjorde bort två försvarare och skickade in 5-0. Några fler mål bjöd inte matchen på, och United säkrade uppflyttning.

United XI: Chamberlain – Harris, A.Turner, M.Turner, Smith – Green, Toone, Greenwood (c) – Arnot, Sigsworth, Galton

United bänk: Ramsey, Palmer, Devlin, Hanson

Villa XI: Rogers – N’Dow, Richards, Ale, Brown – West, Hanssen, Smith, Hassall, Haywood – Hutton

Villa bänk: Elsmore, Warner, Hurley, Gibson, Hall

 

På lördagen så var det Neil Ryan’s U18 som var först ut, med en bortamatch mot serieledande Derby U18, tränade av Justin Walkers, på Derby County Training Centre. United hade efter några svagare resultat tappat mot toppen, så matchen var inte riktigt så het som den kunnat vara. Man inledde matchen piggt, men redan i 8e minuten så tog sig Morgan Whittaker fram och sköt in 1-0 till hemmalaget. Fyra minuter senare tvingades French till en låg räddning när Greenwood drog till ett skott, innan Carney i Unitedmålet tvingades till en dubbelräddning när Splatt ville dubbla ledningen. Ramazani kom sen nära då hans lobb landade ovanpå målet, och Whittaker var nära då han prickade kryssribban med ett skott.

I 55e minuten så kom Knight nära då han överlistade Carney, men Devine stod för en bra rensning på linjen. Strax därpå borde Whittaker ha gjort det bättre när han avslutade på Brown’s inlägg, men han skickade bollen över. United hade haft svårt att hävda sig, men började mot mitten av andra halvlek lyckas jobba sig in igen, och i 69e minuten kom kvitteringen då Galbraith vann boll och skickade iväg I.Hughes på högerkanten, och dennes inlägg fann Greenwood som nickade in 1-1. Knappa fyra minuter senare så drog Greenwood in ett hårt skott till 1-2. Han var nära att göra hattrick också, men hans skott i slutminuterna slank tätt utanför ena stolpen.

I och med vinsten så klättrade United om Everton igen, upp på 3e plats. Man är dock två poäng efter Pool som har en mindre spelad, och fem poäng efter Derby som har lika många. Dock återstår bara en match, där man möter just Everton, som ifall de vinner den går om United och tar tredjeplatsen.

United XI: Carney – I.Hughes, Bernard, Williams (c), Devine – Galbraith, Traore, McCann – Elanga, Greenwood, Ramazani

United bänk: Mastny, McGhee, Mellor, Helm, Fish

Derby XI: French – Ebosele, Buchanan, Bird, Minkley (c) – J.Brown, Whittaker, Thompson – Splatt, Knight, A.Brown

Derby bänk: Halwax, Charles, Wilson, Matthews, Nto

 

Casey Stoneys damer spelade sin andra match för veckan på lördagen, hemma på Leigh Sports Village mot Dean Davenport’s Crystal Palace Ladies. Denna gång hade man, vid vinst, chansen att säkra seriesegern. Man satte också full fart från start. Redan i 3e minuten sköt James tätt utanför, och minuten därpå fick Galton ett fritt läge på Arnots inlägg, men hennes avslutsförsök skyfflades utanför stolpen. I 7e minuten fick Sigsworth iväg ett hårt skott som Gillett parerade rakt upp och sen fångade. Målnollan spräcktes av James i 9e minuten då hon fick bollen av Toone vid straffområdesgränsen, gjorde bort Nuttall fullständigt och lobbsköt in 1-0 i bortre. United såg ut att bli lite nöjda med det tidiga målet och kommande tjugo minuterna var händelsefattiga. I 33e minuten kom dock 2-0 då Galton skickade in ett inspel som Stevens styrde mellan benen på sin egen målvakt, och precis framför linjen dök Arnot upp och petade in den i mål. Nästa mål dröjde bara tre minuter: Galton bröt in från kanten, tog sig förbi Collins och Watling, och dunkade in bollen rätt upp i bortre krysset ur dålig vinkel, rakt över Gillett, till 3-0. I 40e minuten hade Palace flax då MacKenzie klarade sig undan med ett gult kort då hon fällde Sigsworth som kommit helt fri om hon kommit igenom. Borde nog ha varit en målchansutvisning. På tilläggstiden i första så kontrade United och Arnot kom fri, men hennes lobbavslut gick i undersidan av ribban och ut.

Andra halvlek inleddes med att Toone gick på skott och Sigsworth kunde styra in 4-0 i 46e. I 70e minuten fick Palace iväg sitt första skott på mål, vilekt Chamberlain räddade säkert. Sista tio minuterna så växlade United dock upp: i 80e så sköt Hanson tätt utanför på Galtons inlägg, och i 83e minuten så dribblade James förbi flera motståndare in i boxen, där hon sköt ett utåtskruvat skott som gick in vid bortre stolpen till 5-0. Knappa två minuter senare så spelade Hanson in en boll till Devlin som drog iväg ett skott, vilket James nickade till på och skickade in till 6-0 – reprisen visade att James var ganska klart offside, men linjedomaren lyckades visst missa det. I 86e minuten så var Belfour nära att få in ett tröstmål, men hennes lobbskott gick i insidan av stolpen och ut. På tilläggstiden så spikade James slutresultatet till 7-0 med sitt fjärde mål i matchen, då hon snodde bollen på mittfältet, avancerade fram och avlossade ett skott som Gillett parerade, men tog emot returen, rundade målvakten och rullade in bollen i öppet mål.

I och med vinsten så säkrade United seriesegern – Spurs förluster mot just United samt Sheffield United innebar att gapet mellan lagen nu är 7 poäng med två matcher kvar. United har Millwall (11a av 11 lag) och Lewes (9a av 11 lag) kvar att möta (Crystal Palace är 10a av 11 lag, så Uniteds avslutning var inte så svår). De sista matcherna blir nog främst en historia kring vem som vinner skytteligan, där det står mellan fem spelare: Jess Sigsworth leder på 15 mål, tätt skuggad av lagkamraten Ella Toone och Spurs’ Rianna Dean på 14 mål, och därefter följer Mollie Green och Lauren James på 13 mål vardera.

United XI: Chamberlain – Harris, Palmer, M.Turner, Greenwood (c) – Arnot, Zelem, Toone, Galton – Sigsworth, James

United bänk: Ramsey, A.Turner, Green, Hanson, Devlin, Smith

Palace XI: Gillett – Collins, Stevens, Nuttall, MacKenzie – Watling (c), McKeag, Chandler – Haydock, Whinnet, Balfour

Palace bänk: Salgado, Butler, Georgiou, Nash, Keogh

 

Denna veckan spelas tre matcher: på fredag spelar U23 sin sista match för säsongen då man tar emot Wolves U23 hemma. Man kan där spela bort Wolves från seriesegern (de är 1a på målskillnad med 40p, följda av Reading och Southampton på samma poäng men sämre målskillnad), men inte själva flytta sig från sin 6eplats.

U18 spelar på lördagen hemma mot Everton U18, där man behöver undvika förlust för att hålla fast vid sin 3eplats, då Everton är två poäng efter. Det är U18s sista match för säsongen. Om man vinner, samtidigt som Liverpool förlorar båda sina kvarvarande matcher, så kan man kliva upp som tvåa (det är dock rätt osannolikt).

Damerna spelar på söndag sin näst sista match, då man åker för ett bortamöte mot tabelljumbon Millwall.

2 Kommentarer

 1. Cuika

  23 april, 2019 at 20:39

  Vilket jobb du gör med dessa sammanfattningar. Alltid lika uppskattat.

  • Felix

   23 april, 2019 at 23:02

   Kul att det uppskattas. 🙂

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter