Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Everton v Manchester United

I morgon söndag tar sig Manchester United an Everton borta på Goodison i en match som blir väldigt viktig för jakten på CL-plats…

Dagsform

United har helt tappat den fina form man hade under Solskjaers första månader. Man har fem försluter och två segrar på de sju senaste matcherna och segrarna – som varit mot Watford och West Ham – har inte varit imponerade. I veckan ställdes man mot Barcelona i returen av kvartsfinalen i Champions League. Man hade 0-1 i baken från första mötet och förutsättningarna att lyckas vända det på Camp Nou var aldrig speciellt goda. United chocköppnade dock matchen och dominerade ett sovande Barcelona… i ca tio minuter. Sedan vankande hemmalaget upp och två snabba mål från Messi sänkte Uniteds optimism och självförtroende. Hoppet pös liksom ut. Slutresultatet skrevs till 3-0 till Barcelona (4-0 totalt). Coutinho gjorde det sista målet.

Nu återstår fem matcher av säsongen och det blir en nästan desperat kamp om den där så viktiga fjärdeplatsen (eller tredjeplatsen). Först ut är Everton borta och sedan följer Man City (h), Chelsea (h), Huddersfield (b) och avslutningsvis Cardiff (h).

United ligger i skrivande stund på sjätteplats i tabellen och man har 64 poäng. Chelsea och Arsenal ligger femma respektive fyra och båda har 66 poäng, men Chelsea har en match mer spelad än United, Arsenal och Spurs. Spurs ligger på tredjeplats med 67 poäng, så det kommer bli en intensiv kamp mellan de fyra klubbarna.

Everton ligger på niondeplats i tabellen. I förra omgången förlorade man med 2-0 borta mot Fulham, i omgången innan dess slog man Arsenal hemma med 1-0 och i omgången dessförinnan slog man West Ham borta med 2-0.

Läget i lagen

Solskjaer sa i går att både Alexis och Matic förväntas vara involverade och att Herrera närmar sig comeback efter att ha steppat upp träningen. Valencia är dock ett frågetecken och Luke Shaw är avstängd.

Yerry Mina är Evertons enda skada, men man har Andre Gomes avstängd.

Senaste matchen 

Lagen möttes på Old Trafford i ligaspelet tidigare under säsongen och United vann då med 2-1 efter mål av Pogba och Martial.

Domare

Paul Tierney är huvuddomare i morgon och det blir fjärde gången han dömer United denna säsong. United har vunnit alla de tre tidigare matcherna han dömt – borta mot Bournemouth, hemma mot Brighton och borta mot Fulham.

Matchen

En match som United bara måste vinna med tanke på att City och Chelsea sedan står på tur. Söndagens match kan bli helt avgörande i racet om topp-fyra och vinner man så passerar man Chelsea i tabellen. Det gäller för United att hitta tillbaka till det där segerspåret man nyligen var på och man behöver göra det i morgon. Jag tror United fixar det och vinner med 2-1. Mål av Rashford och Pogba.

Speltips till matchen 

Ni som gillar att krydda matchdagar med odds och betting kan kika in på Snabbare.com för mängder av spel till bra odds. I vanlig ordning listar jag här några spel jag själv kör till matchen här.

United vinner med 2-1 – Odds hos Snabbare: 7.75

Manchester United vinner med ett måls marginal – Odds hos Snabbare: 3.50

Det står 1-1 i halvtid – Odds hos Snabbare: 6.85

Pogba första målskytt – Odds hos Snabbare: 8.50

Tävling

Ni har väl inte missat vår tävling där ni har chansen att vinna Viaplay-abonnemang? Tävlingen är igång till onsdag nästa vecka (24:e april) så ni som inte deltagit har fortfarande chansen! Läs mer HÄR.

9 Kommentarer

 1. Mogge

  20 april, 2019 at 12:36

  Att inte vinna är ej ett alternativ!

  • kl

   20 april, 2019 at 12:53

   nej dom måste får pöäng föratt passera chelsea

  • Besviken

   21 april, 2019 at 14:45

   1-0 till Everton. OGS går mot ett sämre poängsnitt än Mourinho.

 2. Roy

  20 april, 2019 at 15:15

  1-5 Pogba 2 Rashford 2 Martial 1.

  • Jensan

   20 april, 2019 at 17:11

   Bra Roy att du är optimist.
   Men, när gjorde vi fem mål i en och samma match? Måste ha varit innan Mourinhos tid alla fall.

   • HugoM

    21 april, 2019 at 00:19

    Solskjaers första mot Cardiff

   • martin

    21 april, 2019 at 03:12

    Inte så länge sedan faktiskt. Bör du veta kan jag tycka om du följer United. Oles debut som tränare, mot Cardiff.

    • Jensan

     21 april, 2019 at 06:18

     Ni har så rätt grabbar.
     Jag får skylla på för mycket ägg och must som fick mig ett hjärnsläpp.
     Bara och hoppas på upprepning i eftermiddag.

 3. Albo

  20 april, 2019 at 18:08

  Rätt Roy, imorgon lossnar det tamejfan. Nu har man lidit några veckor igen så förhoppningsvis är det slut med det imorgon.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter